پنجشنبه 6 آذر 1399
EN
تاریخ 1399/07/25     تعداد دفعات مشاهده 185 بار     ساعت 22:10:30     گروه خبری اخبار بیمارستان پورسینا

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت؛مشکلات ستون فقرات جزو بیماری های شایعی است که مردم در کل جهان با آن درگیر هستند و در کشور ما نیز شاهد افزایش روز افزون آن هستیم، در بین اختلالات ستون فقرات درد کمر و گردن بیشترین علت مراجعه به پزشکان را به خود اختصاص داده است.

دکتر ظهیر ریحانیان متخصص جراحی مغز و اعصاب در آستانه روز جهانی ستون فقرات در گفت و گویی با روابط عمومی مرکز آموزشی پژوهشی درمانی پورسینا با بیان این نکته که ستون فقرات سالم برای یک زندگی پویا، حیاتی است اظهار داشت؛ ستون فقرات بخش اصلی استخوان‌بندی انسان است  که حمایت از کل بدن، توانایی در خم شدن و چرخیدن و نیز حمایت از ساختمان‌های حیاتی بدن مثل اعصاب و نخاع که در داخل آن قرار دارند را بر عهده دارد.

وی گفت؛ با توجه به اهمیت سلامت این بخش از بدن انسان، روز جهانی ستون فقرات با هدف: افزایش آگاهی عمومی در مورد سلامت و اختلالات ستون فقرات و اتخاذ سیاست های لازم در این زمینه هم برای تصمیم گیرندگان و هم افراد عادی جامعه، ایجاد فرصت های مناسب برای بحث و تبادل نظر در مورد انواع اختلالات ستون فقرات و ترویج رویکرد مناسب برای کاهش فشار روی ستون فقرات در نظر گرفته شد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد؛ مشکلات ستون فقرات جزو بیماری های شایعی است که مردم  در کل جهان با آن درگیر هستند و در کشور ما نیز شاهد افزایش روز افزون آن هستیم، در بین اختلالات ستون فقرات درد کمر و گردن بیشترین علت مراجعه به پزشکان را به خود اختصاص داده است.

وی گفت؛ با توجه به اشتغال جمعیت زیادی از مردم گیلان به کشاورزی به ویژه شالیکاری و موقعیت بد قرار گرفتن بدن کشاورزان و فشاری که به ستون فقرات آنان در حین کاشت، داشت و برداشت محصول برنج وارد می شود بیماری های ستون فقرات در این عزیزان نیز بسیار شایع است که در این خصوص توصیه می شود برنامه ریزی ها هرچه بیشتر به سمت مکانیزه شدن کشاورزی سوق داده شوند.

دکتر ریحانیان ادامه داد: این دسته از بیماری ها به موجب مدت طولانی بودن دوره نقاهت و روز های دوری از کار بیمار، هزینه های درمان و مدت زمان مورد نیاز برای ریکاوری بیمار، از نظر اقتصادی برای دولت ها و ملت ها هزینه بردار است بنابراین برنامه ریزی و انجام اقدامات پیشگیرانه ضروری می باشد.

وی با تاکید بر این اصلاح سبک زندگی یکی از ساده ترین اقدامات جهت پیشگیری از ابتلا به اختلالات ستون فقرات است اظهار داشت؛ تغذیه سالم، ورزش مناسب و تقویت عضلات محوری بدن، پرهیز از قرار گرفتن در موقعیت های بد و فشار نامتناسب بر روی ستون فقرات و پرهیز از نشستن در یک وضعیت طولانی به ویژه برای شاغلین و... می تواند تا حدی از ابتلا به اختلالات ستون فقرات پیشگیری نماید.

دکتر ریحانیان گفت؛ در صورت مشاهده این نوع درد ها  بیمار باید در  ابتدا به پزشک عمومی و پس از آن به متخصصین نروسرجری مراجعه نماید.

وی با اشاره به اینکه پزشکان متخصص و فوق تخصص در اورژانس و کلینیک های تخصصی مرکز آموزشی پژوهشی درمانی پورسینا آماده ارایه خدمت به بیمارانی هستند که از دردهای ستون فقرات رنج می برند خاطر نشان کرد؛ با توجه به وجود اتاق عمل مجهز به امکانات به روز جراحی مغز و اعصاب که کمتر مرکزی در استان از آن بهره مند است و حضور پزشکان متخصص و زبردست در بیمارستان پورسینا، اگر بیماری نیازمند عمل جراحی باشد می توانددر همین مرکز خدمت دریافت نماید.