تاریخ 1398/05/23     تعداد دفعات مشاهده 323 بار     ساعت 14:22:51     گروه خبری اخبار روابط عمومی دانشگاه

اولین کارگاه تخصصی نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک، صبح امروز با حضور مسوولان وزارتی در رشت برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان(وب دا)؛ دکتر علی اصغر انصاری- معاون فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در این کارگاه، ضمن تبریک اعیاد با سعادت قربان و غدیر، اظهار داشت: برنامه استقرار و توسعه سامانه پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان در گام نخست، اتصال مراکز دولتی را به این سامانه، مورد توجه قرار داده است که در این خصوص، پیوستن مراکز خصوصی و داروخانه ها در گام های بعدی صورت خواهد پذیرفت. وی ادامه داد: با اجرای این برنامه در سطح کشور و استقرار نسخه نویسی و نسخه پیچی به صورت الکترونیک، بازخورد ها در جهت برداشتن موانع و چالش ها مد نظر قرار خواهند گرفت.

دکتر انصاری با اشاره به ملّی بودن این برنامه، هدف نهایی استقرار این مهم را پوشش کامل ذینفعان خواند و افزود: با وجود 84 میلیون جمعیت مخاطب، ثبت داده ها و پوشش صد در صدی این جمعیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

این مقام مسوول در بخش دیگری از سخنان خود، با پیشرو خواندن گیلان در استقرار این مهم، از فراهم کردن زیرساخت های لازم در استقرار این مهم خبر داد و خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از سه میلیون تراکنش در سامانه های مرتبط وجود دارد که پیش بینی می شود این رقم پس از پیوستن بخش خصوصی به بیش از 60 میلیون تراکنش برسد.

معاون فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به تخصیص بودجه های دولتی در فراهم کردن زیرساخت های لازم برای استقرار پرونده الکترونیک، تصریح کرد: بخش عمده ای از هزینه ها نیز با مشارکت بخش خصوصی و شرکت های غیر دولتی تامین شده است. وی ادامه داد: تا پایان سال 98 امکان تبادل اطلاعات بین سازمان های ذیربط، برقرار خواهد شد، در این زمینه، با تکمیل پرونده سلامت مردم، یکپارچه سازی درگاه الکترونیک برای استفاده یکسان ذینفعان و سازمان ها، در سطح ملی برای اولین بار محقق خواهد شد.

دکتر بی طرف- رییس گروه سامانه های ملی وزارت بهداشت نیز در این مراسم، با مروری بر مباحث الکترونیکی و پیشینه نسخه الکترونیک در جهان، فرایند مورد انتظار از نسخه الکترونیکی را تشریح کرد.

این مقام مسوول در ادامه، مطالبی را در خصوص ساختار اطلاعات، جریان اطلاعات، قواعد، صحت سنجی، استاندارد مدل داده و فرایند جریان کاری و همچنین معماری کلان نسخه الکترونیک، بیان کرد.

دکتر زهرا حصاری- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با اشاره به مزایای استقرار نسخه الکترونیک، اذعان داشت: با اجرای این مهم، علاوه بر تسهیل در خواندن نسخ در داروخانه ها، خطاهای نسخه نویسی نیز کاهش پیدا می کند و نیز ردیابی داروها به صورت شفاف انجام می گیرد. وی ادامه داد: با بهبود زیرساخت های لازم، از کمبود دارویی کاذب، جلوگیری می شود.

دکتر حصاری با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در زمینه الکترونیکی شده پرونده سلامت، تصریح کرد: با الکترونیک شدن و یکپارچه سازی، حجم کار نیز کاهش پیدا می کند، در این راستا، می توان آینده خوبی را در اجرا و استقرار نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک در سطح استان، متصور بود.

حمید خردادی- سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی گیلان، الکترونیکی شدن نسخ را ابزاری قدرتمند برای افزایش کیفیت خدمات به مردم دانست و یادآور شد: استقرار پرونده الکترونیک سلامت، کاهش اشتباهات، بهبود مشکلات، صرفه جویی و در نهایت ارتقای سطح سلامت را در پی خواهد داشت.

وی در پایان، با اشاره به چشم انداز حوزه فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان، از استقرار پرونده الکترونیک در دو سطح، تا پایان سال 98 در استان گیلان خبر داد.

گفتنی است؛ اولین کارگاه نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک، صبح امروز- چهارشنبه، با حضور جمعی از مسوولان وزارتی، استانی، دانشگاهی، مسوولان بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت، در سالن اجتماعات دانشکده پرستاری، مامایی و پیراپزشکی شهید بهشتی رشت، با برگزاری پانل تخصصی عملی، همراه بود.غف/

لطفا برای جستجو در سایت عبارت مورد نظر را جستجو نمایید.