جستجو:  
پنجشنبه 30 شهریور 1396

 
 
مطالب آموزشی واحد بهداشت محیط
چاپ
 
 
 
 
تاریخ آخرین به روزرسانی : 1395/10/18

دستورالعمل نحوه مقابله واحدهای بهداشت محیط و حرفه ای در شرایط بروز طغیان بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

*واحدهای بهداشت محیط و حرفه ای سراسر کشور موظفند با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست استان یا منطقه تحت پوشش خود محل های مناسب برای دفن لاشه های آلوده را مشخص نمایند.

*واحدهای بهداشت محیط و حرفه ای سراسر کشور موظف به ارائه آموزش و مشاوره های لازم در خصوص ایمنی شغلی افراد دخیل در امر مبارزه با طغیان بیماری در پرندگان و کلیه کارگران و افراد شاغل درمرغداری ها هستند.

*به جهت حفظ ایمنی زیستی مزرعه پرورش پرندگان مسئولیت نظارت و اجرای مفاد دستورالعمل های صادره حسب مورد به عهده مسئول اکیپ مراقبت فعال و یا مسئول اکیپ امحا و معدو م سازی مطابق بادستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور است.

*در صورتی که دفع لاشه ها در محل مزرعه پرندگان آلوده امکان پذیر نباشد واحدهای بهداشت محیط به درخواست بالاترین مقام مسئول مبارزه با بیمار یهای دامی و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست محل و اداره مبارزه با بیمار یهای استان یا منطقه تحت پوشش باید نسبت به معرفی محلی ایمن براساس دستورالعمل های صادره اقدام و نظارت کافی در خصوص حسن انجام کار (حفظ ایمنی زیستی در حین حمل و نقل، بکارگیری وسایل حفاظت فردی در حین کار و) به عمل آورند.

*واحدهای بهداشت محیط و حرفه ای سراسر کشور موظفند به محض درخواست واحد مبارزه با بیمار یهای استان یا منطقه تحت پوشش خود نسبت به معرفی آشپزها، فروشندگان مرغ، افرادیکه با ماکیان اهلی زنده یا کشته شده در تماس هستند و فروشندگان پرندگان دست آموز به واحد مبارزه با بیماری ها اقدام وپیگیری های لازم را به عمل آورند.

*واحدهای بهداشت محیط و حرفه ای سراسر کشور موظفند به محض اعلام واحد های مبارزه با بیماری های منطقه تحت نظارت خود نسبت به تشدید نظارت های بهداشتی در منطقه تحت پوشش خود اقدام و از عرضه مرغ و تخم مرغ خارج از نظارت شبکه دامپزشکی و بهداشتی کشور جلوگیری به عمل آورند.

* عرضه مرغ زنده در شرایط اعلام طغیان بیماری در منطقه ممنوع است.

*شستشوی مرغ ها توسط فروشندگان اکید اً ممنوع است.

*در شرایط اعلام بروز طغیان در بیماری، فروشندگان باید در عرضه جوجه کباب، فیله، شنیسل و سایرمحصولات خام پرندگان و کلا هر گونه اقدامی که نیازمند شقه کردن لاشه باشد دقت کافی به عمل آورند.

*واحدهای بهداشت محیط و حرفه ای سراسر کشور موظفند آموزش های لازم در خصوص پیشگیری از ابتلای به بیماری، ایمنی غذایی و رعایت اصول بهداشتی در تهیه مواد غذایی از مواد خام پرندگان را به کسبه تحت پوشش فعالانه ارائه دهند.

دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت برای آماده سازی گوشت و سایرمحصولات پرندگان جهت مصرف:

1- پیشگیری از آلودگی:

گوشت خام از گوشتهای پخته شده یا آماده برای پختن جدا نگهداشته شود.

هرگز از یک تخته گوشت یا چاقو برای آماده سازی گوشت خام، پخته شده یا آماده برای پختن استفاده نشود.

بدون شستن دست ها هرگز به غذا چه پخته شده و چه خام دست زده نشود.

از قرار دادن گوشت پخته شده در داخل ظرفی که قبل از طبخ در آن قرار داشته خودداری شود.

2- غذا باید بطور کامل طبخ شود:

پخت کامل غذا ویروس های موجد بیماری را کاملاً غیرفعال میکند. به این منظور باید اطمینان حاصل شود که تمام قسمت های گوشت حداقل به دمای 70 درجه سانتی گراد رسیده باشد. همچنین باید توجه شود که هیچ بخشی از گوشت به رنگ صورتی باقی نمانده یا شیره صورتی رنگ نداشته باشد.

