به گزارش روابط عمومی بیمارستان ولایت رشت : گرامیداشت یازدهمین بسیج ملی تغذیه برای پیشگیری از کرونا با تغذیه سالم در بیمارستان ولایت رشت . دراین خصوص با برپایی درمانگاه تغذیه و ویزیت تعدادی از بیماران و همکاران مرکز توسط کارشناس تغذیه نکات مناسب برای تغذیه در دوره کرونا به ایشان توضیح داده شد و در ادامه طی مصاحبه ای با کارشناس تغذیه مرکز، سعیده ابراهیم زاده در این باره نکات قابل توجه ای را برای تغذیه سالم در دوره کرونا و پیشگیری از آن بیان نمودند که به این شرح می باشد :
با توجه به شیوع بیماری کرونا و خانه نشینی در بیشتر ساعات روز، یکی از عوارض احتمالی آن چاقی و اضافه وزن است. از طرف دیگر ابتلا به چاقی، می تواند زمینه ساز بیماری های دیگر مانند دیابت و افزایش فشار خون گردد. رژیم غذایی مناسب در صورت همراهی با فعالیت بدنی منظم در منزل نقش بسیار مهمی در کاهش وزن افراد چاق، حفظ وزن متعادل و جلوگیری از چاقی بر عهده دارد. بنابراین به منظور پیشگیری از بروز چاقی رعایت نکات زیر الزامی است:
- رعایت دو اصل تعادل (به معنای مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ
سلامت بدن) و تنوع (مصرف تمام گروه های اصلی مواد غذایی) در برنامه غذایی
روزانه
- مصرف وعده های غذایی اصلی در یک ساعت مشخص (نظم در غذا خوردن)
- مصرف حداقل 2 واحد میوه در روز
- مصرف سبزی خوردن و سالاد همراه غذا
- در دسترس قرار ندادن تنقلات به منظور جلوگیری از ریزه خواری
- کاهش مصرف غذاهای سرخ شده و چرب نسبت به زمان های فعالیت در خارج از منزل
- عدم مصرف غذاهای آماده و فست فود
- عدم مصرف نوشیدنی های گاز دار و آب میوه های صنعتی
- برنامه ریزی برای خواب منظم
- پرهیز از مصرف نوشیدنی ها و خوردنی های محرک و بر هم زننده خواب مانند قهوه،
نسکافه و شکلات تلخ در ساعات عصر و شب
همچنین ایشان در ادامه با بیان اینکه به منظور افزایش سطح ایمنی بدن، روزانه از منابع غذایی ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزیجات از جمله سبزیجات برگ سبز مانند سبزی
خوردن، انواع کلم، گوجه فرنگی، انواع مرکبات و دیگر میوه ها و سبزی ها استفاده
کنید. منابع غذایی ویتامین A و E نیز در تقویت سیستم ایمنی تاثیر گذار هستند.از منابع غذایی ویتامین آ به انواع میوه ها و سبزیجات زرد و نارنجی رنگ مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات، تخم مرغ، شیر و لبنیات و از منابع غذایی ویتامین ای به انواع روغن های مایع مانند آفتاب گردان، ذرت، کانولا و ... می توان اشاره کرد.
در ادامه با بیان اینکه از خوردن غذاهای چرب و شورمانند انواع تنقلات شور، انواع کنسرو ها و شور ها، انواع سوسیس و کالباس، غذاهای آماده و فست فود ها خودداری کنید و با توجه به این که ویروس کرونا به دمای معمولی پخت (70 درجه سانتی گراد ) حساس
هستند، بنابراین به عنوان یک اصل کلی از مصرف محصولات حیوانی به صورت خام و کامل
پخته نشده اجتناب شود. همچنین از خرید مواد غذایی به صورت فله ای و باز و بدون بسته بندی تا حد امکان خودداری شود و قبل از مصرف بسته ها نیز شسته شوند.
گفتنی است این درمانگاه با همکاری سوپروایزر آموزش سلامت ( لیلا ذرشین ) ، مسئول درمانگاه ( ربابه کیشی زاده ) و کارشناس تغذیه مرکز ( سعیده ابراهیم زاده ) برپا گردید .
در پایان تعداد 20 عدد بروشور به بیماران و همکاران مرکز برای مطالعه و یادگیری بیشتر اهداء شد.
قابل ذکر است که یازدهمین بسیج ملی تغذیه 15 لغایت 30 دی ماه 1399 بعنوان پیشگیری از کرونا با تغذیه سالم نامگذاری شده است.