یکشنبه 18 خرداد 1399
تاریخ 1399/02/31     تعداد دفعات مشاهده 63 بار     ساعت 22:00     گروه خبری اخبار معاونت بهداشتی

طی برگزاری جلسه افزایش هماهنگی در مراقبت از بیماری لپتوسیپروز در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ، برلزوم پیشگیری راههای انتقال این بیماری که به انسان از طریق خوردن آب آلوده یا از طریق تماس پوستی مخاطی،‌ از راه غشا های مخاطی سالم ( چشم ها ، بینی و دهان ) خراش های پوستی انتقال یابد، تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ صبح امروز، چهارشنبه 31 اردیبهشت ماه سالجاری جلسه هماهنگی در مراقبت از بیماری لپتوسیپروز با حضور سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به‌ منظور پیشگیری از انتقال این بیماری به انسان، در اتاق کار معاون بهداشتی دانشگاه برگزار شد.
دکتر آبتین حیدرزاده- سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این جلسه با اشاره به اینکه امروزه لپتوسپیروز یکی از بیماریهای مهم مشترک بین انسان و دام در استان محسوب میشود که همه ساله تعدادی از ساکنین استان را درگیر می سازد. ولی خوشبختانه مرگ و میر ناشی از این بیماری در سالهای اخیر به ندرت مشاهده شده است اظهار کرد: لپتوسپیروز یک بیماری باکتریایی است که از طریق خوردن غذا یا آب آلوده یا تماس پوست با آب و گل و لای آلوده و یا از خراش پوست وارد بدن می شود.
وی بیان کرد: بیماری لپتوسپیروز (تب بیمار) همچنانکه از نام آن پیداست در افرادی که در شالیزارها کار میکنند، شناخته شده است و در ایران به ” تب شالیزار ” معروف است و در مناطقی که دارای بارندگی بالا هستند و مناطق گرم و حاره ای و زمینهای گلی و کنار دریاچه ها و ماندآبها اتفاق میافتد.
وی اظهار داشت: آلودگی به این بیماری ممکن است از طریق تماس با آب، غذا یا خاک که با ادرار حیوان اهلی یا وحشی مبتلا، آلوده شده است انتقال یابد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: علائم و نشانه های بالینی بیماری لپتوسپیروز در انسان گسترده است و ممکن است شامل تب بالا، لرز، سردرد، درد ماهیچه ای، استفراغ، یرقان، قرمزشدن چشم ها، درد شکم، اسهال و دانه های پوستی است که حدود ۱۵ تا ۴۰ ٪ موارد از ابتلا به تب شالیزار می تواند بدون علامت باشد.و البته معمولا ۹۰ % موارد، با علامت خفیف بروز می کند که بدون مشاهده زردی، و همچنین می تواند اسهال (۴ تا ۷) روز و استفراغ و قرمزی راش هایی در سطح پوست بروز کند. خوشبختانه درمان این بیماری نسبتاً آسان ( به جز موارد درگیری قلبی و ریوی) است.
گفتنی است: این جلسه صبح امروز چهار شنبه 31 اردیبهشت ماه سالجاری، با حضور دکتر آبتین حیدرزاده – سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه، دکتر فریبرز منصور قناعی، عضو هیات علمی و استاد دانشگاه دکتر آیدین پورکاظمی عضو هیات علمی و استاد دانشگاه ، دکتر علی  مجتهدی عضو هیات علمی و استاد دانشگاه، دکتر محمد شناگری عضو هیات علمی و استاد دانشگاه، معاونین فنی و اجرایی، مدیران، مسئولان و کارشناسان مرتبط مرکز بهداشت استان، در اتاق کار معاون بهداشتی دانشگاه برگزار شد.

آمار مراجعات
آمار این صفحه  امروز:   22  دیروز:   255  کل مراجعات:   342702