3- در مورد تخم پرندگان دقت کافی به عمل آید:

تخم پرندگان میتواند روی پوسته یا داخل خود پاتوژن هایی نظیر ویروس مولد آنفلوانزا را حمل نماید.

پوسته تخم پرندگان را باید با آب و کف شسته و پس از آن باید دست ها نیز با آب و صابون شستشو شوند.

پخت تخم پرندگان باید بصورتی باشد که زرده روان یا شل نباشد و کاملا سفت شود.

از خوردن تخم پرندگان بصورت اصطلاحاً عسلی یا بکار بردن آن در مواد غذایی که بصورت خام مصرف می شود (پخته نمی شود) جداً اجتناب شود.

4- نظافت رعایت گردد:

پس از کار با گوشت خام و یا گوشت خام از انجماد باز شده، بایستی دست ها، کلیه سطوح و ظروف کاملاً با آب وماده پاک کننده شستشو داده شوند.

تصاویر 1 ، 2 ، 3 ، 4 ، 5 ، 6

واحد مهندسی بهداشت محیط

معاونت بهداشتی استان گیلان
تاریخ آخرین به روزرسانی : 1396/06/19

به نام خدا

عملکرد بهداشت محیط جهت مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)

کاروان پیاده اعزامی از استان گیلان درسال 1395

1- همراهی کارشناس بهداشت محیط با کاروان اعزامی از رشت برای نظارت و رعایت بهداشت محیط در مدت راهپیمایی و اسکان در مسیر رشت به حرم مطهر.

2- هماهنگی های لازم توسط مرکز بهداشت شهرستان رشت و مرکز بهداشت شهرستان رودباروبرنامه ریزی در مورد کاروان اعزامی

3- جلو گیری از فعالیت دست فروشان موادغذایی آماده مصرف در محلهای اسکان و مراسم کاروان اعزامی.

4- نظارت و آموزش بر این موضوع که زائرین و مسئولین کاروان­ها از به همراه آوردن موادغذایی پخته شده به دلیل فساد آن و ایجاد مسمومیت برای مصرف کنندگان خودداری نمایند.

5- در محل­های اسکان(در مجتمع مادر و کودک واقع در شهر رستم آباد ، مصلی رودبار، نیروگاه شهید بهشتی واقع در جمال آباد لوشان ) موادغذایی از طریق آشپزخانه­های متمرکز و مورد تأیید مرکز بهداشت شهرستان رودبار بصورت مناسب تهیه و توزیع گردید.

6- در طول مسیر و مراسم از ظروف یکبار مصرف گیاهی برای توزیع غذا و نوشیدنی گرم استفاده گردید.

7- الزام رعایت شرایط لازم برای مصرف توسط مصرف­کنندگان یا مسئولین کاروان­ها از کنسروهای سرد بدلیل جلوگیری از مسمومیت­های احتمالی.(جوشاندن به مدت 20 دقیقه بلافاصله قبل از مصرف)

8- موادغذایی مورد نیاز از مکانها و فروشگاههایی که از قبل با هماهنگی لازم توسط مراکز بهداشت تعیین شده بود تهیه گردید .

9- ایستگاههای صلواتی قبل از شروع فعالیت از نظر محل استقرار و کنترل بهداشت فردی افراد توزیع کننده موادغذایی به تأیید مراکز بهداشت محل رسید.

10- توزیع هرگونه موادغذایی غیربهداشتی و غذای گرم بصورت غیربهداشتی و شربت فله­ای(دست­ساز) و توزیع غذا و نوشیدنی گرم در ظروف یکبار مصرف غیرگیاهی اکیداً ممنوع بوده و در صورت مشاهده با هماهنگی مسئولین توسط بازرسین بهداشت محیط از فعالیت مذکور جلوگیری بعمل آمد.

11- در طول مسیر و ترجیحاً در محل اسکان و مراسم از آب­آشامیدنی بطری شده دارای پروانه ساخت برای زائران استفاده گردید.

12- درصورت تأمین آب توسط مخازن ثابت این مخازن می­بایست از طریق منابع مورد تأیید مراکز بهداشت تأمین شده و می­بایست فاقد هرگونه آلودگی میکروبی باشد.

13-نظارت برمیزان کلر آزاد باقیمانده در این مخازن که می بایست در محدوده نیم تا یک میلیگرم در لیتر باشد.

