انعقاد تفاهمنامه همکاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور
در راستای توسعه پژوهشهای تغذیهای، مستندسازی غذاهای بومی و ارتقای امنیت غذایی، تفاهمنامهای بین دانشگاه علوم پزشکی گیلان و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور به امضاء رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیلوبدا)؛ در راستای زمینهسازی برای اجرای پروژههای مشترک در حوزه مستندسازی غذاهای بومی گیلان، ارتقای نظام تغذیهای و توسعه امنیت غذایی پایدار و همچنین ارتقای سلامت جامعه از مسیر دانشبنیان، تفاهمنامهای با هدف گسترش همکاریهای علمی، پژوهشی میان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور امضا شد.
در این نشست که با حضور دکتر محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکتر سید امیر محمد مرتضویان رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، مهندس جبار کوچکینژاد نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی، و دکتر مصطفی گلشکن معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه برگزار شد، بر نقش کلیدی تغذیه در توسعه پایدار سلامت تأکید شد.
دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در ابتدای این مراسم با بیان اینکه سلامت جامعه بدون تغذیه صحیح و مبتنی بر الگوهای بومی و علمی ممکن نیست، اظهار داشت: استان گیلان به دلیل تنوع غذایی، فرهنگی و اقلیمی، ظرفیت بزرگی برای تبدیل شدن به پایگاه مطالعاتی غذا و تغذیه کشور دارد. ما بر این باوریم که پیوند بین میراث غذایی منطقه با یافتههای نوین علمی، نهتنها به ارتقای سلامت مردم کمک میکند، بلکه زمینهساز سیاستگذاریهای مؤثر در حوزه بهداشت، امنیت غذایی و حتی دیپلماسی سلامت خواهد بود.
وی با تأکید بر لزوم مستندسازی و ثبت علمی غذاهای سنتی گیلانی افزود: غذا بخشی از فرهنگ، هویت و سلامت ماست. متأسفانه بسیاری از غذاهای اصیل ایرانی و گیلانی در معرض فراموشی هستند. ما وظیفه داریم با نگاه علمی، آنها را حفظ و در مسیر سلامت جامعه بازتعریف کنیم. این تفاهمنامه گامی مهم در این مسیر است و امید داریم با پشتیبانی علمی انستیتو، شاهد نتایج ملموس آن در حوزه سلامت عمومی باشیم.
در ادامه، دکتر سید امیر محمد مرتضویان، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، با اشاره به رسالت این انستیتو بهعنوان مرجع علمی در نظام تغذیه ملی کشور گفت: وظیفه ما، سنجش وضعیت تغذیه جامعه، شناسایی مشکلات و ارائه راهکارهای علمی برای سیاستگذاریهای کلان تغذیهای است. همکاری با دانشگاه علوم پزشکی گیلان، بهویژه در حوزه بومیسازی دانش تغذیه و بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی گیلان، فرصتی ارزشمند برای تولید دانش، ظرفیتسازی و تدوین الگوهای بومیمبتنی بر سلامت است.
وی افزود: انستیتو با چشمانداز تبدیل شدن به قطب علمی منطقه در علوم غذا و تغذیه، از هر نوع مشارکت علمی و عملی در راستای ارتقای سلامت و امنیت غذایی کشور استقبال میکند. ما این همکاری را الگویی برای سایر مناطق کشور نیز میدانیم.
همچنین مهندس جبار کوچکینژاد، نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سلامت و فرهنگ تغذیهای ارتباطی تنگاتنگ دارند، تصریح کرد: گیلان گنجینهای از غذاهای سالم، متنوع و فرهنگی است. این تفاهمنامه میتواند راه را برای تقویت زیرساختهای علمی و پژوهشی در حوزه سلامت باز کند و موجب تقویت هویت غذایی منطقه گردد. از این مسیر، نهتنها ارتقای سلامت عمومی، بلکه رونق اقتصادی از طریق گردشگری غذایی نیز ممکن خواهد بود.
