- 1 آذر 1404 ضرورت تعیین سرانه خدمات سلامت شناور برای استانهای مهمانپذیر
- 1 آذر 1404 به جایگاه قدسی خادمان نظام سلامت تعظیم میکنم و در کنارشان هستم
- 1 آذر 1404 «پردیس دانشگاهی لاکان رشت» محور توسعه سلامت، آموزش و پژوهش در گیلان است
- 29 آبان 1404 بازدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از دستاوردهای نظام سلامت در کاسپین اکسپو ۲۰۲۵ انزلی
توصیههایی جهت افزایش آگاهی برای پیشگیری از بروز بیماریهای رودهای
جهت حفظ سلامت مردم دانشگاه علوم پزشکی گیلان توصیههایی جهت افزایش آگاهی برای پیشگیری از بروز بیماریهای رودهای را منتشر ساخته است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (گیلوبدا)؛ توصیههایی جهت افزایش آگاهی برای پیشگیری از بروز بیماریهای رودهای به شرح زیر است:
۱. برای شستوشو، آمادهسازی و طبخ مواد غذایی از آب سالم استفاده نمایید.
۲. سبزیجاتی را که بهصورت خام مصرف میشوند، ابتدا با آب سالم بهخوبی بشویید و سپس با استفاده از مواد پاککننده و ضدعفونیکننده، آنها را سالمسازی کرده و پس از شستوشوی مجدد مصرف نمایید.
۳. از نوشیدن آب آشامیدنی غیرمطمئن جداً خودداری نمایید.
۴. در صورت عدم دسترسی به آب مطمئن، آن را به مدت ۳ دقیقه جوشانده و سپس مصرف نمایید.
۵. خوراکیهای خام یا پختهای که توسط دستفروشان دورهگرد عرضه میشوند، بهداشتی نبوده و مصرف آنها جایز نیست.
۶. کاهو و سبزیجات خام ممکن است حاوی میکروب و تخم انگل باشند؛ بنابراین از مصرف کاهو و سبزیجات نشسته جداً خودداری کنید.
۷. از ریختن زباله در رودخانهها و معابر عمومی جداً خودداری نمایید.
۸. شستن دستها در موارد زیر ضروری است:
- پس از تماس با مواد غذایی خام و نشسته
- پس از رفتن به توالت
- پس از تماس با هر نوع مواد زائد
- پس از تعویض پوشک بچه
با رعایت این نکات، میتوانید از بروز بیماریهای رودهای پیشگیری کنید.

نظر دهید