14- الزام به وجود صابون مایع در سرویسهای بهداشتی در طول مسیر، مکانهای اسکان و مراسم .

15- تعبیه سطلهای زباله به صورت مناسب در محل اسکان و برگزاری مراسم به منظور رعایت بهداشت محیط.

16- یخ قالبی تحت هیچ شرایطی با ماده­غذایی و آب در ارتباط نباشد و از اینگونه یخها برای سردکردن موادغذایی به صورت غیرمستقیم استفاده گردد. (در صورت نیاز به یخ از یخهای بسته­بندی شده در قالبهای حداکثر 5 کیلوگرمی استفاده شود)

17- الزام به حضور یک نفر خدماتی برای هر مجتمع سرویس بهداشتی فعال در محل استقرار زائرین در مراسم به منظور نظافت مستمر.

تصاویر 1 ، 2 ، 3 ، 4

واحد مهندسی بهداشت محیط

معاونت بهداشتی استان گیلان
تاریخ آخرین به روزرسانی : 1396/06/19

نظارت و کنترل بر مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی- اماکن عمومی- اماکن بین راهی

با توجه به افزایش جمعیت، گسترش شهرها و توسعه شهرنشینی، افزایش تعداد و تنوع صنایع آلوده کننده به علت پیشرفت علم و تکنولوژی، آلودگی منابع آب، آلودگی خاک و محصولات غذایی و مسایل و مشکلات ناشی از آن ، حفظ سلامت بشر از اهمیت زیادی برخوردار شده است . یکی از مواردی که در سلامت افراد جامعه دخالت دارد، مراکز تهیه وعرضه مواد غذایی و اماکن عمومی است . این مراکز و اماکن باید معیارهای لازم بهسازی و بهداشتی را داشته باشند. نظارت و کنترل بر مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به منظور تامین امنیت غذایی از مسئولیت های بهداشت محیط بوده که این امر با بازرسی از این گونه مراکز انجام می شود.

بازرسین بهداشت محیط براساس آئین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی از این مراکز بازدید نموده وبهداشت فردی،شرایط ساختمانی ،وسایل و لوازم کار، مواد اولیه مصرفی، نحوه تولید و پخت و آماده نمودن ماده غذایی و محصول نهایی را کنترل نموده، چنانچه نقص بهداشتی وجود داشته باشد و یا با مواد غذایی آلوده و یا فاسد مواجه گردند، اقدامات لازم را جهت پیش گیری از عرضه و فروش آن انجام داده و متخلف را جهت پیگرد قانونی به مراجع قضایی معرفی می نمایند.

بازرسی عبارتست از بررسی طراحی، محصول، خدمات، فرآیند و تعیین انطباق آنها با الزامات معین یا بر پایه اظهار نظر تخصصی با الزامات عمومی است.

هدف اصلی بازرسی مراکز مواد غذایی عبارتست از جلوگیری از شیوع بیماری های ناشی ازموادغذایی و محیط . به عبارتی رعایت اصول و موازین بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و وسائط نقلیه حامل آن و عرضه مواد غذایی سالم و بهداشتی درجهت ارتقاء سلامت جامعه .

بازرسی از طرق زیر موجب کمک به واحدهای صنفی خواهند شد:

1- آموزش مسائل بهره برداری هر واحد صنفی به کارگران در محل موجب ارتقاء وضعیت بهداشتی واحد صنفی می شود

2- انتقال اطلاعات جدید بهداشت و ایمنی مواد غذایی به متصدی واحد صنفی و فراهم آوردن فرصتی برای پرسیدن سوال از بازرس در مورد مسائل مطروحه واحد صنفی

3-اعلام کتبی نتایج بازرسی به مدیر یا متصدی به منظور رعایت موازین بهداشتی.

4- انجام اقدامات قانونی بر اساس ضرورت

مراکز و اماکن تحت کنترل و نظارت بازرسان بهداشت محیط عبارتند از:

