دوشنبه 1 بهمن 1397
تاریخ 1397/09/28         ساعت 08:12:29     گروه خبري اخبار و تازه های مرکز رشد فناوری سلامت

رییس مرکز فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در سالروز تاسیس این مرکز گفت: ایجاد 120 شغل غیردولتی و تولید 5 محصول فناورانه در حوزه مواد غذایی، تجهیزات پزشکی و گیاهان دارویی از دستاوردهای حایز اهمیت این مرکز در گیلان است.
به گزارش مرکز رشدبه نقل از وبدا گیلان؛ دکتر مصطفی گل شکن-رییس مرکز فناوری های پیشرفته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در نشستی که به مناسبت اولین سالگرد تاسیس این مرکز برگزار شد، با تسلیت وفات حضرت فاطمه معصومه(س)، به تشریح دستاوردهای یک ساله این مجتمع، پرداخت. رییس مرکز فناوری های پیشرفته پزشکی دانشگاه با بیان این مطلب که این مرکز، اولین و تنهاترین مرکز فناوری دانشگاهی در حوزه سلامت در استان است، خاطر نشان کرد: یکی از اهداف مهم مرکز فناوری های پیشرفته پزشکی، حمایت از هسته ها و واحدهای فناور در جهت تولید محصولات حوزه سلامت و تجاری سازی آنها است، در این راستا تولید 5 محصولات فناورانه سلامت در زمینه تجهیزات پزشکی، مواد غذایی، گیاهان دارویی و همچنین فروش محصولات دانش بنیان، از دستاوردهای حایز اهمیت این مرکز است.

دکتر گل شکن در ادامه از ساخت آزمایشگاه های مجهز در این مجتمع خبر داد و تصریح کرد: این آزمایشگاه ها با 80 درصد پیشرفت فیزیکی، در زمینه بایوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و ژنتیک فعالیت دارند و از تجهیزات منحصر به فردی برخوردار هستند و به زودی به مرحله بهره برداری می رسند. وی هدف واحد تحقیق و توسعه صنایع این مرکز را بهبود فرایند تولید عنوان کرد و افزود: این مرکز آمادگی کامل دارد تا در مراکز تولید صنایع، بخش تحقیق و توسعه صنایع راه اندازی نماید. رییس مرکز فناوری های پیشرفته پزشکی ادامه داد: با راه اندازی کانون شکوفایی، از ایده های نوآورانه برای تولید محصولات سلامت محور، حمایت می کند، در این زمینه، چرخه علم و فناوری از ایده تا تولید محصول، پیش بینی شده است.

این مقام مسوول ادامه داد: با توسعه فعالیت ها در این مجتمع، هم اکنون مراکز رشد، در ۳ حوزه داروسازی، بهداشت و پیراپزشکی، به صورت تخصصی در حال فعالیت هستند
دکتر گل شکن فعالیت کارگروه ژنتیک این مجتمع را جلوگیری از به وجود آمدن نوزادانی با مشکلات ژنتیکی و نیز درمان بیماران متابولیکی عنوان کرد و یادآور شد: با انجام فعالیت های این کارگروه دیگر نیاز به انجام هزینه های گزاف آنالیز ژنتیکی نخواهد بود، خوشبختانه تجهیزات خوبی در این زمینه فراهم شده و خبرهای خوبی در راه است.

این مقام مسوول رسالت ستاد توسعه سلول های بنیادی استان را ارایه روش های نوین درمانی برای بیماری های صعب العلاج خواند و ادامه داد: از اقدامات ارزشمند فعالیت هسته های فناور در این حوزه، تولید محصولاتی را با رویکرد سلول درمانی خواهیم داشت که بر این اساس، تحول قابل توجهی را در درمان بیماری های صعب العلاج در استان، شاهد خواهیم بود.

جهش 19 پله ای رتبه فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال گذشته

رییس مرکز فناوری های پیشرفته پزشکی دانشگاه، با تشریح فعالیت های این مرکز در زمینه مطالعه، یکپارچه سازی، نظارت و مستندسازی فعالیت های فناوری سلامت، تاکید کرد: با توجه به چشم انداز این مرکز فناوری، که همان تولید ثروت از دانش در حوزه سلامت است، ساماندهی فرایندها، آموزش های کاربردی و برگزاری استارت آپ ها در حوزه سلامت، در دستور کار قرار دارد، در این خصوص در سال گذشته شاهد ارتقاء رتبه فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان از رتبه 32 به 13 بوده ایم.

با توسعه فعالیت های فناورانه حوزه سلامت می توان به خودکفایی رسید
وی با اشاره به شرایط کنونی اعمال تحریم ها در کشو، اظهار امیدواری کرد: با بستر سازی فعالیت های فناورانه حوزه سلامت، انجام حمایت های مادی و معنوی و جایگزینی روش های فناورانه بدون نیاز به تجهیزات و کیت های وارداتی، می توان به خود کفایی رسید. وی در بخش دیگری از سخنان خود از ساخت نمونه اولیه وسایل پرمصرف در زمینه تجهیزات پزشکی خبر داد و اذعان داشت: به زودی خط تولید صنعتی محصولاتی چون گاید وایر، پروکت، بانداژ نقره اندود و ... راه اندازی می شود و در این خصوص به خود کفایی در سطح استان خواهیم رسید.

دکتر گل شکن با تصریح بر ماموریت محور بودن تفاهم نامه های همکاری مجتمع فناوری ها پیشرفته پزشکی دانشگاه، ادامه داد: علاوه بر پارک علم و فناروی، جهاد دانشگاهی البرز و صنایع دفاع، با دانشگاه شهید بهشتی در زمینه گیاهان دارویی و پزشکی قانونی در زمینه جایگزینی قرص برنج، تفاهم نامه همکاری امضا کرده ایم. در این خصوص قراردادهایی با اداره کل زندان ها، استانداری و پتروشیمی نیز منعقد گردیده است.
وی در ادامه با ارایه آماری از اختراعات حوزه فناوری سلامت اظهار داشت: تا کنون 5 اختراع داخلی و 4 داوری ادعای اختراع در زمینه مواد غذایی، تجهیزات پزشکی و IT سلامت در دفتر مالکیت فکری داشته ایم، بر این اساس؛ کامپوزیت مکمل های دارویی، در مرحله اولیه تولید قرار دارد.

دکتر گل شکن در پایان سخنان خود با اشاره به هدف پیشرو بودن در دانشگاه های نسل سوم، اذعان داشت: ساختار اولیه این مرکز، در راستای افق چشم انداز دانشگاه نوشته شد، در این خصوص، با توجه به هدف و استراتژی مشخص و تعیین شده، تولید ثروت از طریق علم و کارآفرینی، در سرلوحه فعالیت های این مجتمع قرار دارد.