• 1404/05/07 - 16:58
  • تعداد بازدید خبر : 40
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
راهکارهای طب سنتی برای مقابله با گرمای تابستان:

نوشیدنی‌هایی برای تعدیل حرارت بدن و شادابی

با اوج‌گیری گرمای مردادماه و چالش‌های ناشی از آن، متخصص طبی ایرانی دانشگاه، راهکارهای ساده و در دسترس را برای مقابله با حرارت درونی بدن و پیامدهای آن ارائه دادند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل‌وب‌دا)، با اوج‌گیری گرمای مردادماه و چالش‌های ناشی از آن، متخصص طبی ایرانی دانشگاه، راهکارهای ساده و در دسترس را برای مقابله با حرارت درونی بدن و پیامدهای آن ارائه دادند.

این راهنما، با تأکید بر مصرف نوشیدنی‌های خنک‌کننده و تری‌بخش، به شهروندان کمک می‌کند تا  با اوج‌گیری گرمای مردادماه و چالش‌های ناشی از آن، متخصص طبی ایرانی دانشگاه، راهکارهای ساده و در دسترس را برای مقابله با حرارت درونی بدن و پیامدهای آن ارائه دادند. تابستانی آرام‌تر و شاداب‌تر را تجربه کنند.

تابستان و مزاج گرم و خشک:

نیاز به تعدیل درونی بر اساس دیدگاه طب سنتی ایرانی، فصل تابستان با مزاج گرم و خشک شناخته می‌شود که می‌تواند بر جنبه‌های مختلف زندگی و حتی مزاج افراد تأثیرگذار باشد. این تأثیرات گاهی به شکل کم‌حوصلگی، تندی اخلاق، احساس تب، سردرد و تهوع بروز می‌کند. در این راستا، متخصصان تأکید می‌کنند که برای تعدیل مزاج گرم و خشک تابستان و کاهش احساس گرما، می‌توان از انواع نوشیدنی‌های خنک‌کننده و رطوبت‌بخش بهره برد. نوشیدنی‌های شفابخش و در دسترس برای فصل گرما کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با هدف ترویج روش‌های سالم و طبیعی برای مقابله با گرما، چندین نوشیدنی مفید و دم‌دستی را پیشنهاد کرده‌اند:

شربت آبلیمو و آبغوره: تهیه شده از لیموی شیرازی یا آبغوره تازه، که با کمی شکر قهوه‌ای یا عسل شیرین شده و روزانه ۲ تا ۳ بار مصرف شود.

سرکه سیب: یک قاشق غذاخوری سرکه سیب در یک لیوان آب، قبل از هر وعده غذایی میل شود.

شربت سکنجبین (سرکه انگبین): ترکیبی از سرکه انگوری طبیعی، عرق نعناع و عسل که پس از آماده‌سازی، یک چهارم لیوان از آن با آب خنک مخلوط شده و صبح و شب مصرف گردد.

شربت خاکشیر: یک قاشق غذاخوری خاکشی (پس از شستشو) در آب خنک با کمی شکر قهوه‌ای یا گلاب و آبلیمو، روزانه ۲ تا ۳ بار توصیه می‌شود.

عرق کاسنی و شاتره: نصف استکان از هر کدام، مخلوط با کمی شکر یا عسل، روزانه ۲ تا ۳ بار نوشیده شود.

شربت انواع دانه‌های لعاب‌دار: نظیر اسفرزه، ریحان یا خرفه، که یک تا دو قاشق مرباخوری از آن‌ها در آب خنک ریخته و پس از لعاب‌دهی، با شکر یا عسل مصرف شود.

شربت آلبالو یا شیره مربای به: به همراه آب خنک، گزینه‌های مؤثری برای تری‌بخشی و خنک کردن بدن شما هستند.

نکات مهم برای مصرف صحیح نوشیدنی‌های خنک متخصصان طب سنتی تأکید دارند که برای بهره‌مندی حداکثری از خواص این نوشیدنی‌ها، رعایت دو نکته کلیدی ضروری است:

پرهیز از یخ مستقیم در آب: برای خنک کردن نوشیدنی‌ها، یخ را مستقیماً در آب نریزید. بهتر است ظرف آب را روی یخ قرار دهید تا آب به تدریج خنک شود، چرا که تماس مستقیم یخ با آب از دیدگاه طب ایرانی مضر است.

اجتناب از آب بسیار سرد: از نوشیدن آب و نوشیدنی‌های بسیار خنک (زیر چهار درجه سانتی‌گراد) پرهیز شود، زیرا می‌تواند به معده و دستگاه تنفسی فوقانی آسیب برساند.

با رعایت این توصیه‌ها، می‌توان در گرمای طاقت‌فرسای تابستان، با حفظ تعادل مزاج بدن، شادابی و خنکی را تجربه کرد.

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 142587
کلمات کلیدی
{author_name}
تصویر نویسنده :

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1404/05/07 16:58
آرشیو
Caspian Journal of Health Research

Caspian Journal of Health Research

Journal of Dentomaxillofacial Radiology , Pathology and Surgery

Journal of Dentomaxillofacial Radiology , Pathology and Surgery

Journal of Holistic Nursing and Midwifery

Journal of Holistic Nursing and Midwifery

Research in Medical Education

Research in Medical Education

Iranian Journal of Neurosurgery

Iranian Journal of Neurosurgery

Caspian Journal of Neurological Sciences

Caspian Journal of Neurological Sciences

Journal of Guilan University of Medical Science

Journal of Guilan University of Medical Science

Iranian Journal of Vascular Surgey and Endovascular Therapy

Iranian Journal of Vascular Surgey and Endovascular Therapy