مراکز تهیه، تولید ، توزیع، نگهداری، حمل ونقل و فروش مواد خوردنی , آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی: ازقبیل عطاری و بقالی - رستوران- چلوکبابی- سلف سرویس- تالار پذیرایی- کافه قنادی سوپر مارکت لبنیات فروشی- فروشگاههای بزرگ،تعاونی و زنجیره ای- فروشگاههای گوشت- مرغ و ماهی میگو آلایش خوراک دامی و مواد پروتئینی- آشپزخانه ها(کترینگ ها)- کبابی- حلیم پزی- آش پزی- کله پزی- جگرکی سیراب و شیردان اغذیه و ساندویچ پیتزا مرغ سوخاری- چایخانه و قهوه خانه و رستوران های سنتی آبمیوه و بستنی فروشی -بوفه میوه و سبزی فروشی نانوائیها کارگاهها و کارخانجات تولید انواع مواد غذایی کارخانجات صنعتی کارگاه ها و کارخانجات تولید یخ و آب شرب نبات و آبنبات پزی قند ریزی حلواسازی عصاره (آبغوره و آبلیموو تهیه ترشیجا ت) خشکبار- وسائط حمل و نقل مواغذایی انواع نان لبنیات سازی کشک سابی بستنی سازی و انبار های نگهداری مواد غذایی کشتار گاه و ...

اماکن عمومی: مراکز بهداشتی درمانی - مراکز آموزشی و تربیتی و پرورشی- پرورشگاه استخرهای شنا - ترمینالهای مسافربری راه آهن آرایشگاهها وسالنهای آرایش زنانه مهمانخانه ها فرودگاه سالنها و باشگاهای ورزشی - غسالخانه گورستان گرمابه های مردانه و زنانه پانسیون هاپادگانها ومراکز نظامی و انتظامی مجتمع های بهزیستی - مسافر خانه ها - مراکز تفریحی و پارکها زندانها هتل ها - مهمانپذیرها متل ها مراکز نگهداری سالمندان - اردوگاهها و مراکز تجمعی مراکز دفع پسماند سالن های تئاتر و سینما و...

مراکز بهداشتی درمانی : از قبیل بیمارستانها ـ زایشگاهها ـ مطب ها ـ درمانگاهها وکلینیک هاـ آزمایشگاهها ـ بخشهای تزریقات و پانسمان ـ آسایشگاههای معلولین ـ طب هسته ای ـ فیزیوتراپی ـ رادیولوژی و ...

مراکز آموزشی و تربیتی :ازقبیل مدارس ـ آموزشگاههای تحصیلی ـ حوزه های علمیه ـ دانشکده ها و دانشگاه هاـ هنرستان ها ـ خوابگاههای مراکز آموزشی ـ پرورشگاهها ـ مراکز تربیتی شبانه روزی ندامتگاهها و مهدهای کودک و ...

تصاویر 1 ، 2 ، 3

واحد مهندسی بهداشت محیط

معاونت بهداشتی استان گیلان

تاریخ آخرین به روزرسانی : 1396/06/21

نمونه برداری و توقیف مواد غذایی

مقدمه:

یکی از مهمترین مشکلات وچالش های نگران کننده آینده بشر موضوع تامین احتیاجات غذایی است که ذهن مسئولین بخشهای مختلف به خصوص صنعت ، کشاورزی وبهداشت را به خود مشغول کرده است.از سوی دیگر آلودگی وفساد مواد غذایی نیز خود تبدیل به یک معضل جهانی شده و بیشتـرین آلودگی در مواد غذایی بر اثر بی احتیاطی در مراحل مختلف بوجود می آید در حالی که بالا بودن شاخص سطح سلامت افراد یک جامعه در گرو حفظ ایمنی ، بهداشت وکیفیت مواد غذایی وعرضه شده می باشد.

رعایت بهداشت مواد غذایی در مراحل : تهیه و تولید ، توزیع و عرضه موجب میشود تا ماده غذایی سالم با کیفیت بالا به دست مصرف کننده برسد.

تعریف غذا : به کلیه مواد خوردنی ، آشامیدنی که بوسیله موجودات زنده مصرف و به عنوان منبعی از انرژی و مواد مغذی به مصرف سوخت و ساز بدن می رسد غذا گفته می شود .

بهداشت مواد غذایی عبارت است از رعایت کلیه موازینی که در تولید ، فرآیند، نگهداری وعرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم وبا کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کنندگان برسد.

ماده 14قانون مواد خوردنی وآشامیدنی وآرایشی وبهداشتی:

کلیه مواد تقلبی یا فاسد یا موادی که مدت مصرف آنها منقضی شده باشد بلافاصله پس از کشف توقیف می شوند هرگاه وزارت بهداشت یا موسسات مسئول دیگر گواهی نمایند که مواد مکشوفه برای برخی از مصارف انسانی یا حیوانی یا صنعتی قابل استفاده می باشند ولی نگاهداری آنها امکان ندارد مواد مکشوفه به دستور دادستان شهرستان با اطلاع صاحب کالا وبا حضور نماینده دادستان شهرستان به فروش می رسد ووجوه حاصل تا ختم دادرسی وصدور حکم قطعی در صندوق دادگستری تودیع خواهد شد.

