پنجشنبه 27 دی 1397
تاریخ 1397/10/17     تعداد دفعات مشاهده 94 بار     ساعت 09:59:07     گروه خبري اخبار معاونت بهداشتی

پیرو مکاتبات انجام شده مقام محترم وزارت با نامه شماره 814/100 مورخ 4/7/1397 و معاونت محترم بهداشت و بر اساس تفاهم های به عمل آمده دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت متبوع با انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور و با همکاری کلیه معاونت های محترم بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور مرحله اول بررسی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه ای خانوارهای در مناطق روستایی شهری و حاشیه شهر مناطق تحت پوشش استان از 15 دی ماه سال جاری آغاز گردید. هدف از این بررسی به شرح زیر می باشد.

´ شناسایی الگوی کیفی و کمی مواد غذایی

´ تعیین میزان مواد مغذی دریافتی و کفایت تغذیه ای رژیم غذایی

´ سیاستگذاری های سطح کلان غذا و تغذیه (در سطح تولید، توزیع ، صادرات ، واردات ، قیمت گذاری ، یارانه های غذایی و ...)

´ کمک به تعیین وضعیت ناامنی غذا و تغذیه ای در جامعه

´ شـناخت عوامل خطر تغذیه ای بیماریهای غیـر واگیـر

´ برنامه ریزی های تغذیه جامعه

روش جمع آوری اطلاعات در این بررسی بدین گونه است که اطلاعات مربوط به الگوی غذایی خانوارهای منتخب در شهر و روستا توسط کارشناسان تغذیه شاغل درحوزه معاونت بهداشتی و از طریق دو مراجعه حضوری به فاصله حداقل 3 روز به منازل شهروندان و مصاحبه مستقیم با خانوار گرداوری میگردد. در این طرح علاوه بر تکمیل پرسشنامه یادآمد 24 ساعته وزن اغلب مواد غذایی مصرفی اندازه گیری میگردد وسپس تن سنجی افراد خانوار و نیز میزان فعالیت فیزیکی آنان نیز مورد بررسی قرار میگیرد.

شایان ذکر است پرسشگران این طرح با ابلاغ رسمی معاونت بهداشتی و کارت شناسایی عکس دار به درب منازل مراجعه خواهند نمود و لازم است شهروندان عزیز دراین خصوص با پرسشگران طرح همکاری نمایند.

گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان

آمار مراجعات