سه شنبه 1 مهر 1399
تاریخ 1399/06/19     تعداد دفعات مشاهده 78 بار     ساعت 11:00     گروه خبری اخبار معاونت بهداشتی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان: جذب سفیران سلامت و مشارکت حداکثری مردم در برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت با توجه به مزیت‌هایی که دارد نیازمند همکاری، تبلیغ و اطلاع‌رسانی بیش از پیش استفاده از ظرفیت و توان و پتانسیل حوزه های علمیه، رسانه و ... می باشد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه: دکتر آبتین حیدرزاده – معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه یکی از برنامه های کشوری برنامه ای است "هر خانه یک پایگاه سلامت" که در قالب این برنامه یک نفر از اعضای هر خانواده به عنوان سفیر سلامت انتخاب می شود و پس از گذراندن دوره های آموزشی در ۳ حوزه ی مراقبت های اولیه بهداشتی، خدمات درمانی اولیه و توانبخشی این آموزش ها را به سایر اعضا منتقل خواهد کرد.
وی افزود: هدف اصلی از اجرای این برنامه، جامعه محور کردن نظام سلامت است و محتوا‌های آموزشی در حوزه بهداشت و پیشگیری از بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های غیرواگیر، کنترل عوامل خطر این بیماری‌ها، پیشگیری از حوادث و سوانح، درمان و توانبخشی به سفیران یا داوطلبان سلامت  ارایه می‌شود تا این آموزش‌ها در درون خانواده ها، نهادینه شود.
دکتر حیدرزاده اظهارداشت: با توجه به شیوع بیماری کرونا و عدم امکان حضور فیزیکی افراد، تغییر نگرش سفیران سلامت، پیشبرد اهداف از طریق آموزش‌های چهره به چهره و فضای مجازی، استفاده از افراد با ظرفیت پذیرش بهتر و ارایه مطالب به زبان ساده، از نکاتی است که در اجرای برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت مدنظر است.
وی با بیان اینکه ما باید از طریق سفیر سلامت و رابط سلامت شیوه مناسب زندگی را به مردم انتقال بدهیم اظهار داشت: فرد مقبول در خانواده دارای حداقل هشت کلاس سواد و بالای ۱۸ سال سن در برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت به عنوان سفیر سلامت انتخاب می‌شود.اگر خانواده ای فرد واجدالشرایط را نداشته باشد یکی از افراد هم محلی نزدیک شان بعنوان سفیر سلامت آن خانواده استفاده می کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: اکنون جذب سفیران سلامت و مشارکت حداکثری مردم در برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت با توجه به مزیت‌هایی که دارد نیازمند همکاری، تبلیغ و اطلاع‌رسانی بیش از پیش استفاده از ظرفیت و توان و پتانسیل حوزه های علمیه، رسانه و ... می باشد.
در ادامه این نشست حجت الاسلام والمسلمین محمد لاکانی – مدیر کل مرکز خدمات حوزه های علمیه استان گیلان گفت: گام برداشتن برای ارتقای سلامت جامعه، آموزش و تعالیمی لازم است که برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت یکی از اقدام‌های کلیدی و ارزشمند انجام شده در حوزه بهداشت است.
مدیر کل مرکز خدمات حوزه های علمیه استان گیلان اظهار داشت: جامعه هدف ما در این برنامه چهار قشر است که قشر اول آنهایی هستند که تحصیل می کنند و خیلی هم قابل توجه هستند و قشر دوم مدرسین هستند که یک جامعه بزرگی از مدرسین در حوزه های علمیه برادران، خواهران، شیعه، اهل سنت که همه زیر مجموعه تشکیلات ما هستند می توانند در اجرای این برنامه موثر  باشند.
ایشان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه قشر سوم مبلغینی هستند که یک جامعه ارزشمند و فاخری در اقصی نقاط استان فعالیت می کنند که این مبلغین ما در قالب طرح هجرت، روحانی مستقر و ائمه جمعه و جماعتی که در سطح استان زحمت می کشند افزود: قشر چهارم محقیین و مولفین ما هستند که صاحب قلم، اندیشه و صاحب فکر که می توانند در اجرای هر چه بهتر این برنامه در جامعه اثر گذار باشند.
لازم به ذکر است:نشست مشترک در زمینه اجرای "هر خانه یک پایگاه سلامت" با حضور دکتر آبتین حیدرزاده -معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، مدیر کل مرکز خدمات حوزه های علمیه استان گیلان، معاونت سلامت مرکز خدمات حوزه های علمیه استان گیلان، رئیس کار گروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی دانشگاه، مدیر مشارکتهای مردمی دانشگاه، معاونین، رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت و کارشناس مرتبط با همت گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه در این  معاونت برگزار شد.

آمار مراجعات
مهمان :  0