وهرگاه گواهی شود که مواد مکشوفه قابلیت مصرف انسانی یا حیوانی ویا صنعتی ندارند فورا به دستور دادستان معدوم می شوند. در کلیه موارد فوق وهمچنین در مورد اسباب وابزار وآلات جرم دادگاه طبق ماده 5 قانون مجازات عمومی تعیین تکلیف می نماید واگر قبلا به فروش رسیده باشند در مورد وجوه حاصل از فروش نیز تعیین تکلیف خواهد کرد.

آمار عملکرد

تصاویر 1 ، 2 ، 3 ، 4

واحد مهندسی بهداشت محیط

معاونت بهداشتی استان گیلان
تاریخ آخرین به روزرسانی : 1396/06/21

آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده 13مصوب 18/3/1392

وزارت به منظور حفظ سلامت عمومی مکلف است کلیه مراکز و اماکن مشمول این آیین‌نامه را از نظر تطبیق بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت ساختمانی و بهداشت ابزار و تجهیزات با موازین بهداشتی مربوط تحت نظارت مستمر قرار دهد و در صورت مشاهده نواقص و مشکلات بهداشتی، مراتب را به دستگاه اجرایی مرتبط، مدیران، مالکان و متصدیان مراکز و اماکن عمومی ابلاغ نماید.

مسئولیت پیگیری و اقدام تا رفع کامل نواقص بهداشتی بعهده مالک، مدیر یا متصدی مراکز و امکان مربوطه خواهد بود.

مراکز و اماکن مشمول این آیین‌نامه که دارای حداقل یک مورد نقص بحرانی بوده و طی انجام بازرسی در محل قابل رفع نمی‌باشد تا رفع کامل نواقص، قسمت مربوطه به مدت 48 ساعت بطور موقت تعطیل خواهند شد.

در صورتی که نواقص بحرانی ظرف مدت 48 ساعت برطرف نگردد، مکان مذکور تا رفع کامل نواقص تعطیل خواهند شد و پس از برطرف شدن نواقص و تایید مسئول بهداشت محل از واحد مربوطه رفع تعطیل و فک مهر و موم خواهد شد. مسئول بهداشت محل به منظور رفع نواقص بهداشتی با اخذ تعهدنامه محضری از مالک، مدیر یا متصدی اجازه فک پلمپ موقت را به منظور انجام اقدامات اصلاحی صادر می‌نماید.

در رابطه با نواقص غیربحرانی در صورتی که این نواقص حداکثر تا 60 روز بر طرف نگردد، مکان مذکور تا رفع کامل نواقص تعطیل خواهد شد.

مامورین انتظامی موظفند در تمام مراحل اجرای عملیات بازرسی، تعطیل و مهر و موم یا لاک و مهر کردن محل، مطابق قانون همکاری لازم را با بازرسین وزارت به عمل آورند. و در صورت تشخیص و درخواست مسئول بهداشت محل مکان غیربهداشتی را با حضور بازرس تعطیل نماید.

بازرسینی که برای نظارت بهداشتی اماکن و مراکز مشمول این آیین‌نامه تعیین و اعزام می‌شوند مکلفند متخلفین از مقررات بهداشتی غیربحرانی را با ذکر موارد تخلف با تنظیم گزارش به مسئول بهداشت محل معرفی نمایند. مسئول بهداشت محل در صورت تایید گزارش به صاحب مرکز و یا مسئولین مربوطه اخطار می‌نماید تا حداکثر ظرف مدت 60 روز نسبت به رفع نواقص بهداشتی در مهلت تعیین شده اقدام کنند و در صورت عدم رفع موارد تخلف بعد از صدور اخطار تعطیل 48 ساعته، دستور تعطیلی محل و مهر و موم و یا لاک و مهر آن را بدون حکم مراجع قضایی صادر می‌نماید و پس از برطرف شدن نواقص و تایید مسئول بهداشت محل از واحد مربوطه رفع تعطیل و فک مهر و موم خواهد شد. مسئول بهداشت محل به منظور رفع نواقص بهداشتی با اخذ تعهدنامه محضری از مالک، مدیر یا متصدی اجازه فک پلمپ موقت را به منظور انجام اقدامات اصلاحی صادر می‌نماید.

