یکشنبه 18 خرداد 1399
تاریخ 1399/02/30     تعداد دفعات مشاهده 224 بار     ساعت 15:00     گروه خبری اخبار معاونت بهداشتی

دکتر آبتین حیدرزاده سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با ارسال پیامی، سی ام اردیبهشت سالروز ابلاغ سیاست های کلی جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری، « روز ملی جمعیت » را تبریک گفت.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان؛ در متن پیام دکتر آبتین حیدرزاده آمده است:
در سال ۱۳۹۳، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۳۰ اردیبهشت مصادف با روز ابلاغ سیاست های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری به عنوان روز ملی جمعیت در تقویم رسمی کشور به ثبت رسیده است. در این تاریخ، مقام معظم رهبری با تاکید بر برنامه ریزی های جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست های افزایش جمعیت، سیاست ‌های کلی جمعیت را ابلاغ و در دستور کار تمامی دستگاه های ذیربط قرار دادند.
اینجانب ضمن گرامیداشت فرا رسیدن ششمین سالگرد ابلاغ سیاست های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری، فرصت را مغتنم شمرده و با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری، یادآور می شوم: «جامعه اسلامی، بدون بهره مندی کشور از نهاد خانواده سالم، سرزنده و با نشاط، اصلا امکان پیشرفت ندارد».
خانواده، واحد بنیادی و سنگ بنای جامعه اسلامی است و تحکیم بنیان خانواده به جز تاکید بر آموزش های هنگام ازدواج به منظور افزایش دانش و مهارت زوج های در آستانه ازدواج در برقراری روابط عاطفی، اجتماعی و زناشویی امکان پذیر نخواهد بود.
کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول، کاهش تک فرزندی و کاهش میانگین فاصله زمانی بین فرزندان از راه های دستیابی خانواده ها به تعداد فرزند دلخواه است و می بایست به این مهم توجه کنیم که کاهش فرزندآوری در طول زمان، موجب کاهش نسل جوان به عنوان نیروی پویای جامعه شده و این امر پیر شدن جمعیت را به دنبال دارد. لذا فضای جوانی و شادابی جامعه کمتر و چرخه تولید و اقتصاد کشور دچار رکود خواهد شد.
امید است خدمات برنامه باروری سالم و جمعیت و اقدامات موثر مدیریت سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت در راستای فرهنگ سازی جمعیت؛ راهبردهای پیشگیری از ناباروری، اطلاع رسانی جهت ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد جامعه در زمینه عوامل مستعد کننده ناباروری و شناسایی زوج های مشکوک به ناباروری و ارجاع این افراد به سطوح تخصصی درمان ناباروری منجر به دستیابی به اهداف سیاست های ابلاغی جمعیت گردد.
اینجانب ضمن عرض تبریک، امیدوارم با اتکال به خداوند متعال و با اجرای سیاستهای کلی جمعیت موفق به ارتقای شاخص های باروری استان و کشور سرافراز ایران شویم.

دکتر آبتین حیدرزاده
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان