شنبه 14 تیر 1399
تاریخ 1399/04/07     تعداد دفعات مشاهده 142 بار     ساعت 14:41:40     گروه خبری اخبار معاونت بهداشتی

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیاز به نظام مراقبت از راه دور سالمندان و خدمات مبتنی بر جامعه به ویژه برای سالمندان آسیب پذیر را، امری ضروری و قابل توجه دانست.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ دکتر آبتین حیدرزاده - سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در نشستی که به منظور شناسایی و تحلیل ذینفعان پروژه مراقبت از راه دور سالمندان مبتنی برجامعه و فناوری اطلاعات در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد، نیاز به نظام مراقبت از راه دور سالمندان و خدمات مبتنی بر جامعه به ویژه برای سالمندان آسیب پذیر را، امری ضروری و قابل توجه دانست.
وی با بیان اینکه در دوره سالمندی شخص ممکن است بدلیل محدودیت های مربوطه به تغییرات پیری برای بدست آوردن نیازهای اساسی به کمک دیگران نیاز داشته باشد افزود: در این خصوص آموزش بهداشت و شیوه زندگی سالم به سالمندان و افراد خانواده آنها امر مهمی است که می تواند بسیاری مشکلات ناشی از تغییرات پیری را کنترل و یا به تعویق انداخته و سلامتی سالمندان را حفظ نماید.
وی گفت: بسیاری از مشکلات روانی، اجتماعی سالمندان مربوط به کنار گذاشتن آنها از خانواده و فعالیت های اجتماعی است. ایجاد زمینه های مشارکت سالمندان در اجتماع، تقویت و اجرای قوانین حمایت کننده از ایشان می تواند از گام های موثر در رفع این مشکل باشد.
دکتر آبتین حیدرزاده تصریح کرد: خدمات مبتنی بر جامعه مجموعه ای از خدمات فردی، حمایتی و سلامتی را به افراد در خانه هایشان و در سطح جامعه ارائه می دهد تا ضمن اقامت آنها در خانه شخصی خود به ارتقاء استقلال سالمندان نیز کمک کنند.
وی با اشاره به گروه همسانان سالمند گفت: گروهی سالمند داریم که از نظر روحی، روانی و  جسمی سالم و سر حال هستند که این گروه خودشان می توانند ارائه دهندگان خدمت در جامعه باشند افزود:سالمندانی هم داریم که تا حدی ضعف و کهولت دارند و نمی توانند خیلی راحت از خانه خارج شوند ولی سالم هستند و می توانند بصورت تلفنی مشاوره بدهند و به مرکز یک شبکه اطلاعاتی جهت افزودن به دانش، یا اطلاع رسانی به گروه دیگر سالمندان تبدیل شوند.
دکتر حیدرزاده در ادامه سخنان خود یادآورشد: گروه دیگری از سالمندان افرادی هستند که فعال نیستند و نمی توانند کارهای شخصی خود را انجام دهند و نیاز مند خدمات هستند و این مبتنی بر جامعه می شود که از همه پتانسیل های موجود در جامعه استفاده بکنیم.
گفتنی است: در ادامه این جلسه تعدادی از مدیران شبکه های بهداشت و درمان استان  ضمن بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در رابطه با موضوعات مطروحه؛ به ارائه پیشنهادات و مطالبی در رابطه با شناسایی و تحلیل ذینفعان پروژه مراقبت از راه دور سالمندان مبتنی بر جامعه و فناوری اطلاعات و تحقق اهداف و برنامه های مربوط به آن پرداختند.
لازم به ذکر است: این جلسه با حضور دکتر آبتین حیدرزاده – سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه، معاون فنی، مدیران، مسئولان و کارشناسان مرتبط با مدیران شبکه های بهداشت و درمان استان بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

آمار مراجعات
مهمان :  0