تصاویر 1، 2 ، 3

واحد مهندسی بهداشت محیط

معاونت بهداشتی استان گیلان

تاریخ آخرین به روزرسانی : 1396/06/21

بسمه تعالی

فعالیت بازرسان بهداشت محیط در بحران برف استان گیلان

زمستان 1395

فعالیت های بهداشت محیط ، در را ستای کنترل عواملی از محیط زندگی انسان است که به نحوی روی سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی افراد تأثیر می گذارد . با شناسایی و مداخله بموقع ، خصوصاً در زمان وقوع بالایای طبیعی و حوادث غیر مترقبه ( قبل از وقوع ، هنگام وقوع و بعد از وقوع ) می توان بسیاری از عو امل مختل کننده سلامتی را که از طریق آلودگی ها ی زیست محیطی ایجاد می شود جلوگیری نمود.

عوامل بهداشت محیطی در بحرانها عبارتند از :

قطع آب لوله کشی شهری و روستایی و متعاقب آن عدم دسترسی به آب سالم عدم جمع آوری زباله های شهری و د ر نتیجه مختل شدن نظافت شهری

فساد مواد غذایی به علت قطع برق سرد خانه ها و یخچال ها

انسداد راههای مواصلاتی درون و برون شهری

تصاویر 1 ، 2 ، 3 ، 4 ، 5 ، 6 ، 7 ، 8 ، 9 ، 10 ، 11 ، 12 ، 13 ، 14 ، 15 

واحد مهندسی بهداشت محیط

معاونت بهداشتی استان گیلان

تاریخ آخرین به روزرسانی : 1396/06/21
تاریخ آخرین به روزرسانی : 1393/10/13
تاریخ آخرین به روزرسانی : 1393/10/13

برنامه بسیج سلامت نوروزی

برنامه بسیج سلامت نوروزی همه ساله از ابتدای اسفندماه لغایت 15 فروردین ماه با حضور فعال بازرسین بهداشت محیط استان گیلان از 8 صبح تا 8 شب در ساعات اداری و غیراداری و روزهای تعطیل با اولویت نظارت بر مراکز و اماکن حساس با هدف :

الف)حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه و مسافران نوروزی

ب) ایمنی آب و مواد غذایی در سطح عرضه به منظور کاهش و کنترل بیماریهای مرتبط با آب و مواد غذایی

ج)رسیدگی به شکایات مردمی(سامانه بهداشت 190)

با در نظر گرفتن موارد ذیل اجرا میگردد .

*نظارت و تشدیدبازرسی از کلیه اماکن عمومی تحت پوشش با در نظر گرفتن اولویت اماکن حساس از قبیل سرویسهای بهداشتی عمومی داخل شهری و بین راهی(سرویسهای بهداشتی جایگاههای سوخت رسانی)، مهمانسراها، هتل، متل، مسافرخانه، زائرسرا و اقامتگاهها، مساجد، زیارتگاهها، پارکها، جایگاههای اسکان مسافران نوروزی، آرایشگاههاو اماکن مشابه با تأکید بر رعایت بهداشت فردی، ابزار و تجهیزات و بهداشت ساختمان، آب مصرفی و دفع صحیح پسماند و فاضلاب، نظافت عمومی و عدم استعمال دخانیات .

*نظارت و بازرسی از استخرهای شنا و اعلام نواقص بهداشتی و کلرسنجی و نمونه برداری میکروبی از آب استخرها.

*نظارت و بازرسی بهداشتی از کلیه مراکزتهیه، توزیع، عرضه و فروش موادغذایی با اولویت مراکز حساس در ایام مذکوراز جمله اماکن بین راهی، رستورانها، چلوکبابیها، اغذیه فروشیها، فروشگاههای بزرگ و زنجیره ای، عمده فروشیها ، آجیل، خشکبار، قنادیها و نانوائی ها، مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی، و .... با تأکید بر رعایت بهداشت فردی، ابزارکار، بهداشت و ایمنی موادغذایی و بهداشت ساختمان، آب مصرفی، دفع صحیح پسماند و فاضلاب، نظافت عمومی محل و ممنوعیت استعمال دخانیات.

*کنترل و نظارت بهداشتی وسایط حمل و نقل موادغذایی بویژه وسایط حامل مواد غذایی بالقوه خطرناک درخصوص رعایت موازین بهداشتی و حفظ ایمنی موادغذایی.

*نظارت و کنترل بهداشت مواد غذایی با اولویت مواد غذایی حساس

مواد غذایی پرخطر مانند سالاد، سبزی خام،شیرینی، کباب، جوجه کباب، محصولات لبنی سنتی و کلیه مواد غذایی و فراورده های سنتی و دست ساز که حاوی مواد غذایی بالقوه خطرناک هستند در اولویت نمونه برداری قرار می گیرند.

