شرح وظایف واحد بهداشت محیط :
الف )برنامه ریزی
تدوین طرح جامع عملیاتی در سطح مراکز بهداشت
تدوین طرح جامع عملیاتی در سطح مراکز بهداشتی درمانی
تدوین طرحهای مداخله ای
تدوین برنامه برنامه طرح بسیج سلامت نوروزی
تدوین برنامه اقدامات پیشگیرانه از بروز بیماریهای روده ای با اولویت التور
ب ) نظارت و پایش
پایش فعالیت های مراکز بهداشتی درمانی
پایش فعالیت های خانه های بهداشت
نظارت بر عملکرد تأسیسات آبرسانی شهری وروستائی
نظارت برعملکرد تأسیسات فاضلاب
نظارت بر نحوه مصرف سموم و مواد گندزدا
نظارت بر عملکرد موسسات سمپاشی وضدعفونی اماکن عمومی
نظارت بر عملکرد آموزشگاههای بهداشت اصناف
ج ) هماهنگی
1- هماهنگی درون بخش
هماهنگی با واحد آموزش بهداشت در زمینه برنامه های آموزشی وتهیه پوستر ، پمفلت وتراکت
هماهنگی با گروه تخصصی پیشگیری ومبارزه با بیماریها درخصوص پیشگیری ومهار بیماریهای روده ای و اپیدمی
هماهنگی با گروه تخصصی تغذیه وتنظیم خانواده درخصوص برنامه های کنترل نمکهای ید دار و غنی سازی آرد
هماهنگی با واحد بهداشت مدارس درخصوص بررسی وضعیت بهداشتی مدارس و موسسات آموزشی و توزیع شیر درمدارس
هماهنگی با واحد بهداشت دهان و دندان در خصوص بررسی میزان فلوراید در آب آشامیدنی
هماهنگی با معاونت غذا و دارو در خصوص کنترل مواد غذائی ، آرایشی و بهداشتی
هماهنگی با آزمایشگاه کنترل مواد غذائی درخصوص پذیرش نمونه های ارسالی و اعلام پاسخ
هماهنگی با آزمایشگاه آب و فاضلاب درخصوص پذیرش نمونه های ارسالی و اعلام نتیجه
2- هماهنگی برون بخش
هماهنگی با مراجع قضائی درخصوص رسیدگی به پرونده تخلفات بهداشتی و جرائم مرتبط با بهداشت مواد غذائی
هماهنگی با نیروی انتظامی درخصوص تعطیل واحدهای متخلف وجلب متهمین
هماهنگی با شرکت آب وفاضلاب شهری وروستائی
هماهنگی با سازمان بازرگانی وعضویت درکمیسیون نظارت
هماهنگی با شهرداریها و سازمانهای مرتبط ( ساماندهی – میادین میوه و تره بار – کنترل کیفیت هوا – خدما ت موتوری وسازمان بازیافت ...)
هماهنگی با مجامع امور صنفی و اتحادیه های مربوط
هماهنگی با اداره کل نظارت بر مواد غذائی ، آشامیدنی ، آرایشی وبهداشتی
هماهنگی با بهزیستی درخصوص تأسیس مهدهای کودک ومراکز نگهداری افراد سالمند وناتوان جسمی
هماهنگی با زندانها بمنظور بررسی وضعیت بهداشتی زندانها
هماهنگی با تربیت بدنی در خصوص وضعیت بهداشتی استخرهای شناو مراکز تفریحی ورزشی
هماهنگی با فرمانداریها وبخشداریها
ه ) اقدامات اجرائی
اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی
اجرای طرح تشدید کنترل مراکز تهیه وتوزیع مواد غذائی واماکن عمومی
اجرای طرح سالمسازی بوفه های مدارس
اجرای برنامه شهر سالم وروستای سالم
اجرای دستور العملهای واصله از مراکز سلامت محیط و کار
اجرای طرح اتلاف سگهای ولگرد
اجرای طرح ادغام بهداشت مواد غذائی در سیستم شبکه
اجرای طرح حذف جوش شیرین ازنان تولیدی نانوائی ها
اجرای حکم تعطیل واحدهای متخلف
توقیف مواد غذائی فاسد وغیرمجاز
ارجاع پرونده واحد های صنفی متخلف به مراجع قضائی وتعزیرات حکومتی
اجرای برنامه های بهسازی محیط روستاها با اولویت سرویس بهداشتی وآبخوری مدارس ، توالتهای روستائی ، دفع زباله وفاضلاب
رسیدگی به شکایات مردمی درزمینه بهداشت محیط ، مواد غذائی ، فاضلاب ، زباله و ...
