تاریخ 1397/10/19     تعداد دفعات مشاهده 569 بار     ساعت 13:01:56     گروه خبري اخبار روابط عمومی دانشگاه

رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، در نشست صمیمی با مدیران پرستاری مراکز دولتی استان، گفت: پرستاران از ارکان نظام سلامت هستند و دغدغه های بجای آنها باید مورد توجه سیاستگذاران قرار بگیرد. در این زمینه، عدالت در پرداخت ها باید در الویت قرار بگیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک-رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ضمن تبریک روز میلاد زینب کبری(س) و روز پرستار، با اشاره به تدوین برنامه راهبردی دانشگاه، اظهار کرد: در سه سال اخیر، عملکرد دانشگاه بر اساس برنامه راهبردی حرکت رو به رشدی داشته است. دکتر یوسف زاده گفت: پرستاران از ارکان نظام سلامت هستند و دغدغه های بجای آنها باید مورد توجه سیاستگذاران قرار بگیرد. در این زمینه، عدالت در پرداخت ها باید در الویت قرار بگیرد.

وی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت از سال 92 در کشور، تصریح کرد: در سال های آغازین طرح تحول سلامت، علیرغم اختصاص هزینه های درمانی به دانشگاه، پیشرفت چندانی در بهبود زیر ساخت های درمانی صورت نگرفت و دانشگاه با چالش های مالی زیادی روبرو شد. در این راستا، افزایش تعداد بیماران و فرسوده بودن تجهیزات و امکانات فشار زیادی را بر بدنه بهداشت و درمان استان به ویژه قشر پرستاری وارد کرد‌. در حال حاضر علیرغم فرسودگی زیرساخت مراکز درمانی در استان، کمبود نیروی انسانی و حجم بالای بیماران، با عملیاتی شدن برنامه راهبردی و توانمندی تیم مدیریتی، گام های موثری برای اصلاحات و برطرف کردن مشکلات موجود برداشته شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، با اشاره به چشم انداز دانشگاه و پیشرو بودن در دانشگاه های نسل سوم اذعان کرد: در حال حاضر ۳ مرکز رشد، شش شرکت دانش بنیان و 45 هسته فناور راه اندازی شده و با اشتغال به کار 120 نیروی علمی و تخصصی، در جهت درآمد زایی و تولید علم، اقدامات موثری صورت گرفته است.

دکتر یوسف زاده، با اشاره به ۳ پروژه مهم سپیدرود، مارلیک و نشاس در گیلان، خاطرنشان کرد: پروژه سپیدرود در حوزه علم و فناوری سلامت در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی گیلان قرار دارد. در پروژه مارلیک، بحث نظام ارجاع الکترونیک مدنظر قرار گرفته است و بیمارستان های استان در سه سطح مشخص شده اند و بیماران توسط پزشک، از طریق سامانه، نوبت دهی شده و به بیمارستان های مورد نظر ارجاع داده می شوند و از سردرگمی بیماران جلوگیری می شود. پروژه نشاس، نیز به مقوله اجتماعی کردن نظام سلامت می پردازد. در این زمینه با راه اندازی ده کانون سلامت محله در ده شهرستان، برای جلب مشارکت مردم و آموزش خانه به خانه، گام های موثری برداشته شده است.

وی با بیان این که بین المللی بودن یکی از ویژگی های مهم دانشگاه های نسل سوم است، اظهار کرد: پست جدیدی تحت عنوان مدیریت امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی گیلان تعریف شده است. این مدیریت بسیار فراتر از موضوع توریسم سلامت عمل می‌کند و مباحث آموزشی را نیز در دستور کار دارد. در این راستا دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حال حاضر عضو اتحادیه دانشگاه های خزر است و برای توسعه روابط بین الملل در تلاش هستیم.

دکتر یوسف زاده چابک، با اشاره به پراکندگی بیمارستان ها در گیلان و فرسودگی تخت های بیمارستانی، ساخت بیمارستان جامع را ضروری دانست و افزود: تجمیع بیمارستان های آموزشی در رشت نیز منجر به کاهش هزینه های دانشگاه و همچنین ارتقای فعالیت های آموزشی، پژوهشی و درمانی خواهد شد.

در ادامه، معصومه ادیب- مدیر پرستاری دانشگاه نیز ضمن تقدیر از حمایت های رییس دانشگاه از حوزه پرستاری، یکی از مشکلات مهم حوزه پرستاری را کمبود نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: هر چند برای جذب پرستار نیاز به مجوز های لازم از سوی وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه است ولی در بحث جذب نیروی کمک پرستار با همکاری مدیر منابع انسانی دانشگاه و مدیریت پرستاری پیگیری های لازم صورت گرفته و این امر در حال حاضر، در دستور کار منابع انسانی وزارت بهداشت قرار دارد.

وی تعداد کل کادر پرستاری بیمارستان های استان را 3895 نفر اعلام کرد و افزود: 1089 (27درصد) نیروی پرستاری در بیمارستان های استان، پرستار طرحی هستند، از این تعداد بیمارستان سیدالشهدا لاهیجان با 40 درصد نیروی طرحی بالاترین درصد از طرحی ها را به خود اختصاص داده است. همچنین حدود 14 درصد از نیروها، شرکتی هستند. در این راستا، بیمارستان رازی رشت نیز با دارا بودن ضریب نیروی 0.8 ، با توجه به بخش های مختلف و افتتاح بخش جدید در این بیمارستان، باید در اولویت جذب نیرو قرار گیرد.

وی در خصوص نیروی کمک پرستار، با بیان این که براساس نُرم کشوری به ازای هر 4 پرستار، یک کمک پرستار نیاز است، تصریح کرد: در حال حاضر تعداد پرستاران موجود در بیمارستان های استان، 3232 است که بر این اساس، 808 نیروی کمک پرستار مورد نیاز است.

مدیر پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی گیلان را دانشگاهی جوان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر 67.3 درصد از نیروهای پرستاری در این دانشگاه، زیر 15 سال سابقه کار دارند و این مهم نشانگر لزوم برنامه ریزی برای جانشین پروری است. وی جذب نیروی مرد در بخش های مختلف بیمارستانی،  اختصاص پست های بلاتصدی به کادر پرستاری و توزیع مناسب نیروهای کادر پرستاری در بیمارستان های استان را خواستار شد.

گفتنی است: در آستانه میلاد حضرت زینب کبری(س) و روز پرستار، نشست صمیمی رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با مدیر امور پرستاری دانشگاه و مدیران پرستاری مراکز دولتی گیلان در دفتر ریاست دانشگاه، برگزار شد./ن