سایت اصلی دانشگاه |  چهارشنبه 26 خرداد 1400 English
تاریخ 1400/02/15     تعداد دفعات مشاهده 101 بار     ساعت 07:00     گروه خبری اخبار معاونت بهداشتی

دکتر آبتین حیدرزاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان طی پیامی فرا رسیدن روز جهانی ماما (15 اردیبهشت 1400 مصادف با 5 ماه می 2021) را تبریک گفت.
تصویر

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ متن پیام تبریک دکتر آبتین حیدرزاده به شرح زیر است:

“Follow the data, Invest in Midwives.”

«بهبود شاخص ها با: سرمایه گذاری بر روی ماماها»

حیات انسان، والاترین و با ارزش ترین نعمت خداوند متعال است و ماما اولین فردی است که این هدیه الهی را درک می‌کند.

ماماها به سان فرشتگان، نخستین شاهد رخداد بزرگ آفرینش و دارای جایگاه والایی نزد خداوند متعال هستند؛ یار مهربانی که مادر را در فرایند شگفت انگیز و پیچیده بارداری تا تولد همراهی می کند.

در حالی به استقبال سالروز جهانی ماما (روز 15 اردیبهشت 1400 -5 ماه می سال 2021) می رویم که شاهد خدمات صادقانه و مجاهدت های ارزشمند این عزیزان در یک سال گذشته بودیم؛ تلاش های شبانه روزی و بیدریغشان در خصوص «مراقبت از مادران باردار در برابر بیماری کووید-19»، «تقویت و ساماندهی مادران پرخطر»، «حفظ سلامت مادران در بحران بارش برف»، «کشیک سلامت نوروزی مادران» و «سامانه 4030 مادران» که جای تقدیر و تشکر بسیار دارد.

در  سالی که گذشت صحنه های به یاد ماندنی و فراوانی از تلاش های خستگی ناپذیر ماماهای عزیز در مقابله با بیماری کووید-19 نظیر آموزش به خانوار، غربالگری، پیگیری تلفنی و حضوری و همچنین مراقبت در منزل از مادران مشکوک یا مبتلا به این بیماری و بالاخره ارائه مشاوره شبانه روزی در سامانه 4030 مادران در کنار سایر وظایف محوله در حافظه تاریخ ثبت شد؛ که «فرهنگی نو» سرشار از اخلاص، نوع دوستی، ایثار و تعهد در عرصه مراقبت از سلامت جامعه خصوصا مادران و نوزادان را پی ریزی نمودند که به حق شایسته کسب عنوان «مدافعین سلامت» هستند.
امروزه ماماها، یکی از اصلی ترین حلقه های تامین سلامت خانواده و بازوی پرتوان در بهبود شاخص های نظام سلامت هستند؛ به عبارتی مامایی رشته ای است که خدمات آن، علاوه بر ارتقا سطح سلامت زنان و نوزادان کشور، باعث ارتقا سطح سلامت جامعه نیز می شوند.

با توجه به شعار اولین روز از هفته سلامت (همراهی با مدافعان سلامت) و شعار سالروز جهانی مامایی (بهبود شاخص ها با: سرمایه گذاری بر روی ماماها)، می بایست بر ارتقای کیفیت آموزش مامایی و گسترش خدمات مستمر آن ها در حیطه بهداشت باروری علی الخصوص سلامت مادران تاکید شود.

سعادت همه ما در کسب رضای الهی است؛ این سعادت را همراه با سلامتی، شادکامی و موفقیت روزافزون برای همه همکاران محترم ماما در سطح کشور و استان از درگاه ایزد منان خواستارم.

دکتر آبتین حیدرزاده -معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان