سایت اصلی دانشگاه |  دوشنبه 25 آذر 1398 English
تاریخ 1398/07/21     تعداد دفعات مشاهده 12 بار     ساعت 10:26:10     گروه خبری اخبار مرکز تحقیقات چشم

امام علی«ع»: چشم ها هرگز خداوند را نمی بینند دل ها با ایمان درست خدا را می یابند 23 مهر ماه روز جهانی نابینایان روز عصای سفید را گرامی میداریم و بـه نابینایان تبریک عرض میکنیم

تاریخچه استفاده از عصای سفید برای نابینایان

استفاده از عصای سفید بـه شکل امروزی و بعنوان نمادی برای شناخت نابینایان، بـه بعد از جنگ جهانی اول برمی‌گردد. درسال 1921م. عکاسی از شهر بریستول انگلستان بنام جیمز بیگز – که در اثر سانحه‌ای بینائی خود را از دست داده‌ بود- برای در امان ماندن از گزند وسائل نقلیه در خیابان‌هـای اطراف محل زندگی‌اش ابتکار استفاده از عصای سفید را از آنِ خود کرد تا بـه راحتی برای همگان قابل دید باشد.

پس از آن دو تن از برجسته‌ترین محققان آمریکائی بنام‌هـای دکتر ناول‌ پری «ریاضیدان» و دکتر جاکوپس تن ‌بروک «حقوقدان»؛ توانستند قانونی‌ در پانزدهمین روز از ماه اکتبر بعنوان قانون عصای سفید بـه تصویب برسانند و این روز را، بعنوان روز جهانی نابینایان نامگذاری کنند. در این قانون، تمامی حقوق اجتماعی فرد نابینا بعنوان عضوی از جامعه‌ی متمدن، انعکاس یافته اسـت.