تاریخ 1398/04/24     تعداد دفعات مشاهده 476 بار     ساعت 13:18:54     گروه خبری اخبار روابط عمومی دانشگاه

رییس پیشین دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اعتلای سلامت جامعه را نیازمند همراهی آحاد جامعه دانست و همدلی و همراهی با سرپرست جدید دانشگاه را برای ارتقای سلامت جامعه، خواستار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( وبدا)؛ دکتر شاهرخ یوسف زاده چابک- رییس پیشین دانشگاه علوم پزشکی گیلان صبح امروز در جلسه تکریم و معارفه روسای دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گفت: خوشحالم بار مسوولیت سنگینی که چهل ماه قبل بر دوش من گذاشته ‌شد، امروز  از شانه من  برداشته شد.

وی افزود: عرض تشکر دارم از همه مسوولان استان، نماینده ولی فقیه، استانداری، سازمان های نظارتی،  نمایندگان مردم گیلان در مجلس که در جهت دهی حرکت ما نقش مهمی ایفا کردند و به ویژه اساتید، اعضا هیات علمی، مدیران، پرستاران و کارکنان واحدهای مختلف  که همراه و هم قدم بودند، قدردانی می کنم.

دکتر یوسف زاده با اشاره به این که دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان  مختص رییس دانشگاه نبوده بلکه  به دست یکایک افراد  محقق می شود، خاطرنشان کرد: مهمترین دستاوردی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال های اخیر،  تهیه نقشه راه  و طراحی برنامه راهبردی بود که دکتر سالاری نیز  در طراحی این نقشه  و استقرار و استمرار آن نقش داشتند و آن چه در این خصوص گفته می شود عملکرد ایشان نیز محسوب می شود.

وی افزود: فاز اول برنامه راهبردی که  مانند نهال نوپا در چشم انداز ده ساله برای افق 1404 و بر اساس اسناد بالادستی و با کمک اساتید و نخبگان دانشگاه طراحی شد، امروز  به دست باغبانی سپرده می شود که امیدواریم با دلسوزی  این نهال تازه ثمر را  تنومند و بارورتر سازد و آن را از آفات دور نگه دارند.

رییس سابق دانشگاه با تشکر از حوزه های مختلف دانشگاه از جمله آموزش، درمان، توسعه، بهداشت، پژوهش، غذا دارو، امور دانشجویی، اورژانس، حقوقی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، پرستاری، نظارت، حراست، حوزه اجتماعی، روابط عمومی و بازرسی  اذعان کرد: در برنامه راهبردی، مدیریت منابع مالی و منابع انسانی فوندانسیون و پی این بنا است که فقط  با توسعه خدمات الکترونیک تحقق می یابد. اولین دستاورد بزرگ این حوزه، استقرار نظام مراقبت سندرومیک با کمک معاونین بهداشتی بود. این برنامه برای اولین بار در استان گیلان در شهرهای سیاهکل و آستارا در سال های 95 و 96 انجام شد و پس از حضور و بررسی کارشناسان بهداشت جهانی این برنامه به عنوان یکی از بزرگترین دستاورد ها بهداشتی در کشورهای در حال توسعه  تلقی شد. با استقرار این نظام همه گیری بیماری های واگیر به موقع شناسایی و مدیریت می شود.

وی دومین دستاورد دانشگاه را  نظام ارجاع الکترونیک عنوان کرد و افزود:  استان های  گیلان و زنجان در صدر نظام ارجاع الکترونیک در کشور قرار دارند. نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک نیز تا شهریور ماه در استان استقرار می یابد. در این زمینه گیلان به عنوان یکی از  پنج دانشگاه پایلوت است. وی ادامه داد:   دانشگاه علوم پزشکی گیلان این ظرفیت را دارد تا پرونده الکترونیک را به عنوان اولین دانشگاه در کشور استقرار دهد.

دکتر یوسف زاده گفت: در حوزه  منابع مالی میزان درآمد به هزینه در سال 94،  87 درصد بود.   در سال 97 به 99 درصد رسید. اکنون می توان ادعا کرد دانشگاه علوم پزشکی گیلان  دانشگاه  بدهکاری نیست. در حوزه منابع انسانی نیز که رسالت انبیاست و در جهت تغییر ، ساماندهی و نظم دادن به رفتارهای انسانهاست، مهمترین مساله تعیین کدهای رفتاری بود که توسط مدیران منابع انسانی طراحی شد .

