جمعه 14 آذر 1399

درباره مركز

شورای توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی استان گیلان در سال 1396 به همت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و با همکاری ستاد توسعه ی علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شد تا موجب پیشرفت روزافزون استان گیلان در این زمینه نوین وکاربردی گردد. استان گیلان نوزدهمین استان در پیوستن به این حرکت ملی است و وظیفه ی پیشبرد، راهبرد و توسعه این علم و فناوری را در استان بر عهده گرفته است. توسعه علم و فناوری یکی از الزامات اجتناب ناپذیر در دستیابی به اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان است. یکی از حوزه های استراتژیک در تولید علم و دستیابی به ثروت، حوزه علوم و فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی است. علیرغم پیشرفت های شگرف صورت گرفته، هنوز درمان بیماری هایی که با زوال و تخریب بافت های بدن همراه هستند، معضل اساسی در حوزه پزشکی به شمار می آیند. در سال های اخیر، سلول های ویژه ای با مشخصات جالب و منحصر به فرد به نام سلول های بنیادی توجه دانشمندان را به خود جلب کرده است. ویژگی های این سلول ها قابلیت نوسازی و تمایز به انواع سلول های بدن را دارا بوده و می توان از آنها در تولید سلول ها، ترمیم بافت و بازسازی اعضای بدن استفاده کرد. علوم و فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشی نوین است که مجموعه ای علوم مختلف همچون سلولی مولکولی، مهندسی بافت، زیست فناوری، بیومواد،... را در بر می گیرد و با سرعتی چشمگیر در کشورهای توسعه یافته در حال گسترش است. متوسط سرمایه گذاری سالیانه در دنیا در حوزه تحقیق و توسعه بالغ بر یک هزار میلیارد دلار بوده که در حدود یک پنجم آن، در حوزه فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی صورت پذیرفته است. هدف از اختصاص بودجه های هنگفت پژوهشی، دستیابی به یافته های علمی با قابلیت تجاری شدن است. در کشور ما نیز اتخاذ سیاست های آینده نگر و سرمایه گذاری های کلان، تخصیص بودجه مناسب، عملکرد منسجم و برنامه محور و حمایت معنوی از سوی جامعه و مسئولین در این حوزه ضروری به نظر می رسد. در استان گیلان هم شورای توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی استان وظیفه پیشبرد، راهبرد و توسعه این علم و فناوری را بر عهده گرفته است. این ستاد در حال حاضر در عرصه تسهیل جریان خبری علم، فناوری و نوآوری مربوط به استان در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در سطوح ملی و بین المللی، توسعه مراکز سلول‌های بنیادی و پزشکی باز ساختی، توسعه تجارت و بازار محصولات سلول‌های بنیادی و پزشکی باز ساختی و توسعه دانش و فناوری و منابع انسانی حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی و بازساختی مشغول به فعالیت می باشد.

تاریخ آخرین به روزرسانی : 1397/11/21

آمار مراجعات