معرفی و شرح وظایف کارشناس تغذیه
:
نام و نام خانوادگی: نسرین دبیری
کارشناس علوم تغذیه
شرح وظایف :
1-
ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه
2-
بهبود تغذیه کودکان، نوجوانان ، جوانان، میانسالان و سالمندان و مادران باردار و
شیرده (گروههای آسیب پذیر )
3-
پیشگیری و کنترل کمبود ریز مغذیها
4-
مدیریت تغذیه در بحران و امنیت غذایی
شاخصهای واحد تغذیه :
1-
افزایش آگاهیها بر اساس نتایج آزمون
2-
پوشش نمک یددار در زیج حیاتی سالانه
3-
پوشش نمک یددار و یددار تصفیه شده در مدارس سالانه
4-
پوشش نمک یددار تصفیه شده در اماکن عمومی مراکز عرضه مواد غذایی فصلی
5-
درصد بهبودی کودکان بی بضاعت تحت پوشش در شش ماهه اول و دوم سال
6-
درصد بهبودی کودکان از طریق مشاوره تغذیه
7-
درصد مادران آموزش دیده در خصوص تغذیه کمکی و سبد غذایی
8-
تعداد روستا مهد های تحت پوشش
9-
تعداد کودکان تحت پوشش روستا مهدها
10-
درصد کودکان دچار اختلال رشد در ابتدا و انتهای برنامه برنامه یک وعده غذای گرم در
روستا مهد
11-
درصد آنش آموزان تحت پوشش مکمل یاری آهن و ، ویتامین "د"به تفکیک دختر و پسر –شهر و
روستا
12-
درصد دبیرانی که 75 درصد آزمون راپاسخ صحیح داده اند
13-
درصد میانسالان (فرهنگیان) تحت پوشش در برنامه مکمل یاری ویتامین "د"
14-
وضعیت تغذیه مادران در شروع بارداری بر حسب نمایه توده بدن
15-
وضعیت تغذیه مادران در پایان بارداری برحسب نمایه توده بدن
16-
شیوع غلظت هموگلوبین کمتر از 11 در اولین آزمایش مادر باردار
17-
افزایش آگاهیهای کارکنان بهداشتی در خصوص تغذیه مادران باردارو شیرده
18-
ارائه راهکارهای مناسب جهت ارتقائ شاخصها
رئوس برنامه های واحد تغذیه شهرستان :
ا-ارتقاءفرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه :
-آموزش تغذیه در خصوص پیشگیری از بیماریهای متابولیک (با تاکید بر بیماریهای قلبی و
عروقی-پرفشاری خون ، چاقی و دیابت و.....
-برگزاری کلاسهای آموزشی (حضوری و غیر حضوری ) تغذیه جهت پرسنل درون بخشی و برون
بخشی
-انجام بررسی
KAP
در کارکنان اداری شبکه ، مرکزو مراکز بهداشتی درمانی شهرستان
-آموزش کارکنان اداری شبکه ، مرکزو مراکز بهداشتی درمانی شهرستانن با استفاده از
کتاب رهنمودهای غذایی
-برگزاری کارگاههای آموزشی برای کارکنان بین بخشی (دبیران ، فرهنگیان ، مراقبین
مدارس ، مربیان مهدکودک ؛ مدد کاران کمیته امداد ، بهزیستی و............)
-همکاری با سازمانهای مرتبط جهت بزرگداشت روزهای ملی و جهانی (هفته سلامت، هفته
کودک و................)
-انجام پیش و پس آزمون در کلیه دوره ها و مقایسه آنها
-تهیه مطالب آموزشی مناسب برای آموزش همگانی
-برنامه شیر مدارس
-برنامه اصلاح الگوی مصرف روغن
2- پیشگیری و کنترل کمبود ریز مغذیها در گروههای هدف :
برنامه آموزش تغذیه و مکمل یاری در کودکان ، نوجوانان ، میانسالان ، مادران باردار
و شیرده
-برگزاری کلاسهای آموزشی جهت پرسنل (کارشناس ، کاردان ،بهورز،تیم سلامت )در خصوص
دستورالعملهای مکمل یاری در گروههای مختلف سنی
-برگزاری کارگاههای آموزشی جهت دبیران ، مربیان بهداشت ، مراقبین و... جهت مکمل
یاری در گروه مربوطه
-توزیع کتاب ، مواد آموزشی و مکمل فولیکو فرو ، ویتامین "د"در مدارس مجری طرح
- تشکیل جلسه با کارشناسان آموزش و پرورش و ، واحد بهداشت مدارس
- نظارت و پایش بر برنامه مکمل یاری در مدارس مربوطه
- نظارت بر توزیع مکمل یاری آهن و مولتی ویتامین به منظور پیشگیری از کمبود آنان
در کودکان زیر 2 سال و زنان بتردار و شیرده
- تشکیل کمیته
IDD
- تحویل و توزیع کیت یدسنج در خانه های بهداشت
- برگزاری کلاس آموزشی جهت رابطین بهداشتی توسط کارشناس تغذیه در زمینه مصرف نمک
یددار
-برگزاری کارگاه آموزشی حضوری و غیر حضوری برای رده های مختلف بهداشتی درمانی
- تهیه شاخص و ارئه به معاونت
3-تغذیه گروههای آسیب پذیر :
-برنامه حمایتی کودکان زیر شش سال
- مشاوره تغذیه مادران کودکان دچار اختلال رشد.
-برنامه تامین یک وعده غذای گرم در روستا مهدها
- همکاری با بهداشت خانواده در زمینه اجرای برنامه کودک سالم ، مانا
-همکاری با بهداشت خانواده در خصوص برنامه سالمندان ، میانسالان
-اجرای برنامه کشوری تغذیه در دوران بارداری و شیردهی
- برنامه آموزشی در خصوص تغذیه در بلوغ جهت دانش آموزان
- برنامه های آموزشی درون بخشی و برون بخشی در زمینه تغذیه گروههای آسیب پذیر
4- مدیریت تغذیه در بحران و امنیت غذایی :
-آموزش پرسنل بهداشتی و عموم در خصوص تغذیه در بحران
- به روز رسانی بانک اطلاعاتی در خصوص وضعیت گروههای آسیب پذیر به تفکیک شهر و خانه
های بهداشت
دستورالعملهای واحد تغذیه :
1-دستورالعمل
مکمل یاری آهن
2-
دستورالعمل مکمل یاری ویتامین D در بزرگسالان
3-
دستورالعمل مکمل یاری ویتامین D در دانش آموزان
4-مکمل
یاری A+ Dدر کودکان
مطالب آموزشی واحد تغذیه :
1-
راهنمای تغذیه مادران باردار و شیرده
2-
حمایت
تغذیه ای از اقشار آسیب پذیر