سایت اصلی دانشگاه |  پنجشنبه 27 دی 1397 English
تاریخ 1397/09/17     تعداد دفعات مشاهده 37 بار     ساعت 12:12:16     گروه خبري اخبار و تازه های شبکه بهداشت و درمان آستانه اشرفیه

کارگاه آموزشی خونریزی داخل مغزی دوران بارداری در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهرستان آستانه اشرفیه برگزار گردید.

کارگاه آموزشی خونریزی داخل مغزی در بارداری مورخ 7 و 12 آذرماه برای گروه های هدف پزشکان، ماماها و مراقبین سلامت در سالن اجتماعات شبکه بهداشت و درمان شهرستان آستانه اشرفیه توسط واحد بهداشت خانواده برگزار گردید.

در ابتدا پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، شهربانو ایمانی کارشناس مادران شبکه بهداشت ودرمان آستانه اشرفیه با بیان اهداف و انتظارات نظام کشوری مراقبت مرگ مادری به ارائه مطالب آموزشی شامل انواع سردرد های دوران بارداری و پس از زایمان، تشخیص افتراقی سردردها، ارزیابی و اقدامات لازم جهت مراقبین بهداشتی پرداخت. سپس دکتر نرجس حق جو متخصص زنان و زایمان توضیحاتی در خصوص اینکه احتمال وقوع سکته مغزی یا CVA : 10% قبل از زایمان، 40% حین زایمان و 50% بعد از زایمان می باشد ارائه نمود.

گفتنی است شایعترین ریسک فاکتور CVA همراه حاملگی، فشارخون حاملگی است و زنانی که در زمان حاملگی مبتلا به HTN یا همان افزایش فشار خون می شوند نسبت به افراد دیگر احتمال وقوع CVA 3 تا 8 برابر بیشتر می شود. ایسکیمیک، ترومبوز و سکته های مغزی هموراژیک انواع STROKE یا سکته های مغزی می باشند.

سردرد شایعترین علائم سکته مغزی است ولی علائم دیگر مانند اختلالات بینایی، همی پلژی یا همان فلج یک طرفه، اختلال تکلم، تشنج و آنسفالوپاتی یا همان آسیب مغز نیز دیده شده است.

عواملی که فرد حامله را مستعد STROKE می نماید شامل تغییرات فیزیولوژیک و پاتولوژیک مثل فاکتورهای انعقادی، افزایش غلظت خون، التهاب عروقی و اختلالاتی مانند پره اکلامپسی و اکلامپسی است.

توصیه می شود مادران باردار در صورت بروز سردردهای ناگهانی و شدید، جهت بررسی های بیشتر به مراکز درمانی یا مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان مراجعه نمایند.