*نظارت بر توزیع سالاد و سبزی خام در کلیه مراکز طبخ و تهیه موادغذایی و اغذیه فروشی ها به طوریکه مراحل سالمسازی بطور کامل رعایت شود و ترجیحا از سبزیجات بسته بندی دارای پروانه ساخت استفاده گردد .

*نظارت بر تهیه و توزیع شیرینی سنتی از نظر استفاده از مواد اولیه سالم از جمله خامه پاستوریزه، تخم مرغ شناسنامه دار یا تخم مرغ مایع پاستوریزه بسته بندی شده، شیرپاستوریزه یااستریلیزه و استفاده از جعبه های شیرینی مجاز بهداشتی(دارای مهر استاندارد و پروانه ساخت )و کنترل عدم استفاده از رنگ غیرمجاز.

*نمونه برداری هدفمند از مواد غذایی سنتی و صنعتی در طول برنامه.

*نظارت بر ظروف یکبار مصرف (به استفاده از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی برای مواد غذایی با دمای بالای 60 درجه تأکید و توجه می شود)

*نظارت بر استفاده از ظروف و تجهیزات مناسب در تهیه و طبخ و عرضه ی غذا بویژه استفاده از تجهیزات پخت با گرید غذایی

*بازرسی از سیستم های تامین آب آشامیدنی و اعلام نواقص بهداشتی و مخاطرات احتمالی به سازمانهای متولی تامین آب( شرکت آبفا و آبفار) و پیگیری لازم تا رفع خطر.

*کنترل کیفی آب آشامیدنی بصورت فعال ، در صورت وجود مشکلاتی از قبیل نامطلوب بودن میزان کلر آزاد باقیمانده و مشاهده آلودگی میکروبی مراتب فورا" به سازمانهای متولی تامین آب( شرکت آبفا و آبفار) گزارش و پیگیری لازم تا رفع مشکل صورت می گیرد.

آمارعملکرد

تصاویر 1 ، 2

واحد مهندسی بهداشت محیط

معاونت بهداشتی استان گیلان
تاریخ آخرین به روزرسانی : 1396/06/21

طرح تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی توسط بازرسان بهداشت محیط استان گیلان

در ماه محرم 1395

به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری سیدالشهداء، همزمان با برگزاری جلسات و مراسم مذهبی و عزاداری در مساجد و تکایا،توزیع نذورات و غذا توسط هموطنان عزیز بویژه هیئت های عزاداری صورت می گیرد و از طرفی بروز بیماریهای مرتبط با غذا و مسمومیت های غذایی در مکان هایی که بصورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می گردد بیشتر می باشد.لذا به جهت اهمیت موضوع و به منظور حفظ سلامت عموم جامعه کلیه بازرسین بهداشت محیط استان گیلان با تشکیل اکیپ های بازرسی بطور مرتب از اول ماه محرم در ساعت اداری ،غیر اداری و روزهای تعطیل ( خصوصا تاسوعا و عاشورای حسینی ) با به کارگیری حداکثر توان کارشناسی،امکانات و تجهیزات در قالب اجرای برنامه طرح تشدید کنترل و نظارت های بهداشتی در ماه محرم از مکان های قید شده بازدید بعمل آورده و موارد ذیل را مورد کنترل قرار میدهند:

1-نظارت و کنترل بهداشتی مساجد،تکایاو مکانهایی که مراسم عزاداری در آن برگزار می گردد .

2- آموزش به خادمین و مردم با توزیع پوستر،پمفلت و اطلاعیه های بهداشتی مربوطه و ارائه آموزش های چهره به چهره جهت رعایت نکات بهداشت محیطی

3- نظارت و کنترل بردریافت کارت بهداشت معتبر و رعایت بهداشت فردی توسط افراد در هنگام ارائه خدمت (توزیع آب،شربت، چای و غذا)

4-نظارت و کنترل مواد خام مصرفی (باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می گردد از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود).

5-آموزش در خصوص اینکه از فراورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود.

6-اطلاع رسانی و هدایت شهروندان در خصوص این که احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه گردد.

7-آموزش در خصوص شرایط بهداشتی مکان ذبح دام و هدایت شهروندان جهت ذبح دام درمراکز مجاز.

