تاریخ 1397/02/06     تعداد دفعات مشاهده 1696 بار     ساعت 16:03:18     گروه خبري اخبار روابط عمومی دانشگاه

جشنواره بزرگداشت روز معلم و تقدیر از پیشکسوتان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حضور ریاست و مسوولان دانشگاه، در محل سالن همایش دانشکده پرستاری مامایی شهید بهشتی رشت، برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( وب دا)؛ صبح امروز - پنجشنبه، دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک- رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در آیین بزرگداشت روز معلم ضمن تبریک فرا رسیدن اعیاد شعبانیه، از حضور پیشکسوتان و پایه گذاران دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این مراسم ابراز خرسندی کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اقدامات ارزشمند پیشکسوتان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، یادآورشد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان با داشتن 8 دانشکده و 450 عضو هیات علمی و 5 هزار دانشجو ، جز افتخارات کشور است و جایگاه ممتازی را در شمال کشور دارد.

وی با اشاره به معلمان اسطوره ای همچون ارسطو، رازی، ابن سینا و ... معلمین بزرگ تاریخ، اظهار داشت: معلمان اسطوره ای کسانی بودند که حرف ها و نام آنها قرن ها است که در تاریخ باقی ماندگار است.

دکتر یوسف زاده چابک تصریح کرد: در کشور ما می توان عمر تاسیس دانشگاه ها ( دانشگاه نسل اول) نزدیک به هشتاد سال تخمین زده می شود. در این زمینه هدف از تاسیس این دانشگاه ها، ایجاد رشته تحصیلی ، آموزش و فارغ التحصیلی دانشجویان بود. این نیاز جامع به عنوان حرکت جوامع بشری بود که اجتناب ناپذیر بود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، افزود: اما در دهه های 60 و 70 با رشد دانشگاه ها از جمله؛ پیام نور و دانشگاه آزاد که هدف آنها صرفا ارایه مدرک بود. اما از ابتدای دهه 80 ما در دانشگاه های کشور شاهد گرایش دانشگاه ها به سمت تحقیق و پژوهش شدیم که بیش از بیست مرکز تحقیقات در این دهه ایجاد شد و میزان چاپ مقالات علمی نیز افزایش یافت.

وی با اشاره به رشد علمی کشور در دهه 80 و ارتقاء جایگاه ایران از 54 به 16 خاطرنشان کرد: متاسفانه اثرات و ثمرات این رشد بزرگ در جامعه محقق نشد زیرا خلاقیت و نوآوری مورد توجه قرار نگرفت. به همین علت حرکتی در دهه 90 شکل گرفت که حرکت به سوی دانشگاه های نسل سوم که کارآفرین است، می باشد.

دکتر یوسف زاده ادامه داد: امروز رسالت دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیشرو در بین دانشگاه های نسل سوم است. ویژگی های دانشگاه نسل سوم این است که دانشجو و استاد با یکدیگر یک مقوله و یک مساله را دنبال می کنند و دانشجو بعد از فارغ التحصیلی خود کارآفرین است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان ضمن تشریح دانشگاه های نسل سوم، تصریح کرد: فرا بخشی بودن، از ویژگی های دانشگاه های نسل سوم است و شرایط بین بخشی این دانشگاه ها هم بسیار زیاد است بر این اساس، رشته های بین بخشی نیز ایجاد می شود.

دکتر یوسف زاده ادامه داد: لازمه دانشگاه های نسل سوم این است که نگاه خود را از سطح ملی به سطح بین المللی برساند و در بازار رقابت بین المللی قرار گیرد. راه اندازی بخش پیوند کبد در مرکز آموزشی درمانی رازی رشت یک اقدام فرابخشی است و لازمه دانشگاه های نسل سوم این است که یک زبان مشترک نیز با دنیای خارج برقرار کند.

وی با اشاره به این که مسیر حرکت دانشگاه های نسل سوم در دنیا به گونه ای است که علم باید منجر به تولید ثروت شود و بتواند کار آفرین باشد، گفت: جوانان به عنوان ثروت ملی کشور هستند که با پرورش این ثروت ملی می توان به نتایج مطلوبی رسید.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان یادآور شد: در حال حاضر دانشگاه های ما وابسته به بودجه دولتی هستند و باید مرحله گذر دانشگاه نسل دوم را به سرعت طی کنیم.

وی با اشاره به چشم انداز دانشگاه علوم پزشکی گیلان در طی ده سال آینده " پیش رو در بین دانشگاه های نسل سوم " ابراز امیدواری کرد شاهد نسل جدیدی از معلمانی با تفکر و نگرش جدید باشیم که جامعه بتواند به آنها تکیه کند.

دکتر حسین همتی – معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در ادامه با بیان این مطلب که چه خوب است که انسان در طول زندگی خود منشا خیر باشد و از خود نام نیک برجا بگذارد گفت: استاد مرتضی مطهری از جمله این انسانها است که همواره از او به نیکی یاد می شود.

وی در ادامه ضمن تقدیر از حمایت های رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان معیارهای انتخاب منتخبین جشنواره امروز را تشریح کرد.

گفتنی است؛ جشنواره بزرگداشت روز معلم و تقدیر از مدرسان برگزیده آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان پیش از ظهر امروز، پنجشنبه با حضور مسوولان و اعضا هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در محل سالن همایش دانشکده پرستاری مامایی شهید بهشتی رشت برگزار می شود. طی این مراسم 32 نفر از اعضای هیات علمی (شش نفر پیشکسوت)، 13 نفر کارشناس آموزشی نمونه و 11 فرایند برتر تقدیر شدند./ص