ج ) آموزش
آموزش حین خدمت وبدو خدمت پرسنل بهداشت محیط در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی از طریق برگزاری کارگاه آموزشی
آموزش متصدیان واحدهای صنفی مرتبط با مواد غذائی و اماکن عمومی از طریق برگزاری جلسات آموزشی و آموزشگاههای اصناف
آموزش کارکنان مراکز بازتوانی وابسته به بهزیستی در زمینه بهداشت محیط و موادغذائی
آموزش بهورزان خانه های بهداشت در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی
آموزش رابطین
د) بازدید وکنترل
بازدید از مراکز تهیه وتوزیع مواد غذائی واماکن عمومی و اماکن مسیر راهها ( رستورانها واغذیه فروشی ها و ..)
بازدید از مراکز بهداشتی درمانی ، درمانگاهها وبیمارستانها
بازدید از استخرها ی شنا و باشگاههای ورزشی
بازدید از پادگانها ، اردوگاهها ، زندانها ومراکز انتظامی
بازدید از مدارس وموسسات آموزشی و پرورشی
بازدید از کارگاهها و کارخانجات مواد خوراکی وبهداشتی
بازدید از کارخانه های تولید یخ
بازدید از پایانه های مسافربری ، ترمینالها ، ایستگاههای مترو و ایستگاههای راه آهن
کنترل مواد غذائی ، آشامیدنی از طریق نمونه برداری وارسال به آزمایشگاههای غذا ودارو
کنترل آب آشامیدنی شبکه آبرسانی شهری وروستائی از طریق کلر سنجی وانجام نمونه برداری از آب
کنترل نمکهای ید دار درمراکز تهیه وتوزیع و اماکن عمومی از طریق ید سنجی
کنترل نانهای سنتی تهیه شده در واحدهای صنفی نانوائی از نظر وجود جوش شیرین
کنترل آب استخرهای شنا از نظر کدورت ، کلر باقیمانده و آلودگی میکروبی
کنترل موادغذائی مورد عرضه در بوفه های مدارس
کنترل اقلام خوراکی ، آشامیدنی وارداتی از نظر مجوزهای لازم وتاریخ تولید وانقضاء
ه) ارزشیابی
ارزشیابی دوره ای واحد های محیطی ومراکز بهداشت
ارزشیابی سالانه مراکز بهداشت تابعه
ز) جمع آوری وتجزیه وتحلیل آمار واطلاعات
تکمیل فرمهای آماری درمراکز بهداشتی درمانی
جمع بندی فرمهای آماری ارسالی ازمراکز بهداشتی درمانی درمراکز بهداشت شهرستان
تهیه کارنامه عملکرد شش ماهه وسالیانه
ارسال بازخوراندآمار و فعالیت های انجام شده به مراکز بهداشت
تجزیه وتحلیل آمار و ا طلاعات ارسالی از مراکز ومقایسه با حد انتظار و فعالیت دوره مشابه قبل
ارسال آمار عملکرد شش ماهه وسالیانه پس از تصحیح وتجزیه وتحلیل اطلاعات به معاونت بهداشتی
ط) عضویت درکمیته ها ، کمیسیون ها، شوراها وجلسات کارگروه وگروههای کارشناسی
1. عضویت درکمیسیون نظارت شهرستان
2. عضویت درکارگروه بهداشت و درمان حوادث وسوانح غیر مترقبه شهرستان
3. عضویت در کارگروه سلامت و امنیت مواد غذایی
4. عضویت درکمیته ا تلاف سگهای ولگرد
5. عضویت در کارگروه پسماند
6. عضویت در شورای آرد و نان
7. عضویت در شورای تعزیرات حکومتی
8. عضویت در کمیته آب شرب