تاریخ 1397/02/29     تعداد دفعات مشاهده 663 بار     ساعت 11:50:32     گروه خبري اخبار روابط عمومی دانشگاه

به منظور اجتماعی سازی مقوله سلامت، به همت دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اولین نشست مجمع سلامت شهرستان صومعه سرا با حضور فرماندار، مدیران دستگاه های اجرایی شهرستان و جمعی از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان، برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ به منظور اجتماعی سازی مقوله سلامت و در راستای ارتقای همه جانبه سلامت در گیلان، اولین نشست مجمع سلامت شهرستان صومعه سرا صبح امروز - شنبه با حضور فرماندار، مدیران دستگاه های اجرایی شهرستان و جمعی از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

مهندس علی فتح الهی- فرماندار شهرستان صومعه سرا، در اولین نشست مجمع سلامت شهرستان صومعه سرا گفت: انسان سالم محور توسعه پایدار است و اگر قرار است جامعه ای به توسعه پایدار و همه جانبه دست پیدا کند، باید به دو مقوله امنیت و سلامت به عنوان شاکله اصلی توسعه همه جانبه توجه نماید.

فرماندار صومعه سرا با اشاره به این که در دین مبین اسلام در خصوص مقوله سلامت در کنار امنیت بسیار سفارش شده است، تصریح کرد: همچنان که توسعه  هیچ جامعه ای بدون ایجاد امنیت امکان پذیر نیست در جامعه ای که سلامتی در آن نیست نیز نمی توان امید هیچ توسعه ای داشت.

مهندس فتح الهی، خاطر نشان کرد: اعتماد مردم به مسوولان و خدمتگزاران خود در تمامی مراودات اداری، سیاسی، اجتماعی و ... لازمه پیشرفت هر جامعه ای است و اگر این اعتماد، در بین مردم وجود داشته باشد قطعا در برنامه ها حضور خواهند داشت و با کمک به دولت در صدد به نتیجه رساندن اهداف و برنامه ها برخواهند آمد.

فرماندار صومعه سرا با اشاره به این که وجود احساس امنیت در جامعه از خود امنیت نیز مهمتر است، اظهار داشت؛ احساس امنیت در همه حوزه ها اعم از امنیت نظامی، امنیت اجتماعی ، امنیت غذایی و سلامت و ... می تواند یک اعتماد مفید در جامعه ایجاد کند که یک سوی آن دولت و سوی دیگر آن مردم قرار دارند.

وی اظهار امیدواری کرد: با راه اندازی مجمع سلامت در شهرستان های گیلان، گامی مثبت در ارتقای سلامت جامعه برداشته شود و با مشارکت همه دستگاه ها و مردم، با خود مراقبتی، پیشگیری و کاهش هزینه های درمانی به سوی یک جامعه سلامت محور حرکت کنیم.

دکتر علی داودی - معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، نیز در این نشست، گفت: اجتماعی شدن مقوله سلامت، یعنی؛ مشارکت ساختارمند همه مردم در نظام سلامت جامعه و برای استقرار این مهم، نیازمند همراهی و مشارکت همه سازمان‌ها و دستگاه ها اجرایی با دانشگاه علوم پزشکی گیلان به عنوان متولی اصلی سلامت هستیم .

وی با بیان این که فقط 25 درصد از عوامل تاثیر گذار بر مقوله سلامت به وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی مربوط می شود و 75 درصد دیگر عوامل موثر بر مقوله سلامت در خارج از حیطه وزارت بهداشت است، گفت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تشکیل مجمع سلامت در شهرستان ها به دنبال مشارکت و همراه کردن  75 درصد مردم با نظام سلامت در استان، است.

دکتر داودی خاطر نشان کرد: برای افزایش سواد سلامت جامعه، نیازمند پایگاه های هستیم تا از طریق مردم، اطلاعات مورد نیاز آن ها را به خودشان برسانیم و افتتاح کانون سلامت محلات می تواند گامی مثبت در این خصوص باشند. وی ادامه داد: برای هر چهار هزار نفر جمعیت شهری یک کانون سلامت محله در حال تشکیل است که در این کانون ها ده کارگروه مختلف از قبیل (کارگروه مادر و کودک، کارگروه سالمندان، کارگروه نوجونان و جوانان و...) فعالیت خواهند کرد و با ارایه برنامه های آموزشی و غربالگری به حفظ و ارتقای سلامت مردم کمک خواهند نمود.

دکتر حیدر محمودی – مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان صومعه سرا، نیز ضمن قدرانی از فرماندار شهرستان صومعه سرا بابت پیگیری مسایل حوزه سلامت، گفت: خوشبختانه فرماندار به عنوان بالاترین مقام اجرایی شهرستان در راس شورای سلامت شهرستان قرار دارد و این مهم می تواند در همکاری بین بخشی حوزه سلامت با سایر ادارات بسیار اثر گذار باشد. وی با اشاره با اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور، تصریح کرد: همچنان که اجرای این طرح، تحولی عظیم در حوزه سلامت ایجاد کرد و همه مردم از ثمرات آن بهره مند شدند، انشالله با راه اندازی مجمع سلامت در شهرستان ها، نیز بتوانیم با مشارکت مردم، یک تحول عظیم در حفظ و ارتقای سلامت جامعه ایفا کنیم.

در ادامه با حضور مسوولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان و مسولان محلی، اولین کانون سلامت محله شهرستان صومعه سرا در مکانی که توسط شهرداری این شهرستان آماده شده بود، افتتاح گردید.ع/د