چهارشنبه 27 شهریور 1398

تاریخ آخرین به روزرسانی : 1397/11/06

مقدمه

إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسان

مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی 17 شهریور رشت از فروردین 1394 با راه‌اندازی و تجهیز ساختمان جدیدالاحداث به ارایه خدمات تشخیصی-بالینی تخصصی و فوق‌تخصصی نوزادان و اطفال ادامه می‌دهد. قطعا هر بیمارستانی با بکارگیری تجهیزات منطبق با تکنولوژی روز در راستای طرح استانداردسازی گام بر می‌دارد تا کیفیت مراقبت‌های تشخیصی و بالینی مراجعه‌کنندگان ارتقا یابد. لذا بیمارستان 17 شهریور با توجه به موقعیت استراتژیکی بعنوان قطب کودکان استان گیلان و پوشش‌دهنده چهار استان همجوار (اردبیل، زنجان، قزوین و مازندران)، با آمار بالای پذیرش مددجویان بخصوص در بخش‌های اورژانس و ویژه (PICU-NICU) مواجه است که این امر باعث افزایش تقاضا برای تجهیزات سرمایه‌ای و نیمه‌سرمایه‌ای با هدف گسترش و توسعه بخش، جایگزینی دستگاه‌های فرسوده، انطباق با استانداردهای اداره کل تجهیزات، برخورداری از شرایط مطلوب کنترل کیفی و از همه مهمتر ارتقای بهره‌وری مدیریت تجهیزات شده است.

یکی از راه‌های تامین تجهیزات ضروری بیمارستان، مشارکت خیرین نوعدوست و نیک‌اندیش از اقشار مختلف جامعه (اعم از مجمع خیرین معاونت اجتماعی دانشگاه، بیماران، بستگان بیماران، کارکنان بیمارستان، کارمندان دانشگاه علوم پزشکی، مدیران عامل شرکت‌های خصوصی، شرکت‌های نماینده تجهیزات بیمارستانی، صندوق خیریه بخش آنکولوژی بیمارستان و ...) می‌باشد و تلاش در این مسیر باید بصورت یک فرهنگ در جامعه انسانی نهادینه گردد تا زیبایی‌های اخلاقی مشاهده شود. از سال 1394 تاکنون حدود 118 دستگاه سرمایه‌ای و نیمه‌سرمایه‌ای برای استفاده تشخیصی و درمانی برای بیماران سرپایی و بستری از طرف خیرین جامعه به این مرکز هدیه شده و در حال بهره‌برداری می‌باشد که فهرست آن‌ها در جدول1 با ذکر تعداد درج شده است.

قرآن کریم در آیه 195 سوره بقره در مورد جایگاه نیکی نزد خداوند می‌فرماید: وَ أَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنین [و نیکی کنید که خداوند، نیکوکاران را دوست می‌دارد.]

نیکی از اصول اخلاق انسانی است. نیکی در دو شکل اساسی نیکی به خود و نیکی به دیگران تجلی می‌کند. نیکی به خود را می‌توان در فضایل اخلاقی شخص و نیکی به دیگران را در نیکوکاری و احسان به دیگران جستجو کرد. بدون شک از کوچکترین و بنیادی‌ترین نهاد اجتماعی یعنی خانواده تا بزرگترین نهاد، یعنی جامعۀ بشریت، همگی در استمرار حیات خویش به کمک‌های مادی و معنوی افراد خود نیازمند هستند. با تمام پیشرفت‏های تمدن بشری در عرصه‌های گوناگون، هنوز هم هیچ علم اجتماعی و اقتصادی روز، نیاز جامعه را به افراد خود، انکار نمی‌کند.

لیست اهدایی تجهیزات سرمایه‌ای توسط خیرین به بیمارستان هفده شهریور از سال 1394

نام تجهیزات