برگزاری کارگروه تخصصی شورای سلامت و امنیت با محوریت تغذیه سالم در شهرستان تالش
در نشست شورای سلامت تالش بر تغذیه سالم، نظارت بر مراکز غذایی و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر تأکید شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیلوبدا)؛ نشست کارگروه تخصصی شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان با حضور دکتر جمشیدی فرماندار تالش، دکتر جعفرپور مدیر شبکه بهداشت و درمان و مدیران استانی حوزههای بیماریهای غیرواگیر، تغذیه، بهداشت محیط، غذا و دارو و سایر اعضای کارگروه، در سالن اجتماعات کوثر فرمانداری برگزار شد.
در این نشست، دکتر جمشیدی فرماندار شهرستان با اشاره به اهمیت سلامت عمومی، به تغییر سبک زندگی، شیوع بیماریهای غیرواگیر از جمله فشار خون، و نقش تغذیه در سلامت جامعه پرداخت. وی سلامت را محور توسعه پایدار دانست و تأکید کرد که میزان رشد و توسعه جوامع به نگرش افراد آن بستگی دارد.
نماینده عالی دولت در شهرستان، همچنین بر لزوم نظارت جدی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و اطلاعرسانی به موقع تأکید کرد و خواستار همکاری بیشتر اعضای کارگروه در این زمینه شد.
دکتر جعفرپور مدیر شبکه بهداشت و درمان نیز با بیان اینکه ۱۳ تا ۱۵ درصد بیماریهای غیرواگیر ناشی از سرطانهاست و نیمی از این سرطانها با آلودگی مواد غذایی مرتبط است، بر ضرورت کاهش عوامل خطر بهویژه باقیمانده سموم و مواد شیمیایی در مواد غذایی تأکید نمود. وی افزود: ۷۶ درصد مرگها در کشور ناشی از بیماریهای غیرواگیر است.
در ادامه، دکتر جعفرپور نقش آموزش را حلقه مفقوده در حوزه سلامت دانست و مشارکتهای اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی را در ارتقای امنیت غذایی مؤثر ارزیابی کرد. وی با اشاره به چالشهای موجود، خواستار همکاری همهجانبه دستگاههای اجرایی برای رفع آنها شد.
وی همچنین بیان کرد اگر دستگاههای اجرایی نقش خود را در تأمین نان کامل و غذای سالم به درستی ایفا کنند، میتوان از بروز بیماریهایی مانند دیابت، چاقی و بیماریهای کلیوی پیشگیری کرد.
در پایان این نشست، برخی از اعضای کارگروه نیز دیدگاهها و پیشنهادات خود را درباره ارتقاء سلامت و امنیت غذایی در شهرستان تالش مطرح کردند

نظر دهید