تاریخ 1395/11/19     تعداد دفعات مشاهده 1673 بار     ساعت 14:16:14     گروه خبري اخبار روابط عمومی دانشگاه

به مناسبت فرخنده میلاد حضرت زینب کبری (س) و بزرگداشت روز پرستار، مراسم تجلیل از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی گیلان صبح امروز (سه شنبه) در سالن شهدای ناجای رشت برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک -  رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مراسم جشن پرستار، با بیان این که روز پرستار تنها در یک روز خلاصه نمی شود، اظهار کرد: تمام لحظه های زندگی پرستاران سرشار از غرور و افتخار است و بهترین پاداش برای یک پرستار زمانی است که نگاه پر از احساس بیماران را دریافت می کند و لبخند رضایت را بر لبان آنها می نشاند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به این که اجرای طرح تحول نظام سلامت منجر به افزایش تعداد مراجعین به بیمارستان های دولتی شده است، افزود: با اجرای این طرح علیرغم فشار مضاعفی که بر روی دوش پرستاران گذاشته شد، ولی این امر باعث نشد که پرستاران از پایمردی و تلاش خود بکاهند.

دکتر یوسف زاده چابک خاطر نشان کرد: در سال های اخیر، تاخیر در پرداخت مطالبات پرسنلی، بویژه کادر پرستاری بسیاری از مشکلات و کمبودهای پرستاران را تحت الشعاع قرار داد و بسیاری از خواسته های آنها نادیده گرفته شد. هر چند که پرداخت مطالبات یکی از حقوق مسلم پرستاران است ولی مسوولین کشوری و استانی باید در راستای رفع دیگر خواسته های جامعه پرستاری نیز بکوشند.

این مقام مسوول یکی از نقاط قابل بهبود در نظام سلامت را نظام ارزیابی مبتنی بر عملکرد دانست و اذعان کرد: متاسفانه الگوی مناسبی برای ارزیابی عملکرد پرستاران وجود ندارد. اجرای طرح قاصدک نیز نتوانست آن طور که شایسته است پرستاران را به حقوق حقه خود برساند. مسیر ارتقای شغلی پرستاران نیز از مواردی است که باید مورد بازنگری قرار گیرد.

وی افزود: مدیریت در حوزه پرستاری نیز باید مورد توجه قرار گیرد. تعداد زیاد پرستاران نسبت به تعداد پست ها، شایسته سالاری و ایجاد فرصت برای همگان را دچار مشکل کرده است. در این راستا مدیران باید در جهت جانشین پروری تمهیدات لازم را اتخاذ کنند و پرستاران پیشکسوت، تجارب خود را در اختیار پرستاران تازه کار قرار دهند.

رییس دانشگاه با اشاره به کمبود امکانات رفاهی در دانشگاه گفت: تیم مدیریتی دانشگاه در تلاش است که در حد امکان بتواند امکانات رفاهی تفریحی و ورزشی را برای تمامی کارکنان بویژه پرستاران فراهم کند. وی افزود: برگزاری جشنواره ورزشی کارکنان دانشگاه در دهه فجر و  عقد قرارداد با یکی از هتل های مشهد جهت اسکان کارکنان، از نمونه کارهایی است که دانشگاه در راستای رفاه کارکنان انجام داده است.

دکتر یوسف زاده چابک با بیان این که در چارت سازمانی جدید، دفتر پرستاری به مدیریت پرستاری تغییر عنوان خواهد داد،  گفت: از این پس مدیریت پرستاری تحت نظر مستقیم ریاست دانشگاه فعالیت خواهد کرد.

در ادامه دکتر اتحاد معاون درمان دانشگاه ضمن قدردانی از زحمات پرستاران گفت: در حرمت این حرفه مقدس، همین بس که پرستاران برای شفای بیماران، شبانه روز فعالیت می کنند و دست شفابخش خداوند از آستین این بزرگواران بیرون آمده تا به درمان بیماران کمک کنند.

وی افزود: زحمات و تلاش پرستاران قابل درک نیست. تیم درمانی دانشگاه در تلاش است که زحمات این عزیزان را آن چنان که شایسته است، جبران نماید.

معصومه شیشه گران مدیر پرستاری دانشگاه نیز اظهار کرد: در حال حاضر پنج هزار پرستار با گذشت و فداکاری ایفای نقش می کنند. یکی از مشکلات جامعه پرستاری نبود رده پرستاری برای افرادی است که رشته دانشگاهی را طی کرده اند. در این راستا جذب کمک پرستار می تواند باعث افزایش رضایتمندی در پرستاران شود.

یکی از دستاوردهای اخیر وزارت بهداشت، اعطای صلاحیت حرفه ای به 10 نفر از پرستاران بود. در استان گیلان نیز در گام اول برای مترون ها، سرپرستارها و سوپروایزرها پروانه صلاحیت حرفه ای اعطا خواهد شد.

گام دوم  نیز مراقبت در منزل است که طی ابلاغ دستور العمل مراقبت در منزل مستقر در بیمارستان‌ها، بیماران بعد از ترخیص از بیمارستان، می توانند به مراقبت ایمن در منزل دسترسی پیدا کنند. با این عمل زمان بستری بیماران در بیمارستان و هزینه‌های درمانی، عفونت‌های بیمارستانی کاهش خواهد یافت. گام سوم استفاده از دانشجویان ترم شش به بالا در بیمارستان است که در دانشکده پرستاری رشت، قابلیت اجرا دارد.

وی با بیان این که پرداخت مطالبات پرستاری از حیطه دانشگاه خارج است، افزود: تیم مدیریتی دانشگاه در تلاش است که با تعامل با سازمان های بیمه گر بتواند پرداخت مطالبات را به روز رسانی کند.

طاهره زاهد صفت رییس هیات مدیره نظام پرستاری رشت نیز طی سخنانی خاطرنشان کرد: همه مردم، جامعه پرستاری را به همدلی و عطوفت می شناسند که با الگو گرفتن از صبر و شکیبایی حضرت زینب (س) به ارایه خالصانه خدمات می پردازند. وی اظهار امیدواری کرد: مدارج علمی بصورت عملی نهادینه شود. رییس نظام پرستاری رشت ضمن تقدیر از تیم مدیریتی دانشگاه گفت: مسوولین دانشگاه با تدوین برنامه استراتژیک و نقشه راه، هوشمندانه به حیطه جامعه پرستاری ورود کردند تا با مدیریت زمان و رعایت انضباط و برقراری عدالت، پرستاران را به جایگاه واقعی خود برسانیم.

پخش پیام مقام معظم رهبری به مناسبت روز پرستار، سخنرانی مسوول نهاد رهبری دانشگاه، اجرای موسیقی زنده، تجلیل از پیشکسوتان پرستاری، بازنشستگان و پرستاران برگزیده، از دیگر برنامه های این مراسم بود.

گفتنی است: در این مراسم جمعی از نمایندگان مردم گیلان در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری، جمعی از مسوولین و مدیران کل ادارات و سازمان ها نیز حضور داشتند. /ن