سایت اصلی دانشگاه |  پنجشنبه 14 آذر 1398 English
جستجو:  
معرفی و شرح وظایف واحد نظارت بر مواد غذایی
چاپ

اهم وظائف واحد نظارت بر موادغذایی، بهداشتی وآرایشی:

شامل نظارت بر عملکرد کارخانه های تولید و بسته بندی مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی، ظروف و بسته بندی

- بازدید فنی و بهداشتی جهت صدور پروانه های تاسیس وبهره برداری، پروانه ساخت

– بازدید از مراکز عرضه اقلام بهداشتی وآرایشی، ظروف و بسته بندی تحت پوشش شهرستان ماسال

- پیگیری و اعلام نتایج آزمون نمونه های ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی بهداشتی و آرایشی استان

- رسیدگی به شکایات واصله از محصولات غذایی ،آرایشی و بهداشتی

-رسیدگی امور مربوط به کالاهای وارداتی ازطریق نمونه برداری محموله های گمرکی و انجام امور مربوط به ترخیص و گشایش کالا

- صدور گواهی بهداشت برای محصولات صادراتی - معدوم نمودن کالاهای غیر قابل مصرف و یا تغییرکاربری آنها

- پیگیری تخلفات واحدهای تولیدی از طریق سازمان تعزیرات حکومتی (کمیسیون ماده 11 تعزیرات )

-اعلام نظریه کارشناسی در پرونده های ارجاعی از مراجع قضایی و انتظامی -شرکت درکمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان ماسال و انجام سایر امور محوله از معاونت غذا و دارو استان می باشد
تاریخ آخرین به روزرسانی : 1397/04/06

 

اصول بهداشتی- تغذیه ای در استفاده از ظروف مسی

امروزه برای طبخ مواد غذایی از ظروفی با جنس های متنوع استفاده می شود. در این میان بدترین ظروف تفلون هایی هستند که دچار خراشیدگی هرچند کوچک شده اند و بهترین ظروف، ظروف مقاوم به حرارت می باشند که به هیچ وجه مواد سمی را به مواد غذایی قابل طبخ وارد نمی کنند ؛ از جمله ظروف شیشه ای و پیرکس ها.

در ارتباط با انواع گوناگون ظروف مورد استفاده در طبخ غذا، باتوجه به تبلیغات گسترده در خصوص استفاده از ظروف مسی ، خوب است بدانیم که :

-         مس ، فلزی پر واکنش است و درمقابل حرارت به راحتی با مواد غذایی واکنش می دهد و استفاده از آن در طولانی مدت بدن را دچار مسمومیت ( با حالت تهوع و استفراغ ، اسهال و سردرد ) می کند و با اختلالاتی در عملکرد کبد، تشکیل گلبول های قرمز و عملکرد سیستم ایمنی همراه است.

 

-         یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آن هاست. مس قرمز به مرور زمان در مجاورت هوا اکسید شده و به سبز خاکستری تغییر رنگ پیدا کرده و به ترکیبات بسیار خطرناکی تبدیل می شود. در نتیجه پخت غذا در ظروف مسی قدیمی که لعاب ندارد صحیح نیست. استفاده از ظروف مسی تنها در صورتی مجاز است که لایه ای از یک فلز دیگر مثل قلع ، استیل یا نیکل پوشانده شده باشند و به اصطلاح باید سفید شده باشند تا از ورود مس به غذا جلوگیری کنند. در غیر این صورت ورود مس به غذا در طولانی مدت باعث تاثیر نامطلوبی بر احشاء و اندام داخلی بدن شده و ذخیره شدن آن در کبد به مرور سبب از کار افتادن این عضو می شود.

در این مورد باید به این نکته نیز توجه داشت که قلع اندود شدن به صورت اصولی و بدون استفاده از فلز سرب انجام شده باشد، در غیر این صورت سرب آسیب های جبران ناپذیری به بدن وارد خواهد کرد. مسمومیت با سرب و تجمع آن در کبد به مراتب از مسمومیت مس خطرناک تر بوده و درطولانی مدت منجر به آسیب های مغزی، استخوانی و حتی مرگ می شود.

 

-         مس بهترین رسانای حرارت بوده و بسیار سریع داغ می شود. در نتیجه از جمله ظروفی است که سبب تخریب و آسیب به روغن های مصرفی درون آن می شوند. بنابراین هنگام استفاده از این ظروف بهتر است از حرارت کم تا متوسط استفاده شود.

 

-         مراجع علمی ، از جمله سازمان غذا و داروی امریکا ( FDA ) استفاده از ظروف مسی را برای پخت و پز به ویژه در غذاهایی که ماهیت اسیدی و ترش دارند توصیه نمی کنند چون لایه داخلی ظرف را از بین می برند و باعث ورود بیش از اندازه مس به غذا و بدن می شود و منجر به اختلال در جذب کلسیم و آهن و همچنین رسوب در کبد و ایجاد مسمومیت می گردد.

 

-         هنگام طبخ غذا در ظروف قلع اندود شده، بهتر است از قاشق چوبی استفاده شود، زیرا قاشق های فلزی می توانند به لعاب ظرف صدمه بزنند. قراردادن ظرف داغ بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر نیز سبب از بین رفتن لایه قلع اندود ظروف می شود.

 

اگرچه مس عنصری است که دریافت آن از طربق منابع خارجی ضروری می باشد اما رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی حاوی مس از جمله غذاهای دریایی ، جگر ، غلات کامل ، مغز ها ، حبوبات ، سیب زمینی ، نخود ، گوشت قرمز ، قارچ ، نارگیل ، و سیب برای دریافت ابن عنصر کفایت می کند. این نکته نیز باید مورد توجه قرار گیرد که مصرف بیش از حد روی و آهن نیز می تواند جذب مس را کاهش داده و موجب کمبود مس شود.

 

 

واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان فومن

تاریخ آخرین به روزرسانی : 1397/04/06
 
آمار مراجعات
آمار این صفحه  امروز:   1  دیروز:   0  کل مراجعات:   810