وی افزود: توسعه رهبری و جانشین پروری نیز از دیگر برنامه ها بود. این که امروز  یک نفر از دل برنامه راهبردی، جانشین رییس دانشگاه شده است، نشانگر موفقیت این برنامه است.  نظام مشارکت کارکنان و نظام  پیشنهادات دانشگاه نشانگر علاقمندی کارکنان به مشارکت در جهت رشد سازمان است. وی با اشاره به نظام ارزیابی عملکرد از تلاش های ارزشمند معاونت  کنونی توسعه مدیریت و منابع دانشگاه و معاونین قبلی برای ایجاد انضباط مالی در سیستم تشکر کرد. وی گفت: مدیریت زنجیره تامین دارو  و تجهیزات  حاصل تلاش معاونت غذا و دارو و همکارانشان است. در این راستا فرایند خرید متمرکز و سامانه درفک امکان رصد تمامی دارو تجهیزات مصرفی در مراکز درمانی را فراهم می کند.  دکتر یوسف زاده با اشاره به این که برون سپاری چالش بزرگ دیگر دانشگاه است، گفت: این چالش در زمینه تغذیه حل شده و برون سپاری آزمایشگاه در حال انجام است.

دکتر یوسف زاده یکی از نقاط ضعف دانشگاه علوم پزشکی گیلان را فضای فیزیکی دانست و افزود:  خوشبختانه در سال های اخیر بیمارستان های شهرستان ها بازسازی شده ولی بیمارستان های رشت نیاز به بازسازی دارد. ده کلینیک ویژه و شش بلوک زایمانی نیز ساخته شده و بازسازی اورژانس بیمارستان های رازی، حشمت و پورسینا در رشت و  اورژانس بیمارستان صومعه سرا و توسعه بیمارستان انزلی، ساخت پروژه های بهداشتی درمانی در شهرستان های آستارا، رضوانشهر، لاهیجان  که  از زمان روسای قبلی دانشگاه آغاز شد و  در حال حاضر به بهره برداری رسیده، و پروژه های تالش و لنگرود نیز که تا پایان سال به بهره برداری می رسد، از جمله مواردی است که طی سال های اخیر مورد توجه قرار گرفت.

وی ارتقای فرهنگ سازمانی را جزو بنیان های اصلی دانشگاه عنوان کرد و افزود:  آقای دکتر حریرچی در زمان معارفه بنده، مشکل و ضعف دانشگاه را فرهنگ سازمانی مطرح کرد. نظر کارشناسی ایشان باعث شد در برنامه راهبردی، فرهنگ سازمانی مدنظر قرار گیرد.  ارتقای فرهنگ سازمانی وابسته به  نفر اول سازمان است که باید پاسدار ارزش های سازمان مانند عدالت و عدم تبعیض برای  ذینفعان که  شامل کارکنان، بیماران و همراهان و  سازمان های نظارتی است، باشد.

دکتر یوسف زاده صدور مجوز مرکز مگاهاسپیتال، توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه و کارآفرینی و فناوری های نوین سلامت به عنوان ستون های اصلی دانشگاه معرفی کرد. و از تلاش های حوزه معاونت تحقیقات تشکر کرد و گفت: در حاضر به ازای هرعضو هیات علمی یک مقاله ارایه می شود. وی رجیستری، کوهورت، توسعه دانش گیاهان دارویی، راه اندازی کارگروهICT دانشگاه، مرجع ذیصلاح اداره ثبت اختراعات، مرجع تایید اختراع، راه اندازی مراکز رشد، راه اندازی آزمایشگاه جامع تحقیقات، راه اندازی مرکز آزمون الکترونیک، ارتقای جایگاه پرستاری، انجام پیوند کبد، بین المللی سازی، کاهش آلودگی زیست محیطی، راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب بیمارستانی را از افتخارات دانشگاه عنوان کرد.

دکتر یوسف زاده در پایان با اشاره به این مطلب که اعتلای سلامت جامعه نیازمند همراهی آحاد جامعه است، اظهار امیدواری کرد؛  همه با همدلی و همراهی با سرپرست جدید دانشگاه برای ارتقای سلامت جامعه، گام های موثری بردارند./ن

لطفا برای جستجو در سایت عبارت مورد نظر را جستجو نمایید.