در پایان، دکتر مصطفی گلشکن، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، نیز با تأکید بر اهمیت تغذیه در نظام سلامت گفت: این تفاهمنامه میتواند زمینهساز شکلگیری پروژههای تحقیقاتی و عملیاتی مؤثر باشد که از یکسو دانش بومی را احیا میکند و از سوی دیگر، آن را در قالبهای علمی برای سیاستگذاری سلامت قابل استفاده میسازد. دانشگاه علوم پزشکی گیلان آماده است تا بهعنوان یک بازوی علمی و عملیاتی، در مسیر تحقق اهداف کلان انستیتو، بهویژه در حوزه غذا و تغذیه، نقشآفرینی مؤثر داشته باشد.
گفتنی است: انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با مأموریتهایی نظیر سنجش وضعیت تغذیه جامعه، تربیت نیروی انسانی متخصص، ارتقای آگاهی عمومی و ارزیابی نظام غذا، در افق ۱۴۰۴ با هدف تبدیل شدن به مرجع علمی منطقهای و جهانی، برنامههای گستردهای را در دستور کار دارد.
لازم به ذکر است: در این نشست معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز حضور داشت.
نظرات
0 نظر برای این مطلب وجود دارد
- برگزاری همایش یکروزه «طرح نَفَس» در شهرستان شفت
- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مراسم تشییع پیکر مطهر شهدای گمنام در رشت
- شهادت صدیقه طاهره (س)، اوج ایثار در راه دفاع از ولایت و ترسیم مسیر هدایت است
- برگزاری جلسه هماهنگی و برنامهریزی اجرایی دومین جشنواره کوشا در دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- اردوهای دانشگاهی برای تربیت نیروی انسانی متعهد و مسئولیتپذیر هستند
- ارائه ۴۷۵ خدمت رایگان سلامت به شهروندان رشت در دومین روز برنامههای جهادی هفته بسیج
- انتقال هوایی موفق مصدوم ۱۸ ساله سانحه ترافیکی از ماسال به رشت
- حیات نورانی حضرت زهرا (س) در «نجات بشر» خلاصه میشود
- ارائهی خدمات رایگان دندانپزشکی به اهالی محله طرازکوه رشت
- دوچرخه سواری گروهی همکاران معاونت بهداشتی دانشگاه به مناسبت هفته خودمراقبتی
- هیچ عبادتی بالاتر از خدمت به مردم نیست
- سومین مرحله ویزیت رایگان کانون بسیج جامعه پزشکی در هفته بسیج
- سرپرست شبکه بهداشت و درمان ماسال معارفه شد
- اینفوگرافیک | سبک زندگی سالم یعنی کاهش ابتلا به بیماریهای غیرواگیر
- پیام تسلیت مدیریت روابط عمومی دانشگاه در پی درگذشت همکار مرکز آموزشی و درمانی ۱۷ شهریور
- آغاز فرایند بارگذاری مدارک داوطلبان جایگزین آزمون استخدام پیمانی سال ۱۴۰۴
- بازدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از دستاوردهای نظام سلامت در کاسپین اکسپو ۲۰۲۵ انزلی
- بازدید نماینده رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی از پروژههای عمرانی مرکز آموزشی و درمانی پورسینا
- به جایگاه قدسی خادمان نظام سلامت تعظیم میکنم و در کنارشان هستم
- پیام تسلیت مدیریت روابط عمومی دانشگاه در پی درگذشت همکار مرکز آموزشی و درمانی ۱۷ شهریور
- پایش گروهی شبکه بهداشت و درمان خمام انجام شد
- حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در آیین روضه حضرت فاطمه (س) در بیت نماینده ولیفقیه
- برنامهریزی جامع فرهنگی در گیلان؛ از آیین ۱۶ آذر تا ترویج فرهنگ نماز و مهدویت
- سرپرست شبکه بهداشت و درمان ماسال معارفه شد
- «پردیس دانشگاهی لاکان رشت» محور توسعه سلامت، آموزش و پژوهش در گیلان است
- افتخارآفرینی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در دومین جشنواره ۲۵
- جلسه هماهنگی برای راهاندازی بیمارستان ۴۲۱ تختخوابی سایت لاکان برگزار شد
- ضرورت تعیین سرانه خدمات سلامت شناور برای استانهای مهمانپذیر
- مقاومت میکروبی؛ تهدیدی جدی برای سلامت امروز و فردای جهان
- افتخارآفرینی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در چهارمین جشنواره سوگواره بینالمللی روایت اربعین








نظر دهید