شنبه 14 تیر 1399
تاریخ 1399/04/04     تعداد دفعات مشاهده 70 بار     ساعت 14:00     گروه خبری اخبار معاونت بهداشتی

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ دکتر آبتین حیدرزاده - سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه در «جلسه بارش افکار کاهش مرگ و میر مادران در اثر عوارض بارداری و زایمان»، ضمن اشاره به افزایش موارد مرگ مادر استان گیلان در سال 98 نسبت به میانگین کشوری، بر پیشگیری از ( پایان دادن به) مرگهای قابل اجتناب مادران در اثر عوارض بارداری و زایمان به عنوان نمایه توسعه یافتگی و یکی از اهداف توسعه پایدار و مورد تعهد کشورهای جهان تاکید نمودند.
ایشان همچنین تصریح نمودند: با تقویت همکاری های درون و برون بخشی، تلاش دلسوزانه و مدنظر قراردادن عوامل موثر در بروز مرگ، اجرای صحیح نظام مراقبت مرگ مادری و همچنین با استفاده بهینه از منابع موجود شامل: واحدهای ارائه خدمت مجهز به نیروی انسانی کارآمد و تجهیزات و امکانات مورد نیاز از قبیل سامانه یکپارچه بهداشت (سیب)، نظام ارجاع الکترونیک و مراکز آموزشی درمانی و بیمارستان های سطح استان می توان مداخلات موثری در زمینه کاهش مرگ مادران طراحی نموده و به اجرا درآورد و اطمینان دادند که در تحقق این امر مهم حمایت های لازم را مبذول خواهند کرد.
در این نشست دکتر مسعود نوروزی معاون فنی معاونت بهداشتی نیز، حفظ و تقویت همکاری حوزه های بهداشت و درمان در خصوص «شناسایی به موقع مادران پرخطر» و «ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی خارج از روال عادی» را به عنوان راهکار کلیدی کاهش مرگ و میر مادران برشمرده و تجربه موفق دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان شرقی در زمینه مدیریت مادران پرخطر را تشریح نمودند.
در ادامه این نشست به منظور طراحی مداخلات اصلاحی در کاهش مرگ، جلسه وارد دستور کار بررسی سریع موارد مرگ مادر فوت شده در سال 98 شد و سپس در خصوص آسیب شناسی مرگ مادران و راهکارهای کاهش آن بارش افکار صورت گرفته و حاضرین نظرات خود را ارائه نمودند.
این جلسه با همت گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و با حضور دکتر آبتین حیدرزاده - سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه، معاونین فنی و اجرایی، مسئولین و کارشناسان برنامه های گسترش، سلامت روان، آموزش سلامت و سلامت جمعیت، خانواده و مدارس ستاد معاونت بهداشتی دانشگاه در سالن کنفرانس این معاونت برگزار  شد.
پی نوشت: براساس اهداف توسعه پایدار (Sustainable Development Goals ) و آخرین بیانیه سازمان جهانی بهداشت، به منظور کاهش عادلانه مرگ مادری هدف کلی در نظام مراقبت مرگ مادری بعد از سال 2015 تا 2030، «پیشگیری از ( پایان دادن به) مرگهای قابل اجتناب مادران- Ultimate Goal: Ending Preventable Maternal Mortality » تعیین شده است. بر اساس هدف گذاری جهانی: در کشورهائی که نسبت مرگ مادر در سال 2010 کمتر از 420 در صد هزار تولد زنده بوده است (یعنی بیشتر کشورهای دنیا از جمله ایران)، رقم این شاخص تا سال 2030 حداقل به اندازه دو سوم آن در 2010 کاهش یابد. شاخص MMR  کشور ایران در سال 2010، رقم  22.07 در صدهزار تولد زنده بود.

آمار مراجعات
مهمان :  0