سایت اصلی دانشگاه |  سه شنبه 30 آبان 1396 English
جستجو:  
واحد تغذیه
چاپ

معرفی و شرح وظایف کارشناس تغذیه :

نام و نام خانوادگی: نسرین دبیری

کارشناس علوم تغذیه

شرح وظایف :

1-      ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه

2-      بهبود تغذیه کودکان، نوجوانان ، جوانان،  میانسالان و سالمندان  و مادران باردار و شیرده (گروههای آسیب پذیر )

3-      پیشگیری و کنترل کمبود ریز مغذیها

4-      مدیریت تغذیه در بحران و امنیت غذایی

 

شاخصهای واحد تغذیه :

1-      افزایش آگاهیها بر اساس نتایج آزمون

2-      پوشش نمک یددار  در زیج حیاتی سالانه

3-      پوشش نمک یددار  و یددار تصفیه شده در مدارس سالانه

4-      پوشش نمک یددار تصفیه شده در اماکن عمومی مراکز عرضه مواد غذایی فصلی

5-      درصد بهبودی کودکان بی بضاعت تحت پوشش در شش ماهه اول و دوم سال

6-      درصد بهبودی کودکان از طریق مشاوره تغذیه

7-      درصد مادران آموزش دیده در خصوص تغذیه کمکی و سبد غذایی

8-      تعداد روستا مهد های تحت پوشش

9-      تعداد کودکان تحت پوشش  روستا مهدها

10-   درصد کودکان دچار اختلال رشد در ابتدا و انتهای برنامه برنامه یک وعده غذای گرم در روستا مهد

11-   درصد آنش آموزان تحت پوشش مکمل یاری آهن و ، ویتامین "د"به تفکیک دختر و پسر –شهر و روستا

12-   درصد دبیرانی که 75 درصد آزمون راپاسخ صحیح داده اند

13-   درصد میانسالان (فرهنگیان) تحت پوشش  در برنامه مکمل یاری ویتامین "د"

14-   وضعیت تغذیه مادران در شروع بارداری بر حسب نمایه توده بدن

15-   وضعیت تغذیه مادران در پایان بارداری برحسب نمایه توده بدن

16-   شیوع غلظت هموگلوبین کمتر از 11 در اولین آزمایش مادر باردار

17-   افزایش آگاهیهای کارکنان بهداشتی در خصوص تغذیه مادران باردارو شیرده

18-   ارائه راهکارهای مناسب جهت ارتقائ شاخصها

 

رئوس برنامه های واحد تغذیه شهرستان :

ا-ارتقاءفرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه :

-آموزش تغذیه در خصوص پیشگیری از بیماریهای متابولیک (با تاکید بر بیماریهای قلبی و عروقی-پرفشاری خون ، چاقی و دیابت و.....

-برگزاری کلاسهای آموزشی (حضوری و غیر حضوری ) تغذیه جهت پرسنل درون بخشی و برون بخشی

-انجام بررسی  KAP در کارکنان اداری شبکه ، مرکزو مراکز بهداشتی درمانی شهرستان

-آموزش کارکنان اداری شبکه ، مرکزو مراکز بهداشتی درمانی شهرستانن با  استفاده از کتاب رهنمودهای غذایی

-برگزاری کارگاههای آموزشی  برای کارکنان بین بخشی (دبیران ، فرهنگیان ، مراقبین مدارس ، مربیان مهدکودک ؛ مدد کاران کمیته امداد ، بهزیستی و............)

-همکاری با سازمانهای مرتبط جهت بزرگداشت روزهای ملی و جهانی (هفته سلامت، هفته کودک و................)

-انجام پیش و پس آزمون در کلیه دوره ها و مقایسه آنها

-تهیه مطالب آموزشی مناسب برای آموزش همگانی

-برنامه شیر مدارس

-برنامه اصلاح الگوی مصرف روغن

2- پیشگیری و کنترل کمبود  ریز مغذیها در گروههای هدف :

برنامه آموزش تغذیه و مکمل یاری در کودکان ، نوجوانان ، میانسالان ، مادران باردار و شیرده

-برگزاری کلاسهای آموزشی جهت پرسنل (کارشناس ، کاردان ،بهورز،تیم سلامت )در خصوص دستورالعملهای مکمل یاری در گروههای مختلف سنی

-برگزاری کارگاههای آموزشی جهت دبیران ، مربیان بهداشت ، مراقبین و... جهت مکمل یاری در گروه مربوطه

-توزیع کتاب ، مواد آموزشی و مکمل فولیکو فرو ، ویتامین "د"در مدارس مجری طرح

- تشکیل جلسه با کارشناسان آموزش و پرورش و ، واحد بهداشت مدارس

- نظارت و پایش  بر برنامه مکمل یاری در مدارس مربوطه

-  نظارت بر توزیع مکمل یاری آهن و مولتی ویتامین به منظور پیشگیری از کمبود آنان در کودکان زیر 2 سال  و زنان بتردار و شیرده

- تشکیل کمیته IDD

- تحویل و توزیع کیت یدسنج در خانه های بهداشت

- برگزاری کلاس آموزشی جهت رابطین بهداشتی توسط کارشناس تغذیه در زمینه مصرف نمک یددار

-برگزاری کارگاه آموزشی حضوری و غیر حضوری برای رده های مختلف بهداشتی درمانی

- تهیه شاخص و ارئه به معاونت

 3-تغذیه گروههای آسیب پذیر :

-برنامه حمایتی کودکان زیر شش سال

- مشاوره تغذیه مادران  کودکان دچار اختلال رشد.

-برنامه تامین یک وعده غذای گرم در روستا مهدها

- همکاری با بهداشت خانواده در زمینه اجرای برنامه کودک سالم ، مانا

-همکاری با بهداشت خانواده در خصوص برنامه سالمندان ، میانسالان

-اجرای برنامه کشوری تغذیه در دوران بارداری و شیردهی

- برنامه آموزشی در خصوص تغذیه در بلوغ  جهت دانش آموزان

- برنامه های آموزشی درون بخشی و برون بخشی در زمینه تغذیه گروههای آسیب پذیر

4- مدیریت تغذیه در بحران و امنیت غذایی :

-آموزش پرسنل بهداشتی و عموم در خصوص تغذیه در بحران

- به روز رسانی بانک اطلاعاتی در خصوص وضعیت گروههای آسیب پذیر به تفکیک شهر و خانه های بهداشت

 

دستورالعملهای واحد تغذیه :

1-دستورالعمل مکمل یاری آهن

2- دستورالعمل مکمل یاری ویتامین  D  در بزرگسالان

3- دستورالعمل مکمل یاری ویتامین  D  در دانش آموزان

4-مکمل یاری  A+ Dدر کودکان

مطالب آموزشی واحد تغذیه :

1-      راهنمای تغذیه مادران باردار و شیرده

2-       حمایت تغذیه ای از اقشار آسیب پذیر

تاریخ آخرین به روزرسانی : 1394/09/30
 
آمار مراجعات
آمار این صفحه  امروز:   1  دیروز:   0  کل مراجعات:   373