یکشنبه 30 دی 1397
 
 
تغذیه و رژیم درمانی
New Page 2

توصیه های تغذیه ای در بیماران دیالیزی

مواد غذایی مناسب برای مصرف:

خیار پوست کنده ، فلفل سبز ، کاهو ، کلم خام ، لوبیا سبز ، اسفناج خام ، بادمجان ، پیاز ، تربچه ، ذرت ، شلغم ، کدو، کرفس خام ، کلم پخته ، گا کلم ، نخود سبز ، هویج پخته ، هویج خام ، سیب ، آب سیب ، گریپ فروت ، آب گریپ فروت ، لیمو ترش ، آب لیمو ، آناناس تازه یا کمپوت شده ، انگور ، آب انگور ، زغال اخته ، کمپوت گلابی ، کشمش ، شاه توت ، تمشک ، هلو تازه ،هندوانه ، نارنگی ، گیلاس

-          در صورت استفاده از سبزیجات ، آنها را شسته ، پوست گرفته و سپس آنها را به قطعات نازک برش داده و به مدت 1 ساعت در آب خیس کنید سپس آب را دور ریخته و سبزیجات را بپزید .

-          مقدار مایعات باید طوری تنظیم شود تا مقدار افزایش وزن در بین نوبت های دیالیز بیش از 3-2 کیلوگرم نباشد.

مواد غذایی زیر نباید مصرف شوند :

سوسیس ، کالباس ، هات داگ ، ژامبون ، زیتون ، زیتون پرورده ، خیار شور ، غذاهای کنسرو شده ، ماهی دودی ، چیپس ، نمک ، کچاپ ، سس گوجه فرنگی ، پودر آماده سوپ ، آجیل ، سس سالاد ، بیسکوئیت نمکی ، تخمه آفتاب گردان ، تخمه کدو ، پنیر پیتزا ، چوب شور ، شکلات ، پفک

مصرف مواد غذایی زیر باید محدود شوند:

لوبیا چیتی ، لویا چشم بلبلی ، لوبیای سویا ، بادام ، بادام هندی ، بادام زمینی ، گردو ، کرفس پخته ، بامیه ، آب گوجه فرگی بدون نمک ، سیب زمینی آب پز یا پوره شده ، سیب زمینی تنوری یا سرخ کرده ، کدو حلوایی ، اسفناج پخته ، رب گوجه فرنگی ، کلم بروکسل ، فلفل تند ، آب آلو ، آب پرتقال ، پرتقال

یک راه ساده برای کنترل مایعات دریافتی روزانه :

1)      هر روز صبح ، به اندازه میزان مایع مجاز ، آب در یک شیشه بریزید و در طول روز از آن مصرف کنید تا بدانید در طول روز چقدر می توانید آب بخورید .

2)      هر وقت در طول روز هر گونه مایعی نظیر یخ یا بستنی یخی می خورید یا چیزی می نوشید همان میزان آب را از شیشه مورد نظر بیرون بریزید .

3)      در پایان روز ، هنگامی که آب داخل شیشه به اتمام رسید شما متوجه می شوید که به اندازه مجاز مایع مصرف کرده اید . بیش از این مقدار مجاز نیستید از مایعات استفاده کنید.

چند راهکار برای کاهش چربی وعده های غذایی :

میتوانید گوشت ، ماهی و مرغ را بدون روغن و با روغن موجود در خود آنها کباب نمائید .همچنین می توانید پیش از پخت برای خوشمزه شدن آنها مدتی آنها را در آب لیمو و سرکه بخوابانید.

برنج به شکل کته و بدون روغن طبخ شود .

طبخ انواع غذاها به شکل آب پز ، بخارپز یا در ماکروویو بدون نیاز به سرخ کردن صورت گیرد.

دریافت فیبر موجب کاهش جذب چربی غذا می شود پس سعی کنید همیشه در کنار غذا ، سبزیجات و سالاد استفاده کنید .

برچسب غذایی مواد غذایی آماده را بخوانید و آنهایی را که چربی اشباع و کلسترول کمتری دارند انتخاب کنید .

 

 

تهیه وتنظیم : تانیا غفاری (کارشناس تغذیه ورژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) شفت )

تاریخ آخرین به روزرسانی : 1397/10/29
 
     
 
 
آمار مراجعات
آمار این صفحه  امروز:   1  دیروز:   2  کل مراجعات:   288