پنجشنبه 6 آذر 1399
EN
تاریخ 1399/08/08     تعداد دفعات مشاهده 150 بار     ساعت 09:33:30     گروه خبری اخبار بیمارستان پورسینا

لازمه شروع درمان سکته مغزی برای اینکه بهترین اثربخشی و کمترین عوارض را داشته باشد، رساندن فوری بیمار به بیمارستان در کمتر از 4 ساعت اولیه بروز علایم است.

دکتر مظفر حسینی نژاد، متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفت‌ و گو با روابط عمومی مرکز آموزشی پژوهشی درمانی پورسینا اظهار داشت : استروک یا سکته مغزی دو نوع است، در مواردی که به علت خونریزی مغزی اتفاق می‌افتد، درمان متفاوتی دارد، ولی اغلب استروک‌های مغزی ناشی از تشکیل لخته داخل رگ مغزی است و به آن ایسکمیک گفته می‌شود که درمان اختصاصی مربوطه با تزریق داروی «تی پی ای» برای آن صورت می‌گیرد‌.

‌این متخصص مغز و اعصاب، ضعیف شدن ناگهانی دست و پا در یک طرف بدن، اختلال در تکلم به صورت ناگهانی و کج شدن صورت را از شایع‌ترین علائم سکته مغزی عنوان کرد و افزود: در مواردی هم علائم به صورت اختلال ناگهانی در تعادل و کاهش دید ظاهر می‌شود‌.

دکتر حسینی نژاد گفت؛ در این خصوص برنامه 724 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت استفاده از داروی تی پی ای در درمان سکته حاد مغزی در بیمارستان‌های منتخب کشور در حال اجراست و در این راستا بیمارستان پورسینا به عنوان تنها مرکز در استان به صورت 24 ساعته و در هفت روز هفته، خدمات لازم برای درمان بیماران سکته حاد مغزی ارائه می‌دهد‌.

وی  لازمه شروع درمان برای اینکه بهترین اثربخشی و کمترین عوارض را داشته باشد، رساندن فوری بیمار به بیمارستان در کمتر از 4 ساعت اولیه بروز علایم عنوان کرد و افزود: درمان بیماران پس از انتقال به بیمارستان و تجویز داروی «تی پی ای» در کمتر از 4 ساعت اول، بهبودی چشمگیر و قابل ملاحظه‌ای را به همراه دارد‌.

دکتر حسینی نژاد ادامه داد؛ سالانه 800 الی هزار نفر به علت سکته مغزی به اورژانس مرکز آموزشی پژوهشی درمانی پورسینا مراجعه می نمایند که تقریبا 300 نفر از آنان در صورت مراجعه به موقع، شرایط تجویز داروی تی پی ای را دارا هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت؛ بر اساس استاندارد جهانی بیش از 1/3 از بیمارانی که درمان تی پی ای برای آنان انجام می شود بهبودی رضایتبخشی پیدا می کنند.

وی با بیان این نکته که طی سه سال گذشته به طور متوسط سالانه 50 نفر از این نوع درمان در پورسینا سود برده اند تصریح کرد؛ در بیمارستان پورسینا علاوه بر بخش مغز و اعصاب، بخش ویژه استروک نیز فعال است و در صورت برنامه ریزی مناسب و مراجعه به موقع بیماران ظرفیت پذیرش و درمان بیماران سکته حاد مغزی با داروی تی پی ای بیش از تعداد عنوان شده می باشد.

دکتر حسینی نژاد گفت؛ متاسفانه با شیوع بیماری کرونا شاهد کاهش مراجعه بیماران با علایم سکته مغزی به بیمارستان هستیم که عمدتا به موجب ترس از ابتلا به ویروس کرونا بوده و گاها این امر منجر به تشدید علایم بیماری و بروز عوارض جدی برای بیماران می شود ، لذا با توجه به اینکه شرایط تسهیل شده ای برای این بیماران در بخش های ویژه سکته مغزی وجود دارد کماکان توصیه می گردد پس از بروز علایم خطر سکته مغزی هر چه سریعتر با  اورژانس 115 تماس گرفته یا شخصا به بیمارستان پورسینا مراجعه نمایند.

وی در پایان‌ تغییر سبک زندگی را یکی از دلایل بروز سکته مغزی برشمرد و خاطرنشان کرد: طبق مطالعات انجام شده میزان مرگ و میر ناشی از سکته مغزی در کشور ما در مقایسه با سایر کشورها 10 سال پایین تر است‌.

با انتخاب مرکز آموزشی پژوهشی درمانی پورسینای رشت از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان مرکز مدیریت درمان بیماران سکته حاد مغزی ،این مرکز دانشگاهی در تمامی ایام هفته به صورت شبانه روزی آماده ارایه خدمات به بیماران سکته حاد مغزی است.