شنبه 14 تیر 1399
تاریخ 1399/04/05     تعداد دفعات مشاهده 28 بار     ساعت 10:00     گروه خبری اخبار معاونت بهداشتی

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با ارسال پیامی سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر (5 تیرماه) را گرامی داشت و تعیین این مناسبت در تقویم را نشانگر لزوم عزم راسخ و بسیج همگانی در ایجاد جامعه‌ای سالم و عاری از مصرف مواد دانست.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه ، در متن پیام دکتر «آبتین حیدرزاده» آمده است:
اعتیاد به مواد مخدر یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است که عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب شده و موجب رکود اجتماعى در زمینه‌‏هاى مختلف مى‌گـــــردد.
اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یکی از مشکلات بهداشتی، درمانی و اجتماعی قرن حاضر شناخته شده است. اعتیاد نه تنها منجر به آسیب ‌های شدید و عمیق جسمی و روانی در فرد می شود، بلکه آسیب ‌های اجتماعی نظیر افزایش طلاق، بزهکاری، فحشا و بیکاری را نیز در بر دارد.
مصرف مواد مخدر یکی از معضلات عمده بهداشتی کشور و مسبب شیوع برخی از بیماری های عفونی نیز است، به نحوی که از میان موارد گزارش ‌شده آزمایش مثبت ویروس ایدز، ابتلای درصد بالایی از آنها به علت رفتار اعتیاد تزریقی بوده است.
توجه به اعتیاد به عنوان یک مشکل بهداشتی و اجتماعی، دارای سابقه‌ ای طولانی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارد.
برای نخستین بار در سال  ۱۳۶۵ در برنامه کشوری بهداشت روان به این بیماری توجه شد و بر این اساس برنامه ریزی برای پیشگیری، شناسایی به موقع و درمان روانشناختی و دارویی مصرف کنندگان مواد در اولویت های وزارت بهداشت قرار گرفت که به لطف و مدد الهی، اقدامات مطلوب و مثمرثمر در این زمینه انجام شده است.
اینجانب ضمن گرامیداشت مجدد این روز، امیدوارم با تلاش های عزیزان مجموعه دانشگاه و حمایت های مستمر مسوولان سایر سازمان ها بتوانیم گام ‌های موثری برای پیشگیری و کاهش مصرف مواد و در نتیجه داشتن نسلی سالم و پویا برداریم.

آمار مراجعات
مهمان :  0