تاریخ 1397/03/07     تعداد دفعات مشاهده 548 بار     ساعت 14:14:08     گروه خبري اخبار روابط عمومی دانشگاه

دکتر محمد عباسی - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت: علی رغم نقش نظارتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مدیریت پسماندهای عادی؛ فعالیت های بهداشتی درمانی در منطقه سراوان رشت، در چند سال اخیر تشدید شده است.
دکتر محمد عباسی - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در گفت و گوی اختصاصی با وب دا گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان جهت ارتقای سلامت مردم منطقه در سراوان رشت، با استقرار نظام شبکه، تمامی فعالیت های خود را از جمله فعالیت گروه های بهداشت خانواده، سلامت محیط، سلامت کار، بهداشت دهان و دندان، بهداشت روان و تغذیه و  مبارزه با بیماری ها را در چند سال اخیر تشدید کرده است. در این زمینه، کنترل و نظارت مستمر بهداشتی بر شبکه های آبرسانی، آموزش همگانی مردم و انجام خدمات پیشگیری  و مبارزه با بیماری ها، سلامت محیط و  ارتقای نظارت های بهداشتی، در اولویت فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی گیلان قرار گرفت .

وی افزود : انجام 56 مورد نمونه برداری میکروبی از آب آشامیدنی، انجام 1091 مورد نمونه برداری جهت اندازه گیری کلر باقی مانده در آب و 15 مورد نمونه برداری شیمیایی از منابع آب شرب، از جمله اقدامات حوزه بهداشتی در خصوص بررسی شبکه های آب رسانی در منطقه سراوان رشت، طی سال های 96 و 97 بوده است .
دکتر عباسی تصریح کرد: در این خصوص، 30 جلسه شورای سلامت روستا در دهستان سراوان تشکیل شده و آموزش های لازم به نیروهای انسانی و عوامل اجرایی خدمات مدیریت پسماند جهت انجام سمپاشی و مه پاشی در محل دفن پسماند سراوان،  ارایه شده است و 277 جلسه آموزشی برای دانش آموزان، مدیران مدارس، خانوارها و بهورزان جهت پیشگیری از بیماری ها به انجام رسیده است .

معاون بهداشتی دانشگاه، انجام 209 مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع موا غذایی و اماکن حساس، اعزام سه تیم سیار دندانپزشکی به منطقه و انجام 4757 مورد ویزیت پزشک خانواده و غربالگری مردم منطقه از نظر حیوان گزیدگی، ابتلا به سل و فشار خون و.... را از دیگر خدمات حایز اهمیت دانشگاه علوم پزشکی گیلان در منطقه سراوان رشت، عنوان کرد و یاد آور شد: در این خصوص معاینات رایگان کارگران شاغل در کارگاههای صنعتی سراوان نیز از دیگر اقدامات حایز اهمیت این دانشگاه می باشد.
دکتر عباسی با بیان این که در حال حاضر ایمن سازی کودکان زیر یک سال به طور صددرصد در منطقه انجام شده است، خاطر نشان کرد: بی خطر سازی و امحاء بیش از هزار تن پسماند در انبار شماره دو دانشگاه علوم پزشکی گیلان، واقع در منطقه سراوان رشت، از دیگر اقدامات موثر دانشگاه علوم پزشکی گیلان جهت ارتقای شرایط سلامت محیط در منطقه سراوان رشت، است. در این زمینه، انجام تمهیدات لازم از سوی تمامی دستگاه های خدمت رسان همسو با حوزه سلامت ،امری ضروری برای ارتقای همه جانبه سلامت در منطقه سراوان به نظر می رسد .

پی نوشت: از دی ماه سال 1394 با اجرای قانون مدیریت پسماندها و همکاری روسای بیمارستان ها، هزار تن پسماند در منطقه سراوان، بی خطر و امحا گردید. در این زمینه استقرار سیستم تصفیه فاضلاب بیمارستانی در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی گیلان، قرار گرفت. بطوری که انتظار می رود تا پایان سال 1397 تمامی بیمارستان های گیلان دارای سیستم تصفیه فاضلاب بهداشتی شوند. همچنین، با توجه به این که در حال حاضر روزانه 1200 تن پسماند وارد محل دفن در سراوان می شود، جایگزین کردن روش های جدید مدیریت پسماند به جای دفن بهداشتی پسماند، برای ارتقای سطح سلامت مردم امری ضروری است.