آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی
آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی یکی از
ادارات معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان می باشد.در این آزمایشگاه کنترل
مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی فرآورده های واحد های تولیدی، محصولات در
سطح عرضه، نمونه های ارسال شده از گمرک و مراکز قضایی مورد آزمون قرار میگیرد.
تمامی این فعالیت ها طبق الزامات سازمان غذا و دارو، استاندارد و نیاز مشتریان صورت
می پذیرد.
آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی به منظور انجام آزمونهای تعریف شده
فوق، دارای پرسنل فنی و مدیریتی با شرح وظایف مشخص می باشد.
آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی شامل:
1)
بخش پذیرش
2)
بخش میکروب شناسی
3)
بخش شیمی مواد غذایی
4)
بخش آرایشی و بهداشتی
5)
بخش دستگاهی
6)
بخش تضمین کیفیت (QA)
این مدیریت کنترل بهداشت و
سلامت مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی نمونه های تولیدی، صادرات و سطح عرضه
را به عهده دارد و فعالیتهای خود را با بررسی های ارگانولپتیکی و آزمونهای شیمیایی
و میکروبی و سم شناسی بر اساس استاندارد های موجود و دستورالعمل های اداره کل
آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو انجام می دهد.
در این راستا مدیریت
آزمایشگاه صراحتا اعلام می دارد که عملکرد کارکنان این آزمایشگاه مبرا از هر گونه
اعمال فشار داخلی و خارجی، در خصوص نحوه انجام آزمونها، تهیه گزارشات و ارائه نتایح
آزمون می باشد. همچنین آزمایشگاه متعهد می گردد که مسئول حفظ و نگهداری کلیه
اطلاعات مربوط به نمونه ها بوده و نتایج حاصل از آزمونها را محرمانه تلقی می نماید.
این مجموعه خود را موظف به
پیگیری و اجرای سیستم مدیریت کیفیت و برآورده کردن کلیه الزامات استاندارد
ISO/IEC 17025
دانسته و خود را ملزم و متعهد می داند که منابع و امکانات لازم را برای تحقق اهداف،
برآوردن الزامات این استاندارد و استفاده از آخرین ویرایش استاندارهای بین المللی و
ملی و همچنین روش های تایید شده، جهت آزمون استفاده نماید.
این آزمایشگاه جهت تامین
سلامت جامعه و با تعهد به رویه های مناسب از طریق کنترل مواد خوراکی، آرایشی و
بهداشتی با ارائه خدمات با کیفیت، موارد زیر را سرلوحه عملکرد خود قرار داده است:
-
به
کارگیری افراد توانمند و دارای صلاحیت در آزمایشگاه، برای انجام صحیح و دقیق
آزمون ها
-
ایجاد
انگیزش، بهبود مستمر سیستم مدیریت کیفیت و ارتقاء سطح مهارت و توانمندی کارکنان
از طریق آموزش های سیستماتیک
-
توسعه
دامنه عملکرد به منظور ارائه خدمات مطلوبتر در حوزه سلامت با تمرکز بر محصولات
تولیدی استان مانند چای، روغن زیتون، برنج
-
استفاده
بهینه از منابع و امکانات موجود
-
پیگیری
به موقع و مناسب شکایات رسیده از سوی مشتریان و ارزیابی رضایت مندی آنان
-
پیشگیری
کاهش ریسک های خطر و جنبه های زیست محیطی موجود در آزمایشگاه
-
همکاری
با مشتریان در راستای پایش عملکرد آزمایشگاه و حفظ اسرار آنها
شرح وظایف:
-
کنترل
کیفی محصولات واحد های تولیدی، سطح عرضه، واردات و مراجع قضایی
-
استقرار
سیستم مدیریت کیفیت
-
فراهم
آوردن امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی مناسب
-
شرکت
در انجام کنترل سطح عرضه (PMS)
-
شرکت
در آزمون های
PT,RM,ERM
جهت بالا بردن کیفیت آزمونها
-
بازرسی
از آزمایشگاههای واحد های تولیدی
-
بررسی
و تایید صلاحیت آزمایشگاههای کنترل واحد های تولیدی در زمان اخذ پروانه بهره
برداری و صدور پروانه ساخت
-
بررسی
و تایید صلاحیت آزمایشگاههای همکار و مجاز جهت صدور پروانه موافقت اصولی و
پروانه بهره برداری