سه شنبه 2 بهمن 1397
تاریخ 1397/10/12     تعداد دفعات مشاهده 20 بار     ساعت 15:07:05     گروه خبري اخبار و تازه های توسعه فناوری سلامت

دکتر جواد وطنی، دبیر کمیته راهبری سیستم مدیریت HSE دانشگاه علوم پزشکی گیلان شد طی ابلاغی از سوی رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکتر جواد وطنی، دبیر کمیته راهبری سیستم مدیریت HSE دانشگاه علوم پزشکی گیلان شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ طی ابلاغی از سوی دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک-رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دکتر جواد وطنی به عنوان دبیر کمیته راهبری سیستم مدیریت HSE دانشگاه علوم پزشکی گیلان منصوب شد.

دکتر جواد وطنی – دارای دکتری تخصصی مهندسی بهداشت حرفه ای با گرایش استانداردها، ایمنی و ارزیابی اقتصادی سیستم HSE است و در حال حاضر مدیریت توسعه فناوری سلامت دانشگاه را بر عهده دارد./ن

HSE : مخفف واژه های H: Health (بهداشت‌کار)،S: Safety (ایمنی کار)، E: Environment (محیط‌ زیست) است.

سیستم راهبری مدیریت HSE دانشگاه علوم پزشکی گیلان در یک نگاه

توسعه دانشگاهها و پیشرفت کمی و کیفی دانشگاهها در کنار آثار مثبت و ارزشمند خود با آثار و عوارض ناگواری نیز همراه بوده است. عوارضی نظیر افزایش کمیت و کیفیت آلودگی های محیط کار و زندگی، حوادث ناشی از کار و بیماری های ناشی از شغل از جمله پیامدهایی هستند که با توسعه دانشگاهها، بیش از پیش زندگی انسان و به ویژه کارکنان را مورد تهدید قرار داده است.

سالانه هزاران حادثه در بیمارستانها رخ می دهد، کارکنان از اختلالات اسکلتی و عضلانی رنج می برند و فاضلاب ناشی از فعالیت بیمارستانها محیط زیست را آلوده می کنند. با توجه به مطالب فوق می توان نتیجه گرفت که نیاز به پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست ضروری بوده و باید جزء لاینفک فعالیت دانشگاه گردد.

HSE حرف اول کلماتHealth   به معنی بهداشت، Safety  به معنی ایمنی وEnvironment  به معنی محیط زیست می باشد که مدیریت کلیه مسائل مربوط به بهداشت کار، ایمنی و محیط زیست را در یک ساختار هدفمند و یکپارچه در کلیه واحدهای ستادی و مجموعه های دانشگاه از جمله معاونتها، بیمارستانها، دانشکده ها، مراکز بهداشتی و حتی خوابگاهها را در بر می گیرد.

نکات کلیدی نظام مدیریت HSE

1. تمرکز بر شناسایی هر چه دقیق‌تر عوامل بالقوه آسیب‌رسان

2.چگونگی تأثیر عوامل بالقوه آسیب رسان

3.فعالیت‌های بحرانی، انتخاب معیارهای استاندارد و تطابق با آنها

4. ارزیابی هر چه دقیق تر ریسک‌ها

5. مر اقبت نمودن از کنترل‌های اعمال شده

6.استمرار اندازه‌گیری‌ها و پایش (مونیتورینگ)

رمز موفقیت در استقرار HSE

1.  بنا نهادن یک خط‌مشی و فرهنگ سازمانی مؤثر از سوی دانشگاه

2.ایجاد نمودن چارچوب کار توسط مدیریت ارشد دانشگاه (بطوریکه خط مشی HSE در سرتاسر دانشگاه تداوم یابد)

3. قرار دادن موضوع HSE در ساختارهای سازمانی، آرمان‌ها، اهداف، سیستم‌های پاداش و دیگر فرآیندهای ضروری جهت استمرار کار

هدف نظام HSE

ارائه روشی هدفمند بر پایه استانداردهای موجود برای حصول اطمینان از اینکه مخاطرات بالقوه و بالفعل موجود در زمینه‌های بهداشت، ایمنی و محیط زیست بطور دقیق و بطور مؤثر حذف و یا کنترل می‌گردند .

عناصر مورد توجه در سیستم HSE دانشگاه

نیروی انسانی

-     از نقطه نظر صدمات، بیماری و مرگ

تجهیزات