جستجو:  
پنجشنبه 7 مرداد 1400
تاریخ 1400/03/11     تعداد دفعات مشاهده 88 بار     ساعت 08:00     گروه خبری اخبار معاونت بهداشتی

سرپرست معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با ابراز نگرانی از دسترسی به نمک های غیراستاندارد از جمله نمک های طبیعی و دریا، جامعه عاری از کمبود ید را در گرو تداوم همکاری های بین بخشی و پایش مستمر اجرای برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید دانستند.
تصویر

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ دکتر جلال برشان- سرپرست معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار داشت: در دهه 60 درصد قابل توجهی از مردم مبتلا به کمبود ید بودند و مشکلات ناشی از این کمبود از جمله گواتر در بسیاری از افراد جامعه مشاهده می شد. خوشبختانه با اجرای برنامه ی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید که در دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت شکل گرفت مشکل کمبود ید تا حد زیادی حل شده است و نتایج  آخرین بررسی های ملی نیز حکایت از وضعیت مطلوب شاخص های کشوری و استانی دارد.
وی با ابراز نگرانی از تبلیغات وسیع و دسترسی به نمک های غیراستاندارد از جمله نمک های طبیعی و دریا، حفظ دستاورد  کشور ایران به عنوان کشور عاری از کمبود ید را که در سال 1375 به آن نائل آمدیم در گرو تداوم همکاری های بین بخشی و پایش مستمر اجرای برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید دانستند.
در ادامه براساس آخرین دستورالعمل پایش برنامه کشوری IDD، فرایندهای اجرایی در حوزه های بسته بندی، توزیع و خانوار با تاکید بر کنترل کیفی نمک خوراکی در سطح عرضه توسط گروه های سلامت محیط و بهبود تغذیه معاونت بهداشتی ارائه گردید. همچنین رئیس گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی اقدامات و الزامات قانونی کنترل نمک در واحدهای صنفی را تشریح نموده و نحوه نمونه برداری و پذیرش نمک خوراکی از مراکز عرضه توسط نماینده آزمایشگاه کنترل مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه مطرح گردید. در نهایت  مشکلات و چالش های مربوط به بازدید از مراکز توزیع ، عرضه نمک های غیراستاندارد از جمله نمک دریا، شفا و...،اطلاع رسانی موثر و موانع  موجود در سطح شهرستان ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
لازم به ذکر است: وبینار بازآموزی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید با حضور دکتر جلال برشان سرپرست معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رئیس گروه سلامت محیط و کار، کارشناسان سلامت محیط و بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه جهت کارشناسان مسئول و کارشناسان  واحدهای سلامت محیط و بهبود تغذیه ستاد و مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان ها برگزار شد.

 
 
آمار مراجعات
مهمان :  0
عضو :  0
کل مراجعات :  408600
امروز :  42
دیروز :  150