8-نظارت بر مکان های پخت و پز غذا

9-اندازه گیری میزان ید در نمک مصرفی

10-آموزش خادمین در استفاده از نمکهای بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا ،برنج و مصرف روی سفره ها.

11- استفاده از ظروف مناسب در آشپزی

12- نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات

13-نظارت و کنترل میکروبی آب آشامیدنی

14-سنجش کلر آزاد باقیمانده در آب آشامیدنی

15-آموزش در خصوص دفع بهداشتی فاضلاب

16-آموزش خادمین نسبت به جمع آوری وسایل و تجهیزات مشترک از جمله چادر نماز به منظور پیشگیری از بیماری های پوستی واگیر.

17-آموزش در خصوص شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب،چای و مواد غذایی استفاده می شود و استفاده از ظروف مناسب.

18- استفاده از ظروف یکبار مصرف مناسب برای توزیع چای و مواد غذایی گرم

19-آموزش خادمین به رعایت نظافت،شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی

20-الزام به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی

21-آموزش در خصوص جمع آوری پسماند های تولید شده به صورت بهداشتی

22-نظارت برتوزیع آب،شربت و یا شیر در بین دسته های عزاداری ویا در مراسم با لیوان یکبار مصرف

23-آموزش این نکته که در هنکام توزیع غذا،از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره جلوگیری گردد.

آمار فعالیت

تصاویر 1 ، 2 ، 3 ، 4 ، 5 ، 6 ، 7 ، 8 ، 9 ، 10 ، 11 ، 12 ، 13 ، 14 ، 15 ، 16 ، 17 ، 8

واحد مهندسی بهداشت محیط

معاونت بهداشتی استان گیلان

تاریخ آخرین به روزرسانی : 1396/06/21

برنامه روز ملی هوای پاک

برگزاری جلسات هماهنگی جهت برنامه های روز ملی هوای پاک

همایش یکروزه در مدرسه ابتدایی پسرانه مسکن مهر

به مناسبت گرامی داشت روز ملی هوای پاک به همت واحدمهندسی بهداشت محیط معاونت بهداشتی استان گیلان ،واحد مهندسی بهداشت محیط شهرستان رشت ،اداره آموزش و پرورش ، شهرداری رشت، اداره حفاظت محیط زیست همایش یکروزه ساعت 9صبح روز چهارشنبه مورخ 29 دیماه سال 1395 در مدرسه ابتدایی پسرانه مسکن مهر شهرستان رشت برگزار گردید در این همایش مسابقه نقاشی،مقاله نویسی و روزنامه دیواری با عنوان «با هم به سوی هوای پاک» برگزار گردید و به بهترین ها چایزه اهداء گردید.

برگزاری میز خدمت در پیاده راه شهرداری رشت

به مناسبت گرامی داشت روز ملی هوای پاک به همت واحدمهندسی بهداشت محیط معاونت بهداشتی استان گیلان وواحد مهندسی بهداشت محیط شهرستان رشت و شهرداری رشت، میز خدمتی با عنوان «با هم به سوی هوای پاک» ساعت 11صبح روز چهارشنبه مورخ 29 دیماه سال 1395 در پیاده راه شهرداری رشت برگزار گردید. در این مراسم کارشناسان محترم بهداشت محیط شهرستان، سمن‌های مختلف محیط زیستی و رابطین محترم بهداشتی مرکز بهداشت به توزیع بروشور و پوسترهایی در خصوص هوای پاک و آگاه سازی مردم در خصوص آلودگی های داخل و خارج منازل اقدام نمودند.

برگزاری همایش روز ملی هوای پاک درمعاونت بهداشتی استان گیلان

همایش روز ملی هوای پاک با شعار "با هم به سوی هوای پاک" ساعت 9صبح روز پنج شنبه مورخ 30/10/95 باحضورمعاون بهداشتی دانشگاه و معاون فنی و معاون اجرایی، مسئولان دادستانی ،اعضای هیئت علمی دانشگاه ،بخشداران،ریاست کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت،شهردار رشت، ،محیط زیست ،روسای اتحادیه ها، نیروی انتظامی، کارشناسان بهداشت محیط شهرستانهای تابعه، سمن‌های مختلف محیط زیستی ، رابطین بهداشتی در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی استان گیلان برگزار گردید.

تصاویر 1 ، 2 ، 3 ، 4 ، 5 ، 6 ، 7 
تاریخ آخرین به روزرسانی : 1396/06/21
 
     
 
 
آمار مراجعات
آمار این صفحه  امروز:   2  دیروز:   2  کل مراجعات:   2650