شنبه 14 تیر 1399
تاریخ 1399/04/03     تعداد دفعات مشاهده 66 بار     ساعت 15:00     گروه خبری اخبار معاونت بهداشتی

کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد در خانواده بمناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر برای پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه، با حضور دکتر محمد عباسی متخصص روانپزشکی بعنوان مدرس کارگاه، مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد، کارشناس پیشگیری و کنترل اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه بصورت ویدئو کنفرانس در سالن اجتماعات این معاونت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ دکتر محمد عباسی – متخصص روانپزشکی در این کارگاه آموزشی گفت: آگاهی بخشی به جامعه بخصوص نسل جوان در زمینه مواد مخدر و کاهش آسیب‌های اجتماعی امری ضروری است و این آگاهی بخشی به مردم و جوانان برای مقابله با اعتیاد مهمترین گام در راستای پیشگیری از اعتیاد در جامعه است.
وی با بیان اینکه اعتیاد در همه سنین وجود دارد و دلایل گرایش به آن نیز در افراد با هم متفاوت است، اما این معضل در جوانان به هیجان کاذب، کنجکاوی و لذت فرد باز می‌گردد و در آن‌ها تمایل به افزایش مصرف این مواد بیشتر خواهد شد از این رو با همفکری میان همه نهاد‌های مسئول می‌توان بحث اعتیاد به مواد مخدر را ریشه‌ای حل کرد.
وی افزود: پیشگیری کردن خیلی بهتر از درمان است با وجود مشکلاتی که امروز در کانون خانواده‌ها وجود دارد، حضور یک فرد معتاد در خانواده‌ها می‌تواند مشکلات زیادی را به وجود آورد.
متخصص روانپزشکی هدف از برگزاری این کارگاه را ارتقای آگاهی خانواده از آثار و عوارض سوء مصرف انواع مواد مخدر ،رفتارهای پر خطر و پیامدهای منفی جسمانی و روانی آن و ارتقای آگاهی در مورد عوامل زمینه ساز و آشکار کننده اعتیاد به مواد به منظور پیشگیری از آسیبهای روانی و اجتماعی دانست.
دکتر عباسی گفت: تقویت زیر ساختهای مبارزه با مواد مخدر اعم از افزایش مهارتهای زندگی ،ایجاد نشاط و شادابی ،گسترش امکانات تفریحی و غیره بعنوان زیر بنای روشهای زندگی در هر جامعه می تواند ارتقای پیشگیری و مقابله در مورد آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و داروهای روانگردان را افزایش دهد.
وی با اشاره به مراحل گرایش فرد به مواد مخدر تصریح کرد: اکثر افراد تصور می کنند با یکبار مصرف مواد مخدر هرگز معتاد نمی شوند و متأسفانه این باور غلط در جامعه رواج یافته، در حالی که مصرف مواد مخدر برای بار اول موجب آشنایی فرد با مواد مخدر و ایجاد نشاط کاذب در شخص شده که مرحله اول گرایش فرد به اعتیاد است. مرحله شک و تردید، شک و مقاومت و اعتیاد کامل، مراحل بعدی گرایش به سمت مواد مخدر است
درادامه این کارگاه آموزشی، دکتر عباسی، مدرس این کارگاه با معرفی انواع مخدرهای رایج بویژه مخدر گل، به بیان علائم و نشانه‌ها و مشکلات ناشی از مصرف پرداخت و افزود: مواد مخدر صنعتی با شیوع قابل توجه و سهولت مصرف، به خطری جدی برای نسل جوان تبدیل شده است.
دکتر عباسی اظهار کرد: آموزش، گام اول در اجرای موفق تمامی برنامه هاست و هدف از آموزش و آگاهی افراد جامعه در خصوص پیشگیری از اعتیاد، حفاظت از سرمایه های انسانی و جلوگیری از هدر رفتن نیروی انسانی و گرفتار شدن افراد جامعه در دام اعتیاد است.
متخصص روانپزشکی در این کارگاه آموزشی ضمن بیان این که اثر مواد کم و کوچک نیست و باعث نابودی اجتماع و از بین رفتن انگیزه می گردد اظهار داشت: سیگار دروازه ی ورود به مواد مخدر است.
دکتر عباسی با اشاره به پاره ای از باورهای اشتباه درباره ی مواد مخدر از قبیل « من معتاد نمی شوم، یکبار مصرف اشکالی ندارد، شیشه اعتیاد ندارد و ...» گفت:  بزرگترین فرماندهان زندگی ما افکار و باورهای ما هستند که می توانند گاه منطقی و درست و گاه اشتباه و ناکارآمد باشند؛ چرا که شخصیت انسان ها متفاوت است.
لازم به ذکر است: کارگاه آموزشی پیشگیری از اعتیاد بمدت 4 روز از 1 تیرماه لغایت 4 تیر ماه سالجاری بصورت ویدئو کنفرانس برای پزشکان مراکز جامع سلامت و مراقبین سلامت در معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار می گردد.

آمار مراجعات
مهمان :  0