سه شنبه 1 مهر 1399
تاریخ 1399/06/24     تعداد دفعات مشاهده 84 بار     ساعت 15:00     گروه خبری اخبار معاونت بهداشتی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پنجمین دوره کارگاه دو روزه توانمندسازی تربیت مدرسان ارشد برنامه "هر خانه یک پایگاه سلامت" عنوان کرد: طرح پزشک خانواده زمینه ساز برقراری عدالت در توزیع خدمات و امکانات بهداشتی و درمانی است .

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ دکتر آبتین حیدرزاده – معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این کارگاه با بیان اینکه یکی از نیازها ی اساسی ، اصول و قواعد ما در PHC ( مراقبت های اولیه سلامت) بحث مشارکت مردمی از جنس مشارکت واقعی و تفویض اختیار به مردم است ، اظهار داشت :  این مشارکت در فکر کردن، آموزش دادن  ، آموزش یافتن و  در انتقال پیام ها و جمع آوری نتایج انتقال این پیام ها، است .
دکتر آبتین حیدرزاده سه برنامه اجرایی ( هر خانه یک پایگاه سلامت، پزشک خانواده شهری و شهر سالم-شهر پایدار ) را ضامن سه اصل از اصول و مبانی مراقبت های اولیه سلامت عنوان کرد و گفت:  برنامه هر خانه یک پایگاه  سلامت، تضمین کننده استفاده از مشارکت مردمی در پیاده سازی خدمات PHC است.
وی  در ادامه از آغاز طرح پزشک خانواده شهری در استان  گیلان خبر داد و افزود:  این طرح  هم  مبانی پیاده سازی مراقبت های اولیه سلامت به شکل صحیح می باشد.
وی با اشاره به نقش مهم و موثر طرح پزشک خانواده در ارتقای شاخص های بهداشتی تصریح کرد: طرح پزشک خانواده زمینه ساز برقراری عدالت در توزیع خدمات و امکانات بهداشتی و درمانی است
معاون بهداشتی دانشگاه گفت: طرح پزشک خانواده طرحی ملی و تحول آفرین است که با اجرای آن جمعیت کشور تحت پوشش خدمات بیمه ای مناسب قرار گرفته و سوابق سلامت آحاد جامعه در پرونده ای الکترونیک تحت عنوان 'پرونده الکترونیک سلامت' ثبت می شود ضمن اینکه هر ایرانی نیز صاحب یک پزشک خانواده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طرح پزشک خانواده تنها راه برون رفت از پرداخت هزینه های سنگین بهداشت و درمان است، تصریح کرد: با اجرای این طرح و انتخاب پزشک برای گروههای مختلف مردم، شرایط برای کاهش هزینه های درمانی در سطح کشور و استان گیلان فراهم خواهد شد.
دکتر حیدرزاده مهم ترین برنامه دانشگاه علوم پزشکی در استان گیلان را اجرای برنامه شهر سالم-شهر پایدار دانست و گفت: شهر سالم-شهر پایدار  پروژه ای است که حداکثر مشارکت بین بخشی برای کنترل تعیین گرهای اجتماعی سلامت را فراهم می کند.
در این کارگاه آموزش های لازم در زمینه ضرورت اجرای برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت و  اصول و مبانی این برنامه ارائه شد.
لازم به ذکر است  : به همت گروه آموزش و ارتقا سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه  علوم پزشکی گیلان  پنجمین  کارگاه آموزشی برنامه "هر خانه یک پایگاه سلامت" به منظور توانمندسازی کارشناسان ستادی مرکز بهداشت استان، اعضای هسته آموزشی و کارشناسان ستادی شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های گیلان ، به صورت وبینار و حضوری به مدت دو روز  23 و 24 شهریور ماه سال جاری در سالن کنفرانس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.

آمار مراجعات
مهمان :  0