• 1404/05/07 - 16:58
  • تعداد بازدید خبر : 111
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
راهکارهای طب سنتی برای مقابله با گرمای تابستان:

نوشیدنی‌هایی برای تعدیل حرارت بدن و شادابی

با اوج‌گیری گرمای مردادماه و چالش‌های ناشی از آن، متخصص طبی ایرانی دانشگاه، راهکارهای ساده و در دسترس را برای مقابله با حرارت درونی بدن و پیامدهای آن ارائه دادند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیل‌وب‌دا)، تابستان است و گرمای هوای مرداد ماه بیداد می‌کند. قطعی‌های برق و کار نکردن کولرها در هوای گرم و شرجی، علاوه بر گرمای موجود، خود از نظر روانی بر احساس گرما می‌افزاید. مشاهده ناآرامی، کلافگی، سردرد، تهوع و احساس گرمای زیاد برخی را وادار به استفاده از هوای بسیار خنک، مصرف نوشیدنی‌های یخ‌دار و میوه‌جات بسیار سرد می‌نماید که در برخی موارد موجب آسیب‌های دستگاه تنفسی (سرماخوردگی و گرفتگی صدا و…) و گوارشی می‌شود. در این نوشتار قصد داریم با یادآوری و معرفی چند نوشیدنی ساده دم‌دستی، جگرتان را خنک کنیم.

از دیدگاه طب سنتی ایرانی، فصل تابستان مزاج گرم و خشک دارد و این مزاج بر جنبه‌های مختلف زندگی ما از جمله مزاج افراد مختلف تأثیرگذار است، به گونه‌ای که در برخی افراد علاوه بر احساس حرارت زیاد موجب کم‌حوصلگی، تندی اخلاق، احساس تب، سردرد و تهوع می‌شود. برای تعدیل مزاج گرم و خشک تابستان و کاهش احساس گرما و مضرات ناشی از آن می‌توانید از انواع نوشیدنی‌های خنک‌کننده و تری‌بخش استفاده کنید که در زیر به ذکر چند مورد می‌پردازیم:

 

نوشیدنی‌های پیشنهادی:

۱. شربت آبلیمو: دو عدد لیموی شیرازی را آب گرفته و در یک لیوان آب خنک بریزید و در صورت تمایل کمی شکر قهوه‌ای یا عسل اضافه نمایید و روزانه ۲ تا ۳ بار بنوشید.

۲. شربت آبغوره: دو قاشق غذاخوری ابغوره تازه را در یک لیوان آب خنک بریزید و در صورت تمایل کمی شکر قهوه‌ای یا عسل اضافه نمایید و روزانه ۲ تا ۳ بار بنوشید.

۳. سرکه سیب: یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب ریخته، قبل از هر غذا میل شود.

۴. شربت سرکه انگبین: یک لیوان سرکه انگوری طبیعی را با دو لیوان عرق نعناع در یک ظرف (پیرکس بهتر است) مخلوط کرده با حرارت ملایم حرارت دهید تا چند قل بزند، ظرف را از روی شعله بردارید تا کمی خنک شود ولی هنوز نتوانید دست را روی جدار ظرف نگهدارید (حدود ۸۰ درجه سانتی‌گراد)، در این حرارت یک و نیم لیوان عسل به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید. شربت شما آماده است. حال برای هر بار مصرف، یک چهارم لیوان شربت و بقیه لیوان را با آب خنک پر کنید و هم بزنید. یک‌بار صبح پس از صبحانه (مثلاً ۹ صبح) و یک‌بار ۹ شب صرف شود.

۵. شربت خاکشی: یک قاشق غذاخوری خاکشی را پس از سنگ‌شویی (گرفتن سنگ‌های ریز آن)، در یک لیوان آب خنک ریخته با شکر قهوه‌ای شیرین نموده و روزانه دو تا سه بار میل شود. اضافه نمودن کمی گلاب یا آبلیموی تازه بر خنکی آن می‌افزاید.

۶. عرق کاسنی و عرق شاتره: نصف استکان عرق کاسنی و نصف استکان عرق شاتره را با کمی شکر یا عسل مخلوط نمایید و روزانه ۲ تا ۳ بار بنوشید.

۷. شربت انواع دانه‌های لعاب‌دار: مانند دانه اسفرزه، ریحان، یا خرفه. یک تا دو قاشق مرباخوری را در یک لیوان آب خنک بریزید، برای مدتی صبر کنید تا لعاب بدهد و در صورت تمایل کمی شکر یا عسل اضافه نمایید و روزانه ۲ تا ۳ بار بنوشید.

۸. شربت آلبالو یا شیره باقی‌مانده از مربای به: به همراه آب خنک می‌تواند در تری‌بخشی و خنک کردن بدن شما مؤثر باشند.

 

چند نکته مهم:

۱. برای سرد کردن، یخ را در آب نریزید (که از دیدگاه طب ایرانی برای بدن مضر است) بلکه ظرف آب را روی یخ بگذارید تا خنک شود.

۲. از آب بسیار خنک (زیر چهار درجه) استفاده نکنید زیرا برای معده و دستگاه تنفسی فوقانی مضر است.

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 142587
کلمات کلیدی
{author_name}
تصویر نویسنده :

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1404/05/07 16:58
آرشیو
Caspian Journal of Health Research

Caspian Journal of Health Research

Journal of Dentomaxillofacial Radiology , Pathology and Surgery

Journal of Dentomaxillofacial Radiology , Pathology and Surgery

Journal of Holistic Nursing and Midwifery

Journal of Holistic Nursing and Midwifery

Research in Medical Education

Research in Medical Education

Iranian Journal of Neurosurgery

Iranian Journal of Neurosurgery

Caspian Journal of Neurological Sciences

Caspian Journal of Neurological Sciences

Journal of Guilan University of Medical Science

Journal of Guilan University of Medical Science

Iranian Journal of Vascular Surgey and Endovascular Therapy

Iranian Journal of Vascular Surgey and Endovascular Therapy